Şimdi Ara

ACİLLLL!!! İkinci üniversiteye kayıtta lise diploması isteniyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar! Ben yüksek lisans öğrencisiyim. Bu sene bir lisans programına yerleştim ^.^ Ancak kayıt sırasında lise diploması isteniyor kayıt kılavuzunda. Lisans diplomamla kayıt yaptıramaz mıyım? Burada yazılanlar eski tarihli olduğu için yeni uygulama varsa emin olmak istedim. Bilgisi olan varsa ve beni bilgilendirirse çooook sevinirim. Yoksa pazartesi günü şehir dışına çıkıp lise diplomamı aynı gün alıp ertesi gün kayıt için hazır bulunmam gerekiyor da :S

• olması gerekiyor. çünkü düz mantık lisans diploması almak için lise diplomanı vermen gerekiyor. AÖF ikinci üniversiteye kaydolurken lisans okurken öğrenci belgesi bile versen yetiyordu. Çünkü öğrenciliğinin devamı demek lise diplomanın bir okul tarafından alınmış olması demek. Sen garanti olsun diye bir öğrenci belgesi al yanına birde linsan diploması sorun olmaz sonrasında
  • Yıllar sonra konu hortlasın diye yazıyorum evet isteniyor. Ne yaparsan yap istersen Profesör ol. Senden Lise diploması veya Lise MEzuniyet Belgesi istiyorlar. 2018 Eylül ayında başımdan geçen olay ile anlatıyorum.

2018 YKS Sınavına girdim ve Ankara üniversitesi İktisat kazandım. Lisans Diplomamı(Orjinal), E devlet üzerinden aldığım Yüksek Öğretim Kurumu MEzuniyet Belgemi(Yani bu kişi lisans mezunudur belgesi), Ayrıca askerliğimi Yedek Subay olarak yaptığıma dair belgeleri götürdüm ama Lise mezuniyet belgesi ya da diploması olmadan Üniversiteye kayıt yaptıramazsın dediler. (2008 öncesi mezun olduğum için E devletten Lise mezun belgesi alamıyorum)Burası Türkiye. Her an her şey olabilir. Bugün PAzartesi ve kayıt için 3 günüm kaldı. Tek yol Ankaradan Adanaya mezun olduğum liseye gidip mezun olduğuma dair mezuniyet belgesi almak kaldı. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığına da başvuru yapacağım ama Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Adanaya gitmen lazım dedi. Cimere yazdım ama dönüş yok olacağını da sanmıyorum. İnşallah olur.

Evet Lisans mezunuyum. Herşeyiyle kanıtlı. İnkar eden yok ama Lise Mezun Belgesi isteniyor. O da bende yok.
    YER : ANKARA
    Ünivesite : Ankara Üniversitesi

• Su anda seninle ayni problemi yasiyorum kardesim. Sinava girdim ve 2008 oncesi lise mezuniyetim oldugu icin e-kayit yapamiyorum. Antalyaya gitmem gerek ama lise diplomam nerde onu bende bilmiyorum. Aof dede olabilir orgunde de kalmis olabilir, karmakarisik bir durum, sana seyi sormak istiyorum. Acaba ikinci defa bir universite okumak istedigin icin senden harc istediler mi, para yatirmam gerekecek mi, senden bugun istediler mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silensor S kullanıcısına yanıt
    Harç parası istemediler. Yoksa senden istediler mi
    Bunlar benden onu da ister yakında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İbnulCevzi -- 3 Eylül 2018; 21:28:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • lise diploması e devlette var yazıcı varsa iki dakikada çıkartırsın şehir dışına gitmene gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paul Muaddib -- 4 Eylül 2018; 6:44:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Bilgilendirme için yazıyorum. 2008 yılı ve öncesi liseden mezun olanların lise mezuniyet bilgileri e Devlette bulunmamaktadır. Diplomasını kaybedenler ve/veya ellerinde lise mezuniyet belgesi olmayanlar Kendi liselerinden diplomalarını kaybettiklerine dair bir yazı alıyorlar. Bu belgede Diploma Numarası, Alınış tarihi, Diploma Notu gibi bilgiler yer alıyor. Ayrıca sizin kimlik bilgileriniz.
    Bunun haricinde Üniversite 2018 yılı itibariyle hala başka bir belge kabul etmiyor. Profesör olsanız lise diploması istiyorlar veya Anlattığımız belgeyi istiyorlar.

Ben de sorunumu kendi okulumu arayıp durumumu anlatarak çözdüm. Belgeyi düzenleyeceklerini ve Bir aile yakınımın kimlik ibraz etmek kaydıyla belgeyi alabileceğini söylediler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.