< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Malesef doğrudur. Şöför her zaman sağ tarafı kontrol etmek zorundadır. Geçmiş olsun
pireye kızıp yorgan yakmayın, işte tamda anlattığınız düzensizlikten bu toplumun duyarlı insanlara ihtiyacı var, eğer hepimiz çekip gidersek ortalıkta cirit atarlar
selcukakmanS
kullanıcısına yanıt
bana vurduğu yol 2 şeritti bana vurmasın diye sola kaçtım gene de geçirdi ben yolun ortasındayken o ön tarafı kontrol etmeyecek de ben mi kontrol edeceğim onun da önünü?
Geçmiş olsun. Bu kadar dert etmeyin bence araba kullanmak yan ve arabanızdan soğumanızı gerektirmeyecek bir olay. Haftaya unutursunuz. Öfkeyle kalkan zararla oturur. Eğer haklı olduğunuzu düşünüyorsanız itiraz yolları mutlaka vardır.
Yol sagdaki aracin suc sizin
quote:
Orijinalden alıntı: ahmetyasir45
pireye kızıp yorgan yakmayın, işte tamda anlattığınız düzensizlikten bu toplumun duyarlı insanlara ihtiyacı var, eğer hepimiz çekip gidersek ortalıkta cirit atarlar
Geçmiş olsun hocam, Bu arkadaşı dinleyin..
otomobilci_x
kullanıcısına yanıt
fazladan kasko primi ödetecekler muhtemelen. olan benim yüzlerce lirama olacak.
1)2011 yılında bana tır çarptı sağ taraftan, tır şoförü ehliyetsizdi ben polis çağırana kadar ehliyeti olan arkadaşı geldi ben kullanıyordum dedi yırttı, üstelik kavga çıkar diye adam da getirdi.
2)gene 2011 yılında alkollü sürücü sağ taraftan vurdu bar çıkışında, bardaki valelerden biri arabaya bindi ve kaçtı. Polise ihbar verdim ama kayıt hiç bir şey yok tabi ki karşı tarafın arabası da gece yarısı dakikasında yapılmış.
3)2013 yılında maltepe sahilini dolduran kamyonların yere döktüğü toz toprak çamur pislikten dolayı kaydım, araba perte çıktı gerekli yerlere şikayette bulundum ama şans ya yağmur yağdı hiç bir kanıt kalmadı.
M_aTRa_X
kullanıcısına yanıt
arkadaşım ben gidiyorum adam geldi bana vurdu o zaman bu mantığa göre benim şeritte trafik işleyemeyecek hep sağdaki çıkacak diye ben oradan çıkan adama vurmadım ki adam beni göre göre, ben sola kaçmama rağmen vurdu.
quote:
Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş
1)2011 yılında bana tır çarptı sağ taraftan, tır şoförü ehliyetsizdi ben polis çağırana kadar ehliyeti olan arkadaşı geldi ben kullanıyordum dedi yırttı, üstelik kavga çıkar diye adam da getirdi.
2)gene 2011 yılında alkollü sürücü sağ taraftan vurdu bar çıkışında, bardaki valelerden biri arabaya bindi ve kaçtı. Polise ihbar verdim ama kayıt hiç bir şey yok tabi ki karşı tarafın arabası da gece yarısı dakikasında yapılmış.
3)2013 yılında maltepe sahilini dolduran kamyonların yere döktüğü toz toprak çamur pislikten dolayı kaydım, araba perte çıktı gerekli yerlere şikayette bulundum ama şans ya yağmur yağdı hiç bir kanıt kalmadı.
Bütün talihsizlik perde sizi bulmuş tekrar geçmiş olsun
quote:
Hep 3 kağıtçı dolu memleket bu yüzden ucuz araç alın çarptığınızda içiniz yanmaz.
Aracınız içinize sinmiyorsa satın tabiki..Orjinalliği bozuldu sanırım
Kavşağa yaklaşan sürücüler, kavşaktaki şartlara uyacak şekilde yavaşlamak, dikkatli olmak, geçiş hakkı olan araçların önce geçmesine imkan vermek zorundadırlar. Trafik zabıtası veya trafik işaret levhası veya ışıklı işaret cihazları bulunmayan kavşaklarda; 1- Bütün sürücüler, geçiş üstünlüğüne sahip olan araçlara, 2- Doğru geçmekte olan tramvaylara, 3- Doğru geçen tramvay hattı bulunan karayoluna çıkan sürücüler, bu yoldan geçen araçlara, 4- Bölünmüş yola çıkan sürücüler bu yoldan gelen araçlara, 5- Tali yoldan anayola çıkan sürücüler anayoldan gelen araçlara, 6- Dönel kavşağa gelen sürücüler dönel kavşak içindeki araçlara, 7- Bir iz veya mülkten (geçiş yolundan) karayoluna çıkan sürücüler karayolundan gelen araçlara, 8- Dönüş yapan sürücüler, doğru geçmekte olan araçlara, Kavşak kollarının trafik yoğunluğu bakımından farklı olduğu işaretlerle belirtilmemiş ise; 9- Motorsuz araç sürücüleri, motorlu araçlara, 10- Lastik tekerlekli traktör ve iş makinesi sürücüleri, diğer motorlu araçlara, 11- Motorlu araçlardan soldaki, sağdan gelen araca, Kavşağa gelen sürücüler, kavşek giriş ve çıkışlarında kutallara uygun olarak karşıya geçen yayalara, geçiş hakkını vermek zorundadırlar. Işıklı trafik işaretleri izin verse bile trafik akımı, kendisini kavşak içinde durmaya zorlayacak veya diğer doğrultudaki trafiğin geçişine engel olacak ise, sürücünün kavşağa girmeleri yasaktır. Sürücünün kavşakta gereksiz olarak yavaşlamaları, durmaları, araçtan inmeleri veya araçlarının motorlarını durdurmaları yasaktır. Madde 5 ya da madde 11 den dolayı suç size verilmiş olabilir
quote:
Bence hatayı kendinizde arayın. 3 yılda biri pertli 4 kazaya karışmak sadece kötü şansla açıklanamaz.
