Bildirim
adc li 18 bacaklı pic
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
16F628 ün ADC si var diye biliyorum ama... -
Teşekkürler ama 628 de analog karşılaştırıcı var bir referans gerilimine göre karşılaştırıyor. Analog sinyalin seviyesini okuyamıyor. -
Kullanmadığım için tam bilmiyorum.Demek ki komparatör özelliği var.Ama komparatör özelliğini kullanması için sonuçta adc kullanması gerekmez mi? -
Niye illa da 18 bacaklı? -
quote:
Orjinalden alıntı: 90alper90
Kullanmadığım için tam bilmiyorum.Demek ki komparatör özelliği var.Ama komparatör özelliğini kullanması için sonuçta adc kullanması gerekmez mi?
Hayır gerekmiyor.Basit opamp mantığıyla düşün, bir girişindeki gerilim değeri diğerinden büyükse 1 değilse 0 çıkışı veriyor gibi... -
18 bacaklı olması şart değil ama 19 bacaktan az olması şart
Kullanacağım toplamda 6 port 2 tanesi analog giriş 2 tane dijital giriş 2 tanede çıkışım var. -
pic16F88 var içinde 7 tane 10 bitlik ADC var.
kolay gelsin... -
quote:
Orjinalden alıntı: coskunnn
quote:
Orjinalden alıntı: 90alper90
Kullanmadığım için tam bilmiyorum.Demek ki komparatör özelliği var.Ama komparatör özelliğini kullanması için sonuçta adc kullanması gerekmez mi?
Hayır gerekmiyor.Basit opamp mantığıyla düşün, bir girişindeki gerilim değeri diğerinden büyükse 1 değilse 0 çıkışı veriyor gibi...
Tamam anladım sağol -
arkadaşım türkiyede 16f88 bulunmuyor. 16f818/819 ile devreni yapabilirsin. bunlarda 5 adc var. eğer 16f88 bulduysan, bulduğun yeri foruma yazarsan memnun olurum. bende alacağım.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X