Şimdi Ara

Adaptör hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Notebook un adaptörünü her prize takışımda prizden ateş çıkıyor. Bunun bir nedeni yada bir zararı varmıdır?

Birde biryerden adaptörü bilgisayara bağladıktan sonra prize takmanın daha doğru olduğunu, tersi yapıldığında bilgisayarın zarar görebileceğini duymuştum. Bunun doğruluk payı varmı?

• priz topraksız olabilir.
  • Ateş çıkması normaldir bunu her zaman yapmayabilir ama. Söylendiği gibi önce adaptörü prize takıp daha sonra adaptörü bilgisayara bağlayın bu en güvenlisi adaptör bilgisayara bağlı iken fişi taktığınızda ilk anda yüksek gerilim gelebilir bilgisayara.
  • Aynı durum benim adaptörümdede oluyor.Alıştım artık fazla umursamıyorum.:)
  • benim dell inspiron 6400 dede aynı sorun var fakat asus f8 imin topraklı priz ateş felan cikmio :P
  • Önce prize takın daha sonra laptopa takın. Benim adaptör patladı daha önce ama allahtan laptopa zarar vermemişti çünkü laptopa takılı değildi prize taktığımda. Resmen ateş çıktı eridi fiş yaw elimden fırlattım bi anda. Sonuç olarak yeni bir adaptör aldım tabi. Makinenizi elinize alırsınız walla dikkatli olun sakat iş.
  • topraklamanın görevi bir kaza durumunda oluşacak akımı bu hat yoluya zarar vermeden uzaklaştırmak veya oluşan sıtatık elektiriklenmeleri atmak içindir

sonuçta sizin adaptörleri takarken atan kıvılcım elektirik bir hat üzerinden diger hatta geçmek istemesidir yani siz daha fişi tam takamadan elektrik akmak istiyor bu durumda küçük bir kıvılcım atıyor söyleki faz ile toprak denilen nötr hat birbirine çok yakşaşırsa kıvılcımla karşı tarafa elektrik sıçraması olacaktır mutlaka bence bu kıvılcım atma olayını çok büyütmüşsünüz sonuçda her cihazda olabilir neden tvde olmuyor neden tel sarjlarında olmuyor derseniz tv bekleme pozisyonu vardır o ozisyonda düşük akım çeker ve tel şarjlarıda çok düşük akım ceker sonuçda adaptörünüz birden fazla güç çekmeye çalışacaktır akım kuvvetli olunca kıvılcımda olacaktır

şöyle bir örnek eğer 1 2 hp gücündeki bir elektrik motorunu salter vasıtası ile değilde fişe takarak çalıştırırsanız yine kıvılcım olacaktır. hatta şalterler ve hatta kullandıgınız oda aydınlatmalarında bile siz hissetmeseniz bile kıvılcım olacaktır bu kaçaktan oluşan kıvılcım degil elektriğin hareket etmek istemesinden dolayıdır. daha dogrusu yüksek akımın düşük akıma dogru yönelmesidir

eger çok dert ediyorsanız anaharlı uzatma kabloları var onlardan alın önce fişleri takın sonra anahtarı açıp elektriği verin kıvılcımı görmezsiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iyi gunler arkadaslar size bir sorum olcak ben bugun XS marka bi hard disk aldım ama hard diskin adaptorunu prize taktıgımda cok tiz bi ses cıkıyo ama resmen rahatsız edıyo bu ses nedendir acaba bi fikriniz var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.