direkt açmadan kurutma makinesi. pirinç diyenler işte ordan burdan duyma..
bence soğuk su en iyisi.suya düşen telefon iflah olmaz,hemde n79.. vaaahh vah..
quote:
Orijinalden alıntı: XeeZ
quote:
Orijinalden alıntı: vaynett
ya benim de bi telefona su dökülmüştü sabah açtım baktım ıslanmış 1 aydır öylece duruyor çalışmıyor yapılır mı acaba bu
Oksitlenmiştir hocam o umudu kes.
Bu arada suyla yıkadığım flashdiski 1 liralık pirinçle kurtardım.
2 kere flashdisk'im çamaşır makinesinde yıkandı, kendi kendine kurudu. Ve bozulmadı.
Keşke saç kurutma makinesiyle kurutmasaydın devrelere zarar verdiğini okumuştum bir yerde. Arkadaşlar söylemiş zaten 2gün pirincin içide beklesin iyice kuruduğundan emin olduğunda tak bataryayı çalıştır. Bir süre kullan sonra sat bence su görmüş cihaz iflah olmaz. Şunu de söylemeden geçmeyim telefonu denize falan düşürürseniz çıkarınca iyice normal suda yıkayın içinde tuzlu su kalmasın, tuz kalmasın. Sonra telefonu kesinlikle açmaya çalışmadan 3-4 gün pirinç Büyüh ihtimal çalışır. Geçmiş olsun
pirinççiler gelir şimdi diyecektim ama geç kalmışım
quote:
Orijinalden alıntı: Ugur851
Keşke saç kurutma makinesiyle kurutmasaydın devrelere zarar verdiğini okumuştum bir yerde. Arkadaşlar söylemiş zaten 2gün pirincin içide beklesin iyice kuruduğundan emin olduğunda tak bataryayı çalıştır. Bir süre kullan sonra sat bence su görmüş cihaz iflah olmaz. Şunu de söylemeden geçmeyim telefonu denize falan düşürürseniz çıkarınca iyice normal suda yıkayın içinde tuzlu su kalmasın, tuz kalmasın. Sonra telefonu kesinlikle açmaya çalışmadan 3-4 gün pirinç Büyüh ihtimal çalışır. Geçmiş olsun
Benim telefonu da kurtardıktan 2-3 ay sonra kapak ve tuşlarla alakalı bir problem başladı. Sonra servise verdim, garanti kapsamında yapıldı. Servis notunda "Telefonunuzu nemli ortamlardan uzak tutunuz" yazıyordu.
Zamanında SX-1'imi denize kaptırmıştım ben de. Normal suyla yıkama yapmadığımdan düzelmedi.
Telefon suya düştü diye bozulmaz aksine telefonun devreleri islanınca oksijen karşında oksitlenme yapınca bozulur.Telefonu sudan çıkarınca sakın açma iyice kurut ve pirincin içine at 2 gün sonra telefon sapasağlam çalışıyor olucak.1 hafta önce benimde düşmüştü şuan çalışıyo tel
doğru söyle suyamı düştü yoksa wc yemi
quote:
Orijinalden alıntı: Amorph
quote:
Benim telefonu da kurtardıktan 2-3 ay sonra kapak ve tuşlarla alakalı bir problem başladı. Sonra servise verdim, garanti kapsamında yapıldı. Servis notunda "Telefonunuzu nemli ortamlardan uzak tutunuz" yazıyordu.
Zamanında SX-1'imi denize kaptırmıştım ben de. Normal suyla yıkama yapmadığımdan düzelmedi.
Servis notu çok manidarmış
ya 1 dk, pirinç suyun içinde yetişmiyo mu???suyu nasıl çekecek ki ???
quote:
Orijinalden alıntı: DosTÇakaL
Tek umudum pirinç arkadaşlar hepinize teşekkürler yardımlarınızdan ötürü. düzelmezse servise göndercem ama telefon parası isterler eminim
quote:
Orijinalden alıntı: erkamt
ya 1 dk, pirinç suyun içinde yetişmiyo mu???suyu nasıl çekecek ki ???
quote:
Orijinalden alıntı: DosTÇakaL
Tek umudum pirinç arkadaşlar hepinize teşekkürler yardımlarınızdan ötürü. düzelmezse servise göndercem ama telefon parası isterler eminim
pirinç suyu çektiği için büyüyor.
bkz; doğru orantı.
quote:
Sakın yanlış anlamayın da, satılan insanın suçu nedir?
quote:
Orijinalden alıntı: robotica
quote:
Yok yanlış anlamıyorum ama ne yapabiliriz peki size sorayım 400lira zarara mı uğrayalım yoksa board ne kadar bilmiyorum ama tahminen 100küsür liradır. İki ucu kızgın değnek. Siz olsanız ne yapardınız?
nasıl suya düştü eğer tuvalete düşdüyse duru suyla yıka ama yıkarken bataryayı felan çıkar daha sonra princ dolu kavonoza at içindeki nemi çeksin 1 hafta boyunca princin içinde kalsın arada telefonu çıkat prnci kurut tekrar koy,
eğer yıkama işlemini yapmazsan korozyon olacaktır
Benımde telefonum düştü suya şimdi bende aynısımı yapim nokia3310?
Kardeşim eğer kapalı halde düştüyse sorun yok çalışır ama telefon açıkken suya düşerse kurutsanda pek çalışmaz yani çalışabilir ama zor benim d840 düştü açık halde kapandı zaten
Hemen bataryayı çıkarıcaksın sonra iyise kurutucaksın ben pirince gömmedim nem için naftalin içine attım 2 gün tuttum orda bastım bastım çalışmadı daha sonra başka bi batarya ile çalıştı
Benim SX1'e olmuştu. Cebimdeymiş, çantaya koydum derken denize girdim yarım saat yüzdüm. Sonra elimi cebime bi attım aha telefon. Sonra açmayı denedim ses geliyo fakat görüntü yok. Ardından çöpe. O zamanlar da SX1 kral telefondu.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: robotica
quote:
Yok yanlış anlamıyorum ama ne yapabiliriz peki size sorayım 400lira zarara mı uğrayalım yoksa board ne kadar bilmiyorum ama tahminen 100küsür liradır. İki ucu kızgın değnek. Siz olsanız ne yapardınız?
Ne olursa olsun, ileride ciddi şekilde arıza çıkarabilecek bir cihazı başkasına satamazdım. Sonuçta başka birisi bana sıvı yemiş cihaz satsa ve iki gün sonra benim elimde bozulsa, çok üzülürüm verdiğim paraya..
kurumaya bırakmadan önce lcd ye dokunmamak şartıyla philips kontak sprey ve yumuşak bir fırça yardımı ile devreleri temizlemen gerekiyor. sentetik tinerde olur. su kendiliğinden kuruduğunda çalışmama yada ilerde sorun çıkarma ihtimali %70