Hepsiburada üzerinden 20w hızlı şarj adaptörü aldım orijinal olduğunu tahmin ediyorum ucuza almadım. Düşürme sebepli prize giren iki uçtan biri hafif yamulmuştu bugün çıkartırken uç prizde kalmış çıkarttım demiri ve etrafını saran plastik duruyor yerine soktuğumda düzgünce oturuyor yapıştırsam çalışabilir gibi ama riske girmek istemiyorum. Herhangi bir garanti kapsamı var mı acaba bunun tamir ettirebilir miyim (İlk defa Apple kullanıyorum birkaç ay oldu pek bilgim yok). Resmi bir yerde tamir ettirilmiyorsa bir telefoncuya götürüp soracağım şuan 300 lira olmuş bir adaptör malum. |
Adaptör Uçları Koptuğunda Tamir Edilebilir mi?
iPhone şarj adaptörünün veya şarj kablosunun ucu yanlışlıkla kırılabilir veya yamulabilir, bu da cihazının şarj olmasını engelleyebilir. Neyse ki, çoğu durumda adaptör uçları tamir edilebilir.
Adaptör Ucunun Yamulması
Adaptör ucunun yamulması, düzeltilebilecek nispeten basit bir sorundur. Ucu pense veya cımbız kullanarak dikkatlice eski konumuna geri bükebilirsin. Ancak, ucu çok sert bir şekilde bükmemeye dikkat et, aksi takdirde kalıcı olarak hasar görebilir.
Adaptör Ucunun Çıkması
Adaptör ucu tamamen çıkmışsa, yeniden lehimlemek gerekebilir. Bunun için bir lehim makinesi ve biraz lehim gerekir. Lehimleme konusunda deneyimin yoksa, profesyonel bir tamirciye götürmeni öneririz.
iPhone Şarj Kablosunun Ucunun Kırılması
iPhone şarj kablosunun ucu kopmuşsa, genellikle kablo değiştirilmesi gerekir. Ancak, kırık ucu kendin onarabilirsin. Bunu yapmak için bir kablo onarım kiti satın alabilir ve talimatları takip edebilirsin.
Tamirin Maliyeti
Adaptör ucu tamiri maliyeti, sorunun türüne ve kullanılan malzemelere bağlıdır. Genellikle, profesyonel bir tamirci tarafından yapılan lehim tamiri, kendin yap onarımlarından daha pahalıdır.
Sonuç
Adaptör uçları koptuğunda, çoğu durumda tamir edilebilir. Ucu yamulmuşsa, dikkatlice düzeltilebilir. Ucu çıkmışsa, yeniden lehimlenmesi gerekebilir. Şarj kablosunun ucu kopmuşsa, genellikle kablo değiştirilmesi gerekir. Tamirin maliyeti, sorunun türüne bağlıdır. Adaptör ucu tamiri konusundaki seçeneklerini dikkatlice değerlendirerek cihazının tekrar düzgün çalışmasını sağlayabilirsin.