arkadaşlar iki bilgisayarı add-hoc yöntemi ile bağladım ve dosya paylaşımına açtım. Ancak dosya paylaştırmaya çalıştığımda 700MB lık bir dosyayı ancak 1 saatte diğer bilgisayara gönderebiliyorum. Bu süre sizce normal mi?
up yokmudur bilen?
11 mbitle bağlanıyorsun.çok normal.
54Mbps- bilgisayarlar yanyana
bir de birşey ekleyeyim görev yöneticisinden ağ kullanımına baktığımda en fazla % 15 i görüyorum bu değer bir süre sonra % 4 ler seviyesinde devam edemiyor. Bu değerler ağ kulanımımın % 15 i geçememesi neden olabilir?
ben 11 mbps ile bağlanırken senin de dediğin gibi yaklaşık 1 saatte kopyalama yapabiliyorum. bilgisayarlar yan yanayken bu derece düşük sinyal alabilmene anlam vermedim doğrusu. bu dece düşük olması problem teşkil ediyor bence.
ad-hoc dan alcan verim bu kadardir. tam hiz vermez.
ortalama % 6 kadarmı verim alabilirim.Peki alternatif bir yöntem varmı?
quote:
Orjinalden alıntı: darkaura
ad-hoc dan alcan verim bu kadardir. tam hiz vermez.
pcler yakinsa kablo kullan. uzaksa zaten ad-hoc cok uzakdan baglanmiyor hiz iyice duser kus olur. ucuz yollu bi wireless routerda alabilirsin ama 54mbit diye 5mb/s hiz bekleme 54mbit de alcan en fazla hiz 2.2mb/s civari olur
54 mbps bağlantı ad-hoc bağlantıda mümkün mü? ben 11 mbps ile bağlanabiliyorum
ad-hoc b bağlantı protokolünü kullanır. yani 11 mbps. pcler isterse yanyana dursunlar farketmez. router ile 54mbps bağlantı sağlanır g protokolünde. her iki bağlantı tipide kablo ile yapılan bağlantıya oranla yavaş kalır. sırf pclerim arasında transfer çok uzun sürdüğü için kablosuz bağlantıyı iptal edip router üzerinden kablo ile bağlıyorum.
buyuk dosya paylasimlari icin kablo kullanmak en mantiklisi. wirelessla bi omur alabiliyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme