Hemen özetliyorum konuyu sivilce cikiyodu acnelyse 0.025 verdi kullandım pek etkisi olmadi sonra dedim gidip 0.1 alayım aldım sürdü marka arkaya bir sey olmaz dedim banyoda kese yaparken bir anda kendisi soyuldu kıpkırmızı olmustu yuzum ondan sonra yara oldu iyilesti falan kahverengi leke cıktı cok koyuydu sonra biraz acildi ondan sonra vücudumda diger yerlerede sürdüm... |
AcnElyse: Bilmeniz Gerekenler
AcnElyse, akne tedavisinde kullanılan reçetesiz bir ilaçtır. İki farklı konsantrasyonda mevcuttur: AcnElyse 0.025 ve AcnElyse 0.1.
AcnElyse Nasıl Etki Eder?
AcnElyse, tretinoin içeren bir retinoiddir. Tretinoin, gözenekleri açmaya ve cilt hücrelerinin yenilenme hızını artırmaya yardımcı olan bir A vitamini türüdür. Bu, sivilcelerin ve siyah noktaların oluşumunu azaltmaya yardımcı olabilir.
AcnElyse'nin Faydaları:
- Sivilce ve siyah noktaların tedavisinde etkilidir.
- Gözenekleri açar ve cilt hücrelerinin yenilenmesini hızlandırır.
- Cildin dokusunu ve görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilir.
AcnElyse'nin Yan Etkileri:
AcnElyse'nin en yaygın yan etkileri şunlardır:
- Cilt kuruluğu
- Tahriş
- Kızarıklık
- Kaşıntı
Bu yan etkiler genellikle hafiftir ve zamanla azalma eğilimindedir. Ancak, daha şiddetli yan etkiler yaşarsanız doktorunuza başvurmalısınız.
AcnElyse Kahverengi Leke Yapar mı?
AcnElyse, ciltte kahverengi lekelere neden olabilen hidrokinon içerir. Ancak, bu lekelenme genellikle geçicidir ve tedaviyi bıraktıktan sonra kaybolur.
AcnElyse Kullanıcı Yorumları:
AcnElyse kullananlar genellikle sivilce tedavisindeki etkinliğinden memnundur. Ancak, bazı kullanıcılar cilt kuruluğu ve tahrişi gibi yan etkiler yaşamıştır.
Önemli Hususlar:
- AcnElyse'yi kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışmalısınız.
- AcnElyse'yi güneşten kaçındığınız zamanlarda uygulamalısınız.
- AcnElyse'yi kullanırken güneş koruyucu kullanmalısınız.
- AcnElyse'yi hamileyseniz veya emziriyorsanız kullanmamalısınız.