Şimdi Ara

AdGuard Reklam Engelleyici [ANA KONU] (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.207
Cevap
61
Favori
95.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam bu seçeneği aktif ettim fakat işe yaramadığını gördüm. Sebebi ne olabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OnlyJ kullanıcısına yanıt
    Kullanıp herhangi bir test yapmadım hocam ancak belki yapılandırması için interneti kapatip açma ya da adguardi kapatıp açmak gerekebilir , bunları denediniz mi ?

Bilen arkadaslarimiz yardımcı olacaktır sanıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bandogge kullanıcısına yanıt
    Denedim hocam fakat sonuç alamadım. Yardımları bekliyorum, diğer vpn uygulamalarına pek güvenmediğim için bu hususta adguard kullanmak istiyorum.
  • iOS kullanıcıları yeni güncelleme hakkındaki yorumlarınız nedir.. YouTube, Twitter, Facebook, vs. uygulamalardaki sorunlarınız çözüldü mü?

AdGuard Blog
    AdGuard v4.0 for iOS: DNS protection jumps to the next level
    https://adguard.com/en/blog/adguard-4-0-for-ios.html

• Hala VPN ile birlikte çalıştıramıyorum. İkisinden birini kapatmak zorunda kalıyorum.

Ayrıca iOS’ta YouTube uygulamasındaki reklamları engelleyemiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ilk yazdiginiza maalesef su an icin cozum yok. Android'de de ayni. O aslinda Adguard ile alakali degil. iOS ve Android oyle isliyor.

iOS icin reklamsiz YT app'leri olmasi lazim. Gorunuse gore Adguard'in cozebilecegi birsey degil. Apple'in bu konuda politikasini degistirmesi lazim.

Düzenleme:

YouTube, reklamları sürekli farklı kaynaklardan yolluyor. Bu sebepten domain bazlı engellemek imkansız gibi. Reklam veren şirket sayısı çok fazla. Sadece 1 reklamda aşağıdaki domainler düştü. Bunları engellemek YT'un işleyişini bozabiliyor. O sebepten önermiyorum. Zaten bahsettiğim gibi engellemekle bitmezler.

quote:

r1---sn-u0g3uxax3-pnus.googlevideo.com
    r4---sn-u0g3uxax3-pnuz.googlevideo.com
    r5---sn-u0g3uxax3-pnus.googlevideo.com
    r3---sn-u0g3uxax3-pnus.googlevideo.com
    r6---sn-u0g3uxax3-pnus.googlevideo.com
    r5---sn-u0g3uxax3-pnuz.googlevideo.com

Ama fark ettiğim birşey var. YouTube uygulamasından video açtığımda aşağıdaki domainler de tetikleniyor. Engelleyince reklamlar çok daha nadir çıkıyor. Hatta telefondaki uygulamasında denedim de hiç reklam göstermedi. Daha sonra PC'de 5 farklı video'da denedim. Sadece 1 kez reklam çıktı. İşin özü Pi-Hole gibi bir sistem kullanıyorsanız aşağıdaki domainleri blacklist'e ekleyebilirsiniz.

quote:

adservice.google.com
    ssl.google-analytics.com
    www.googleadservices.com
    securepubads.g.doubleclick.net
    googleads.g.doubleclick.net
    static.doubleclick.net
    s.youtube.com
    www.googletagmanager.com
    app-measurement.com

Bu arada şu bilgiyi de paylaşmış olayım. Android TV'deki YouTube uygulamasında reklam engellemek için, AdGuard'ın yeni çıkacak sürümü iş görecektir. Birkaç güne stabil sürümü yayınlacak ve TV uyumlu versiyon olacak.

Buradan takip edebilirsiniz. Yayınlandığında APK'yı indirin ve Android TV/TV Box cihazınıza yükleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 15 Mayıs 2020; 20:8:35 >

• Aslında Adguard, YouTube uygulamasındaki video içi reklamları engelliyor. Ama uygulama anasayfadaki reklamları engelleyemiyor. Örneğin sürekli sayfanın üstünde Netflix veya benzeri bir reklam çıkıyor.

Adguard PC uygulaması gerçekten iyi çalışıyor.
    İnternet tarayıcısı için olan eklentisi de çok başarılı. Ama mobilde reklamların tamamını engelleyemiyor. Sorun sizin de dediğiniz gibi Apple’ın kısıtlamalarıyla da alakalı. Bu durum Android’te de benzer.

Aslında iOS’ta YouTube reklamlarını tamamen engelleyebilen bir uygulama var. Adı Luna. Ama bu uygulama şu an AppStore’dan indirilemiyor. Ben önceden indirdiğim için uygulamayı silene kadar kullanabileceğim. Keşke reklam engelleme politikalarını değiştirmeye gitseler hem Android hem de iOS’ta.

• quote:

Aslında Adguard, YouTube uygulamasındaki video içi reklamları engelliyor.

Çok iyi o zaman.

quote:

Ama uygulama anasayfadaki reklamları engelleyemiyor. Örneğin sürekli sayfanın üstünde Netflix veya benzeri bir reklam çıkıyor.