Defansif sürüş yapamıyor olabilirsiniz. Başkalarının hatasını tolare edecek tecrübeye sahip değilsiniz gibi görünüyor.
Yılda net 30 bin kilometre araç kullanıyorum. Ne dangalaklarla karşılaşıyorum ama bir şekilde kurtarıyorum, Önlem alıyorum, dikkatli davranıyorum.
10 yılda tek bir kaza yaptım. Onunda sebebi bir günde aşırı yol yaptığım için yorgunluktan dikkatim dağılmış, otoyolda bariyerlere sürttüm.
baltalı_ilah
kullanıcısına yanıt
ilk kazadaki tır ben otoyolda sol şeritten giderken sola kaçıp frene basmama rağmen sağ taraftan boydan boya sürttü. ikincisinde bostancıda gene sol şeritte 5 km hızla ilerlerken valenin komutlarını dinleyip çıkmaya çalışan alkollü sürücü sağ arka kapımdan geri geri vurdu. sonuncusu belki ama aslında pek pertlik bir kaza da değildi.
quote:
Orijinalden alıntı: baltalı_ilah
quote:
Bence hatayı kendinizde arayın. 3 yılda biri pertli 4 kazaya karışmak sadece kötü şansla açıklanamaz.
Defansif sürüş yapamıyor olabilirsiniz. Başkalarının hatasını tolare edecek tecrübeye sahip değilsiniz gibi görünüyor.
Yılda net 30 bin kilometre araç kullanıyorum. Ne dangalaklarla karşılaşıyorum ama bir şekilde kurtarıyorum, Önlem alıyorum, dikkatli davranıyorum.
10 yılda tek bir kaza yaptım. Onunda sebebi bir günde aşırı yol yaptığım için yorgunluktan dikkatim dağılmış, otoyolda bariyerlere sürttüm.
Alıntıları Göster
beyin göçü yapıp yurttdışına kaçmak gerekiyor.şuan düşünüyorum da almanya türklere ne küfürler ediyordur.oranında kesin düzenini bozmuşuzdur.
Arkadaşım seni çok ama çok iyi anlıyorum benimde 2013 model daha 6000 km'de olan ford aracımın kaputuna palet düşürmüşler gördüğümde beynime kaynar sular döküldü aracıma o kadar çok iyi bakardım ki benim için çok kıymetliydi servise götürdüm kaput değişicek dedi Allahtan boyasında hasar yoktuda olduğu gibi göçük vardı 7-8 tane kaportacı gezdim yapamayız dediler kaskodanda yaptırmak istemiyorum tramer kaydı yüzünden bu sabah Atatürk oto sanayide çok meşhur bir kaportacı var herkes orayı met ediyordu gerçektende gelen araçlar F430 cabrio masarettiler adam bu işin tam ehlisi merak etme ben yaparım der demez adamın boynuna sarılasım geldi boyasız bir şekilde çözülecek salı günü randevu aldım bakalım artık bu arada bende senin gibi satmayı düşünüyordum ama değmezmiş öküz olu öküzler çok var bu memlekette
EmreGLC
kullanıcısına yanıt
başınıza gelene üzüldüm hocam. Benim için hasar kaydı o kadar da önemli değil, çünkü kaza aslında basit bir kaza idi, resimlerini çektim, eğer satarken resimleri gösterirsem bir sorun olmaz ki ben bu arabayı uzun yıllar kullanmaya niyetliydim aksilik olmadığı taktirde. arabada değişim bile gerektirmeyecek basit bir şey vardı ancak opelin muhteşem servisçiliği sağ olsun değişim yapacaklar. Kaskomun hasarsızlığı gitti esas üzücü olan nokta o bir de %100 hasarın bana çıkması da üzücü.
Geçmiş olsun cana gelmesin.
quote:
Orijinalden alıntı: jvcjvc
başınıza gelene üzüldüm hocam. Benim için hasar kaydı o kadar da önemli değil, çünkü kaza aslında basit bir kaza idi, resimlerini çektim, eğer satarken resimleri gösterirsem bir sorun olmaz ki ben bu arabayı uzun yıllar kullanmaya niyetliydim aksilik olmadığı taktirde. arabada değişim bile gerektirmeyecek basit bir şey vardı ancak opelin muhteşem servisçiliği sağ olsun değişim yapacaklar. Kaskomun hasarsızlığı gitti esas üzücü olan nokta o bir de %100 hasarın bana çıkması da üzücü.