Şimdi Ara

adc li 18 bacaklı pic

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir tasarımım için 18 bacaklı analog dijital ceviriciye sahip va Türkiye'de bulunan bir pic e ihtiyacım var. Daha önca bu özelliklerde pic kullananların tavsiyelerini bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icemg -- 12 Temmuz 2006; 13:39:25 >

• 16F628 ün ADC si var diye biliyorum ama...
  • Teşekkürler ama 628 de analog karşılaştırıcı var bir referans gerilimine göre karşılaştırıyor. Analog sinyalin seviyesini okuyamıyor.
  • Kullanmadığım için tam bilmiyorum.Demek ki komparatör özelliği var.Ama komparatör özelliğini kullanması için sonuçta adc kullanması gerekmez mi?
  • Niye illa da 18 bacaklı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: 90alper90

Kullanmadığım için tam bilmiyorum.Demek ki komparatör özelliği var.Ama komparatör özelliğini kullanması için sonuçta adc kullanması gerekmez mi?

Hayır gerekmiyor.Basit opamp mantığıyla düşün, bir girişindeki gerilim değeri diğerinden büyükse 1 değilse 0 çıkışı veriyor gibi...
  • 18 bacaklı olması şart değil ama 19 bacaktan az olması şart

Kullanacağım toplamda 6 port 2 tanesi analog giriş 2 tane dijital giriş 2 tanede çıkışım var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pic16F88 var içinde 7 tane 10 bitlik ADC var.

kolay gelsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: coskunnn

quote:

Orjinalden alıntı: 90alper90

Kullanmadığım için tam bilmiyorum.Demek ki komparatör özelliği var.Ama komparatör özelliğini kullanması için sonuçta adc kullanması gerekmez mi?

Hayır gerekmiyor.Basit opamp mantığıyla düşün, bir girişindeki gerilim değeri diğerinden büyükse 1 değilse 0 çıkışı veriyor gibi...

Tamam anladım sağol
  • arkadaşım türkiyede 16f88 bulunmuyor. 16f818/819 ile devreni yapabilirsin. bunlarda 5 adc var. eğer 16f88 bulduysan, bulduğun yeri foruma yazarsan memnun olurum. bende alacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.