selam,adsllerde belirli bir sürede otomatik olarak ip alma gibi bişi var mı?şimdi şöyle söyliim burda forma bakarken garip birden redirectin dedi ip no ve recovery bilmemne çıktı orda işfreyi hatalı girdiniz falan dedi,gittim halletim şimdi internet var,ama huylandım,belli bi sürede çıkıyomu o,ben ip adresi falan almadım,otomatik geldi durup durukenibelli bi süre sonra adsllerde otomatik ip alma varmı.şifreyi falan yazdık güme gitmeyelim.tabi gittiysek çoktan gittik ehuehu yardım plzzzz
statik ip'e para almadıysan otomatik alır , yeniden bağlanığın her sefer değişir
çok fazla ip ala konusunda problem yaşarsan modemini resetleyip ayarlarını tekrar yapmanı tavsiye ederim
tam olarak istediim cevabı alamadım.ben ip değiştirme gibi herhangi bi yere tıklamadan,internet sayfasını açmaya çalıştıgımda redirecting deyip adsl in sayfasına götürdü,ben de modemin şifresini yazdım ve modemi restart yaptım.bu şekilde olması normal mi?yani ben ip adresi değiştirmek için herhangibir yere tıklamadım,kendisi direkt redirecting dedi.bu bu şekilde normal mi.bilgisayarla ilgili şüphelerim olduugu için soruyorum.adsl kullanıcıları belli zaman geçtikten sonra boyle kafasına göre ip aldınız deyip ,modemin şifresini yazıp ,restart yapmak normal mi?bu mudur yani?
modeminle alakalı bişi olabilir. ayarlarında varsa KEEP ALIVE ı seçmen gerekiyor. belli bi hareket olmadığı zaman modem hattan koparıyor kendini. bu ayar bazı modemlerde var linksys gibi. eğer interneti kullanırken bööle bişi olduysa ttnet tarafındaki dhcp den seni manuel olarak release etmiş olabilirler şans eseri. Yoksa anormal bi durum bu. Tekrar aynı olay olursa adsl destek hattını aramanı öneriririm..
o adsl destek hattının.....4440375 arıyom arıyom arıyom telesekreterleri çıkıyo bekletiyo beni ondan sonrada bütün şeyler dolu diyo boşuna bekliyom.yani o cevap verse zaten cevabımı bulcam ama bana geçirilen tel faturasıyla kalıyorum.yinede bu konuda uzmanlaşmış kişilerin burda olacagını düşünüyor ve aradıım cevabı bulcamı zannediyorum.