Şimdi Ara

Adaptör doğru voltaj vermiyor YARDIM pls

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.a acer marka projeksiyon cihazının adaptöründe hata var
    adaptör projeksiyonun içinde çıkardım onu 2 çıkış veriyor biri 385v yazıyor ama 325v çıkıyor ama düzenli burda sorun varmı onu bilmiyorum 385 mi vermesi lazım ?

ikinci asıl problem diğer çıkış 12v vermesi lazım ama 10-12 arası değişiyor düzensiz ve projeksiyonun borduna bağlayınca bu voltaj biraz daha düşüyor 8-10 arası vermeye başlıyor ve çalışmıyor
    ben power supply ile 12v verdim bord çalıştı bordda sorun yok ama adaptörü bozuk nasıl tamir ederim ayrdımcı olabilirmisiniz
    bilgi için 12v çıkışın yanında 1000uf kondansitör var onu değiştirdim bozuk olabilir ama aynı problem devam ediyor

• Tüm yarıiletkenleri ölçün .
  • Yarıiletken derken ? süper elektronik bilgim yok benim birde devreye bağlıyken değişik sonuçlar alıyorum bazen mesela diyot vardı ölçtüm bozuk gibi geldi değiştirdim yeni diyot u ölçmüştüm sağlam takınca oda bozuk gibi gözüktü sanırım devreye bağlı olduğu için öyle oluyor neyleri ölçyüm daha detaylı yardımcı olabilirmisiniz
  • Öncelikle şunu yazayım ,PSU da yüksek voltaj vardır , az elektronik bilgisi ile arıza bulmak tamir etmek sizin can güvenliğiniz ve cihazın emniyeti açısından tehlikeli . az bilgi ile yapılacak işler değil .

Yarıiletkenler diot ,zener , transistör ,mosfet ,optocoupler gibi üzerinde olabilecek elemanları kapsar , bunların sağlamlık bilgiside ancak en az orta düzeyde bir elektronik bilgisi sahibi kişiler anlayabilir . sağlam gibi demek tam yanıt değil .

Kolay gelsin .
  • Hakan 3 H kullanıcısına yanıt
    220v girişinde, 400v luk kondansatör vardır,, belki o zayifsa çökme yapabilir.. 22uF ise misal 47uF ile değiştirin,, mutlaka dikkatli olun.

Adaptör sorunlu veya projeksiyon cihazına Göre düşük amperli olabilir..

Kullanıma uyacak, projeksiyon cihazı gücünden %30 daha güçlü yeni bir adaptör daha iyi olur,, sorunlu güç kaynağı ile, cihaziniza zarar vermeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elektronik bilgim yok derken çok da acemi değilim ben cep telefonu tamircisi olarak çalışıyordum şimdi bilgisayarcıya geçtim şuan dükkanda bi projeksiyon verdiler onu tamir etmeye çalışıyorum havya falan kullanma işlerinde elim çok yatkın cep telefonunda ihtiyaç duymadığım şeylerde pek bilgim yok o kadar

adaptörün düşük amperli olacağını düşünmüyorum çünkü orjinal acer marka projeksiyonun kendi içindeki adaptör ama sorunlu işte

şimdi bu yarı iletkenleri devreden sökmeden ölçebilirmiyim ?

3 ayaklı bişey var üstünde ka431az yazıyor bu nedir ? transistor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakan 3 -- 3 Ocak 2017; 10:46:55 >
    TL431 diye de söylenir . Programlanabilir voltaj regülatör . zener gibi fakat istenilen voltajı geçirebilir diot dur
  • çok sağol abi hakkını nasıl öderim bilmiyorum şimdi bundan 2 tane ver 12v çıkışının orada eğer arıza bunlardaysa yapacak bir şey varmı ? yenisini bulsam bile ben aynı voltaja proglayamam sanırım

bunları nasıl test edebilirim dur bi giriş çıkış voltajlarını ölçyüm adaptörü çalıştırıp
    Öyle PIC ile programlanacak bir şey değildir . pasif devre elemanlarının değeri ile istenilen voltajın geçmesine izin verir .
  • yani aynısını bulup değiştirsem çalışırmı ?
    az önce giriş çıkış voltajlarını ölçecektim 47uf 50v lik bi kondansatör patladı elimde aynı değerde yok bunu değiştirirken v yüksek olursa problem olmuyor onu biliyorum da uf si aynı olmalımı onunda yükseğini taksam olur mu
  • elimde 63v 220uf var bunu taksam olurmu
    Olmaz, uf si aynı olmalı,, besleme dc çıkışında ise olur.. aralarda bir yerdeyse olmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.