Şimdi Ara

Acınak gülünecek halimiz-konsol,vergi,kur

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Xbox one S var bende. X aklımda kalmıştı. Sene başında 2400 e vatan kampanyası vardı, yeni konsol gelecek diye almadım one X i. Sonra vergiler geldi, fiyatlar uçtu. Ekimde vergi %50 den %20 ye düşecek diye seviniyodum. 4000 tl ye falan alırım diye hesap yapıyordum aklımca. Vergi kalkmadı. TL %35 değer kaybetti. 1 ay önce ocakta vergi düşer alırım diyordum ki euro dolar hergün TL karşısında uçuyor. Bugün %2-3 artmış yine. Ocakta vergi azalsa bile dolar euro yüzünden yine alamayacağım. Verginin kalkacağını da zannetmiyorum da. one X almadığıma pişmanım.

En iyisi oyunu moyunu boşverip yurtdışına gitmek arkadaşlar. Amerikada 2-3 gün çim biçen cocukların aldığı ürünü almak için kaç aydır düşünüyoruz burda. Yok vergi azalır, yok kur uçar, yok ukraynaya gidip gelelim. Altı üstü 500 dolarlık konsol alacaz yaptığımız hesaba bakın. Gamepass için ortak arıyoruz, oyunları ortakla alabiliyoruz. yok yurtdışı site, yok vpn şu bu. 1 tane oyun için bile bi dünya uğraşıyoruz. Altı üstü 1 tane oyun.

• Aklını kullananlar ya bu ülkeden ayrılmayı başardı, ya altın, döviz, toprak ve evlere parasını yatırdı TL’de bırakmadı. Tüm birikimleri TL olan insanlar ve TL olarak maaş alan insanlar battı.

İşin en acı veren tarafı ülkeyi bu hale getirenlere yine bir şey olmuyor, olmayacak. Onlar zengin şekilde hayatlarına devam edecek. Halkın %35’i burada yer alıyor, onlar keyfini sürmeye devam edecek. Yeni seçim yapılsın hükümetin %35 oy oranı yine garanti. %15’de dangalakları avlıyorlar ve iş bitiyor. Bunların bunca yıl kalma sistemleri buydu, ülkeyi %35’lik kısma yedirdiler. O %15’lik aptal kesim yüzünden bu hale gelindi. Yapacak bir şey yok, hayattan olabildiğince mutlu olmaya bakın.

• Neticede bu ülkenin dönüm noktaları var ve halk olarak bunu hakettik. Burada yaşayacaksak sonuçlarına katlanmaz zorundayız, çünkü "aynı gemideyiz". Gidişat kötü, uçuruma sürüklüyorsunuz dedik 18 yıl boyunca, sonuç bu.

Fırsatı olan yurtdışına gitsin, şurada 60 yıl verimli ömrümüz var onu da dünyada milletin 5 günde kazandığı para ile aldığı konsolu 1 yılda ödeyerek geçmesin.

• ben one S i alırken durum hiç böyle değildi. 1800 tl ye 2 kol 3 populer oyunla almıştım 1 tb olan modeli. 2018 temmuzdan bahsediyorum, 10 yıl oncesi değil. hediye çeki vs derken 1800 tl de cıkmadı cebimden. 3-4 aylık sigara parası gibiydi. şimdi durum içler acısı. 2 yılda bu duruma düşmemiz ibretlik

• quote:

Orijinalden alıntı: Miex

Neticede bu ülkenin dönüm noktaları var ve halk olarak bunu hakettik. Burada yaşayacaksak sonuçlarına katlanmaz zorundayız, çünkü "aynı gemideyiz". Gidişat kötü, uçuruma sürüklüyorsunuz dedik 18 yıl boyunca, sonuç bu.

Fırsatı olan yurtdışına gitsin, şurada 60 yıl verimli ömrümüz var onu da dünyada milletin 5 günde kazandığı para ile aldığı konsolu 1 yılda ödeyerek geçmesin.

Aklını kullananlar ya bu ülkeden ayrılmayı başardı, ya altın, döviz, toprak ve evlere parasını yatırdı TL’de bırakmadı. Tüm birikimleri TL olan insanlar ve TL olarak maaş alan insanlar battı.

İşin en acı veren tarafı ülkeyi bu hale getirenlere yine bir şey olmuyor, olmayacak. Onlar zengin şekilde hayatlarına devam edecek. Halkın %35’i burada yer alıyor, onlar keyfini sürmeye devam edecek. Yeni seçim yapılsın hükümetin %35 oy oranı yine garanti. %15’de dangalakları avlıyorlar ve iş bitiyor. Bunların bunca yıl kalma sistemleri buydu, ülkeyi %35’lik kısma yedirdiler. O %15’lik aptal kesim yüzünden bu hale gelindi. Yapacak bir şey yok, hayattan olabildiğince mutlu olmaya bakın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• oyun konsolu bu pastada sadece çok küçük bir dilim.Otomotiv sektöründe 3-4 ay önce 220 bin tl den satılan sıfır araçlar şuan 400 bin tl civarında ve halen peynir ekmek gibi satıyor.

• Burak2658 B kullanıcısına yanıt

Piyasada hareketlilik var sebebi de bugün ne alırsam kardır mantığı olsa gerek.

• Piyasada yine bir şeyler bulabiliyor oluşumuza seviniyorum. Yakında teknoloji karaborsaya girebilir ve o zaman biteriz. Artık hiçbir şey alamayız. Her alanda stokçuluk başlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MambaVino kullanıcısına yanıt

Hangi hayattan hocam?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.