Şimdi Ara

ADSL, YENİ KAMPANYA VE YENİ TARİFE ! (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
637
Cevap
1
Favori
25.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hala anlatamadım sanırım; benim burda telekoma karşı hakkını arayanlara kesinlikle bir lafım yok, lafım burda saçma sapan bir üslupla siyaset konuşup haklı olduğumuz bir konunun içine eden insanlaradır. Eğer bu tip insanlara ses çıkaramıyorsak benim de ADSL fiyatları umrumda olmaz diyorum, son birkaç sayfadaki mesajlara bakarsanız ne demek istediğimi daha rahat anlarsınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vagrantier

Hala anlatamadım sanırım; benim burda telekoma karşı hakkını arayanlara kesinlikle bir lafım yok, lafım burda saçma sapan bir üslupla siyaset konuşup haklı olduğumuz bir konunun içine eden insanlaradır. Eğer bu tip insanlara ses çıkaramıyorsak benim de ADSL fiyatları umrumda olmaz diyorum, son birkaç sayfadaki mesajlara bakarsanız ne demek istediğimi daha rahat anlarsınız.

Siyasetin herşeyle ilgili olduğunu anlaman lazım bir kere evet burası siyasi tartışma platformu değil ama telekomun bu durumu tamamen siyasi! O yüzden söylenenler haddini aşmak yerine az bile kalıyor! Düşünebildiğini umuyorum bunları söylerken...

• Evde 2 tane tel hattı var. Telekomun bu adiliğine karşı intikam fırsatını değerlendirmek gerekiyor.
    Şu andaki adsl hattımı iptal ettirip, diğer hattan kampanyalı olarak adsl alıcam. Kablosuz modem de almayı düşünüyorum ama sanırım firmware kilitliymiş ve yeni firmware atılamıyormuş. Aynı zamanda modem sorunluymuş.
    Birde ben evde 2 farklı yerde kullanıyorum. Biri kablosuz bağlanacak diğeri ethernet ile. Bu modem ile bu mümkün müdür? Yoksa salak Telekom aynı anda iki kullanıcının girmesini de engellemiş mi?
  • vagrantier

ARKADAŞIM SEN SONUCA NİYE KIZIYORSUN Kİ SEBEBE KIZ SEN , önce bi öğrenmek lazım hastalığa değil hastalığa sebep olan mikrobu yok etmek lazımdır tlkm u da bu hale getiren miktopları kimin sattığını herkez biliyor malesef bunları ne desen aşamazsın gercekler bu satanlar sana göre şifa olsun bana göre mikrop ister kabul et ister fanatiklik yap
  • quote:

Orjinalden alıntı: faruk

Evde 2 tane tel hattı var. Telekomun bu adiliğine karşı intikam fırsatını değerlendirmek gerekiyor.
    Şu andaki adsl hattımı iptal ettirip, diğer hattan kampanyalı olarak adsl alıcam. Kablosuz modem de almayı düşünüyorum ama sanırım firmware kilitliymiş ve yeni firmware atılamıyormuş. Aynı zamanda modem sorunluymuş.
    Birde ben evde 2 farklı yerde kullanıyorum. Biri kablosuz bağlanacak diğeri ethernet ile. Bu modem ile bu mümkün müdür? Yoksa salak Telekom aynı anda iki kullanıcının girmesini de engellemiş mi?

Hangi modemin firmware i kitliymiş?
  • Az önce ben aldım...256 sınırsız...Saat 10 gibi başvurdum...Eve 11 de gelip hemen denedim, açılmıştı adsl...

Kablolu olmadığı için kablosuz aldım...Verdikleri modem Airtes RT-205...Firmware kilidi varmı bilmiyorum...Sorunlu olup olmadığınıda bilmiyorum...İleriki zamanlarda görecez artık...

Ha unutmadan şunuda sorayım, amcamla 256 sınırsızı ortak kullanıyorduk...Benimle beraber oda geldi ve tarifesini 1024 4gb la değiştirdi...Yanlız bugün ayın 8 i ve toplam kullandığımız miktar 10gb...İşlemi yapan bayana sorduğumuzda, bu ay sınırsız tarifeden ücretlendirileceksiniz dedi...Bizden ay sonunda kota aşım ücreti falan alırlarmı, bu durumu daha önce deneyen var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hunter_one

TTnetin "yaz fırtınası" adlı kampanyası yaklaşık 3.5 milyon adsl abonesinin sinirlerini bozdu.
    Nasıl olurda bu kampanyayı bir şekilde kullanarak avantaj elde ederiz konusunu düşünmeye başladım, ekşisözlükte güzel bir yöntem belirtilmiş:

quote:

örneğin 256 kbps sınırsız kullanım 49 ytl.'den 25 ytl.'ye düşmüş. kâr 24 ytl aylık, 144 ytl. yıl sonuna kadar. yeni hat almak ve yeni adsl aboneliği için harcanacak para 29 ytl.+10 ytl. + (6 ytl. x 6 ay) = 75 ytl.

toplam kazanç: 144 - 75 = 69 ytl. yıl sonuna kadar, 11,50 ytl. aylık. yani 49 ytl. 256 kbps sınırsız abonelik (19 - 11,50) = 37,50 ytl.'ye kullanılmış gibi oluyor.

hatta bu şekilde kampanyadan yaralanıp telekom'dan hediye olarak ikinci bir modem alan kişi, o modemi satarak* daha bile kâr edebilir.