AdGuard'ın filtre günlüğünü açın, daha sonrasında YouTube uygulamasını açın. Deneme yanılma yöntemiyle "ads" ifadesi veya benzer, kaynak adresi YouTube olmayan domainleri engelleyin.

İşlemi tamamladığınızda son olarak YouTube uygulamasını uygulamalar bölümünden sıfırlarsanız iyi olur. Böylece önceki çerezler temizlenecektir. Bahsettiğim kısım Android'de "veriyi temizle" olarak geçiyor. iOS'da da benzerdir diye düşünüyorum. Fakat bu işlem sonrası video geçmişiniz, youtube aramalarınız silinecektir. Bilginiz olsun.

• Programı 1 aydır kullanıyorum. İlk defa bu kadar yormadan kullanılan bir program gördüm. Ömür boyu sürüm almak istiyorum ortak olmak isteyen var mı?

• @Nemesis-Prime

Netflix reklamı masaüstü YouTube sitesinde mi çıkıyor? Alttaki "Arama reklamlarına ve sitelerin öz-tanıtımlarına izin ver" isimli filtre açık mı? Açıksa onu kapatın.

AdGuard Reklam Engelleyici [ANA KONU]

Sadece aşağıdaki filtreleri seçerseniz daha iyi verim alırsınız. Diğer filtrelere gerek yok.

quote:

AsGuard Temel filtre
    AdGuard Takip Engelleme filtresi
    AdGuard Sosyal Medya filtresi
    AdGuard Can Sıkıcı Öğeler filtresi
    AdGuard Türkçe filtre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 16 Mayıs 2020; 11:36:30 >

• Yok hocam. Bilgisayar sürümünde hiçbir sorun yaşamıyorum. YouTube mobil uygulamasındaki anasayfada üst banner kısmında reklamla karşılaşıyorum.

iOS Adguard uygulamasında yeni tasarıma geçince filtreleme günlüğünü bulamadım. Acaba nerede olabilir?

• Şu an akıllı telefon kullanmıyorum. Yani ben de bilmiyorum.@Nemesis-Prime
    Şu konuya isterseniz bir bakın
    AdGuard Blog
    AdGuard v4.0 for iOS: DNS protection jumps to the next level
    https://adguard.com/en/blog/adguard-4-0-for-ios.html

• AdGuard AdBlocker eklentisi için ayar önerilerim;

AdGuard Reklam Engelleyici [ANA KONU] AdGuard Reklam Engelleyici [ANA KONU] AdGuard Reklam Engelleyici [ANA KONU]

Aktif etmenizi önerdiğim filtreler:

quote:

AdGuard Base filter
    AdGuard Tracking Protection filter
    AdGuard Social Media filter
    AdGuard Annoyances filter
    AdGuard Turkish filter

Bu arada eklenti açık kaynak kodlu'dur. Yeni Edge tarayıcısı üzerinde kullanacaksanız, onda da "Tracking prevention" özelliğini "Strict" hale getirin. Böylece girdiğiniz/ziyaret ettiğiniz siteleri bozmadan reklam/takipçi engelleme konusunda max. verimi alabilirsiniz.

• Arkadaşlar selam. Ben Adguard kullanırken Spotify'da sorun yaşıyorum. Ses kısıyorum geç kısılıyor, başlatıyorum geç başlıyor durduruyorum geç duruyor. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.
  • android versiyonunu kullanıyorum dünden beri adguard dns seçip sunucu tipini doh yapınca hiçbir siteye bağlanamıyorum.siteye girince "sunucu adresi bulunamadı teşhis ediliyor" diye uyarı alıyorum.

• Proxy modda kullanmak için root mu gerekiyor? Çünkü sadece VPN modun da çalışıyor.

• Selamlar, adguard uygulaması neden google play'de yok? Güvenilirmi? Vpn olduğu için açıkcası biraz tereddütle yaklaşıyorumda

• @Bordo38

adguard.com
    Rootlu ve Rootsuz cihazlar için Android Reklam Engelleyici | AdGuard
    https://adguard.com/tr/adguard-android/overview.html

AdGuard Reklam Engelleyici [ANA KONU]

• Adguard ios icin guncellenmis, epey degismis.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bordo38

Selamlar, adguard uygulaması neden google play'de yok? Güvenilirmi? Vpn olduğu için açıkcası biraz tereddütle yaklaşıyorumda
    Adguard Dünyanın en iyi gelişmiş reklam takipçi analitikçi vs engelleyicisidir. Tabiki de güvenlidir. İçindeki vpn öyle yasaklı sitelere girebileceğin şekilde oluşturulan vpn değil. Sanal vpndir adguardın işini yapmasına yardımcı olur. Google mağazasında olmaz bu tip köklü reklam engelleyiciler Çünkü google ın işine gelmez. Sen sadece reklam engellediğini sanma. Google Play servislerinin de neden olduğu takipçileri analitikçileri vs engeller. Ya öyle sıradan bir reklam engelleme uygulaması değildir. Çok detayı var da girersem kafan çorba olur.

Hızlıca yazıp cevap verdim cümle düşüklüğü vs olabilir.

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.