< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugra_5211 -- 4 Ağustos 2020; 22:40:31 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugra_5211 -- 4 Ağustos 2020; 22:40:31 > |
Özlediğimiz konulardan...
Bir zamanlar buralar hep böyleydi.Gecmise götürdün Emeğine sağlık dostum benim. |
Güzel konu teşekkür ederim. Çok anakart brick etmiş biri olarak birkaç tavsiye de ben vereyim burada.
Anakart arızalarının %90'ı bios çipinden kaynaklanıyor benim gözlemlediğim kadarıyla. Bunun en büyük sebebi bende overclock ile zorlamaktan ötürü. Ram oc yaparsınız kaldırmaz, kitlenir ve cmos clear atar kendisi açılır pc normalde. Ancak 50 kere kitlenirse ve cmos clear olmazsa bir hata oluşursa biosunuz buga girerse vs anakart brick olur(taş olur bozulur yani). Buna bios corruption diyorlar. Bunu çözmek için eprom programlayıcı cihaz lazım. Tabi bios çipini de karttan sökmek gerekiyor. Gerçi mandallı modeller var artık sökmeye de gerek yok mandalla tutturuyorsunuz bacaklarından temiz bios atıyorsunuz. Şöyle bişe amazon.com Signstek SOIC8 SOP8 Flash Chip IC Test Clips Socket Adpter Programmer BIOS https://www.amazon.com/Signstek-SOIC8-Socket-Adpter-Programmer/dp/B00V9QNAC4Bu güney köprüsündeki diyot sanırım o kristal dediğin malzeme olayını ben bilmiyordum teşekkür ederim tekrar. 10 yaşından genç anakartlarda devre elemanı bozulması çok çok nadirdir. Hele güney köprüsü reballing/fırınlama falan imkanı yok düzelmez öyle. Son bir düzeltme. Multimetre ile (sıradan olanlar) direnç volt amper ölçülür. Kondansatör ölçmek için kapasitemetre lazım. Transistör ve entegreler için de osiloskop gerekiyor. Bu aletler de herkeste olmaz malum. Sırf bu yüzden elektronikçilere gitmişliğim var. |
Belki işine yarayan olur, öne çıkardım.
Teşekkürler paylaşım için. |
Aynen,
Şimdi forumda 3 tip insan var. 1- Türkçe oyun yaması çıkmayınca çıldıranlar. 2- AMD fabrikasına meteor düşse inteli suçlu bulunlar. 3- Donanım ile hiç alakası olmayıp forumda takılanlar. |
Konuyu üst sıralarda görünce bir an acaba donanımhaberde miyim diye düşündüm . Malum bu aralar donanımı silip haber.com yaptığımız için tuhaf karşılıyor insan .
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 3 Ağustos 2020; 11:31:47 > |
|
|
|
|
|
|
|