|
Bildirim
|
Ne kadar kufur etsem azdir.
Google i hizaya getiremediler kullancilarla ugrasiyorlar |
aynı durumları ben de yaşadım. adsense hesabımın şifresi ile kendi bilgisayarlarından hesabıma giriş yapmam istendi. kabul etmedim, öyle olmayınca kendi laptop um ile giriş yapmam istendi. bana göre konuyla ilgili pek bilgileri olmadığı için bizlerden bişeyler öğrenmeye çalışıyorlar. ayrıca türkiyeden hemen hemen hiç bir kazancım olmamasına rağmen yüzde 18 kdv talep ediyorlar. (türkiyeden kazanılan para tüm paranın onbinde 1 i kadar var ya da yok. )
|
yazıklar olsun. bu ülke adam olmaz. onu ürettik bunu ürettik yalan. şimdi dikkat çekmek isteyen dallamanın biri gelip şöyle yazacak bakın:
- iktidar partisine hiç oy vermedim. ancak, sizin gibi haddini bilmezlere cevap yazmak lazım. siz kimsiniz koca TC'yi hiçe sayıyosunuz? adam vergisini ister, sen kimsin tatava yapıyon. sizin gibi yazılımcı oldum diye kendini dünyanın en önde insanı zanneden egolu hergelelere öyle bir ceza vermeliler ki TC'yi küçümsemeye bir daha yeltenmeyin. işin gerçeği ise, yandaş holdinlerin hepsi devletten her sene kredi alırlar, geri ödemeyeceklerini bilerek alırlar, sonra geri ödemezler, durumum yok derler yalandan, bide vergi borçlarını sildirirler. öte yanda ise, elektrik faturasını ödeyemedi diye 80 yaşındaki kimsesiz nine göz altına alınır, yazılımcılar suçlu gibi götürülüp bir de şifreni ver hesabına girecez denir. yazıklar olsun. ABD'de bir sene çalışıp geri dönen arkadaş söylüyo, ABD'de kendine yeten geliri olduğu halde devlet "sizin geliriniz düşük" diyerek almış olduğu vergileri bile iade etmiş. aynı adam Türkiye'ye döndükten sorna aynı işe burada devam etti. home office ve internet üzerinden iş yaptığı için işini resmi göstermek zorunda değildi. yine de kaçak iş yapmış olmayalım dedi, tüm vergilerini falan hesaplayıp eve vergi levhasını çaktı. sonra bin pişman oldu. çünkü, hiçbir yerde yazmayan birsürü damga vergisi, pul parası, ayak ücreti vs.. birsürü para alıyolar. ve üstüne ssk mıdır sgk mıdır nedir onun ücreti de bi anda delirmiş zam yedi. ve adam şu anda kazandığı kadar parayı devlete vermek zorunda her ay. tabii ki veremiyor. ve evine sürekli tebligat geliyor, polis geliyor. bu adam bu ülkenin ileri görüşlü, çoğu insanın yapamadığı işini yapan kişisi. adam sırf "kaçak olmasın ülkemiz burası" dedi diye, başına gelmeyen kalmadı. bir tek tutuklanmadığı kaldı. yazıklar olsun. |
Maalesef öyle değil hocam, gözleri 150 ülkeden elde edilen tüm kazançta, cezaları ve KDV'si ise birlikte. Sözün bittiği yer.
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 19 Aralık 2019; 16:57:25 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suntoday -- 22 Aralık 2019; 23:38:11 > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Benim de AdMob gelirim vardı. Vergi vermem gerektiğini bilmiyordum. çok yeni bir konu olduğu için devletin iyi bir uzlaşma yapmasını beklerdim vatandaşını kaybetmemesi için. Bir müteahhit değilim ama. Ve devlet bütün kazancımdan kdv istedi. 5 yıllık geriye dönük vergim %130 u geçti. çalışarak para kaybeden ender insanlardanım. Ben vergi verilmesin demiyorum. Vatandaşlık gereği vermemiz lazım. Ama devlet %60 vergi istiyor (%40 gelir+ %18 kdv+ google kur dönüşü alıyor). Tabi bunula da kalmıyor dolaylı vergiler de biniyor. Bir de üstüne inanılmaz bir enflasyon. Benden istediği cezalı vergiyi verme ihtimalim yok. Dava açtım ve kaybettim. Hakim benim kazancımı yurt içinden kazandığıma kanaat getirdi!!! Kullanıcılarımın %99u yurt dışıydı oysaki. |