Tabii ki şuda var yeni aldığın hat içinde her ay ekstradan 12 YTL gibi bir para ödüyorsun herhalde. Bu neden hesaplamaya dahil edilmedi. Bu aylık 12 YTL ekstra parayıda ödeyince gene başa dönüyorsun. Aylk 49 YTL ye ulaşıyorsun. Tabii ki bu altı ay boyunca 49 YTL ye denk geliyorsun. 6 aydan sonraki her ay içinde 12 milyon içeri giriyorsun. 18 ay boyunca fazladan bunu ödüyorsun 216 YTL yapar. İpatl etttirisende 144+75 YTL gibi bir para ödüyorsun. Buda 219 YTL yapar. Adamlar öyle bir hesaplamışlarki size çıkış seçeneği bırakmıyorlar. Bir kere başvurdunuzmu zarar etmeden kurtulmanız imkansız. Dersen ki evdeki yıllardır kullandığım telofonu iptal ettiricem. Yıllardır kullandığı telofon numarısını hiç kimsenin iptal ettireceğini zannetmiyorum. Hiç kimse 200 Ytl zararı kurtarmak için yapmaz bunu. Kampanyanın dayanak noktasıda bu olsa gerek.

Bu olay milletin nasıl kandırılacağına çok güzel bir örnek teşkil ediyor. Özelliklede kendini zeki sanan kişilerin. Farkında olmadan nasıl paralarının yasal yoldan elinden alındığına bir örnek.

3,4 milyon abone var diyorlar. En az 50,000 kişi bu tuzağa düşse 50,000*219= 11milyon dolar haksız kazanç. Devletin bu konuda bir önlem almsı şart.........

• quote:

Orjinalden alıntı: Rapator

Az önce ben aldım...256 sınırsız...Saat 10 gibi başvurdum...Eve 11 de gelip hemen denedim, açılmıştı adsl...

İşi iyice ilerletmişler artık cart diye açıyolar adsl yi demek ki... Bide şunu net üzerinden yapılabilir hale getirseler de tam olsa dilekçe vermek imza atmak bu çağda abesle iştigal aynen 256k interneti 49 ytl ye vermeleri gibi...
  • Arkadaşlar yaz mevsimi taşınma mevsimi ve ben bu kampanyaya taşınacak olanlar açısından çok çok olumlu bakıyorum. Bir kere zaten taşınıp telefonunuzu kapatacaksınız. Yapmanız gereken tek şey yeni telefonu başka bir isme almak adsl aboneside o kişiyi yapmak. biraz kar ve bi kablosuz modem elde kalır.

Yalnız bunu düşünenler bence mevcut aboneliklerini ay sonuna kadar yada limit dolana kadar kullanırlarsa avantajlı olurlar.
  • gerçekten abone çekmek için yapılmış bir kampanya olsaydı (ki zaten böyle fiyatlarla çok da fazla abone kazanırlardı) 2008 de tarife değiştirebilme imkanı sunarlardı heralde..

bence en mantıklısı, alınacaksa yaz tarifesi ile 512 yada 1024 sınırsız almak (tabi imkanı olanlar için,benim de pek imkanım yok ) , 2008 de ucuzlarsa ne ala , ucuzlamazsa 256/k ya 50 ytl vereceğime 1024/k ya 100 ytl veririm bari oyun oynarım hamachiden be.

Zaten 256/k lıların çoğu bilg.ı kapatmıyo , yani aylık download ettikleri filimi -oyunu vs dışarıdan almaya çalışsalar 49 değil 999 ytl olurdu..bir ay 25 GB download etmiştim 256/k ile , lost 'un bölümlerini indirdim başka bir ay , dışarda 1 sezon 40 ytl..

Dolayısıyla yaz kampanyasına katılınıcaksa 2mbit yerine 1mbit daha mantıklı bence..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan1581 -- 8 Haziran 2007; 14:51:12 >

• Yeni tarife Danıştay'dan döndü !

Türk Telekom'un uygulamaya koyduğu 1 Mart'ta uygulamaya koyduğu yeni fiyat tarifesi için Danıştay 13. Dairesi'nden yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Danıştay, 1 Mart 2007 itibariyle yürürlüğe giren Türk Telekom'un yeni ücret tarifesinin onaylanmasına ilişkin Telekomünikasyon Kurulu kararının yürütmesini durdurdu.

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) Türk Telekom tarafından hazırlanan, 1 Mart 2007 itibariyle yürürlüğe giren yeni ücret tarifesinin onaylanmasına ilişkin 25 Aralık 2006 tarihli Telekomünikasyon Kurulu kararının ve 28 Ağustos 2001 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan tarife yönetmeliğinin 7. maddesinin tavan fiyat yöntemine ilişkin kısımlarıyla 11. ve 12. maddelerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açmıştı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, davaya ilişkin ilk incelemesini tamamlayan Danıştay 13. Dairesi söz konusu Telekomünikasyon Kurulu kararının yürütmesinin dava sonuçlanıncaya kadar durdurulmasına oy çokluğuyla karar verdi. Daire, tarife yönetmeliğinin 7. maddesinin tavan fiyat yöntemine ilişkin kısımlarıyla 11. ve 12. maddelerinin yürütmesinin durdurulması istemini ise oy birliğiyle reddetti.

Dairenin kararında, Türk Telekom tarafından dava konusu tarifenin 31 Aralık 2003 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan ''Tavan Fiyat Tebliği''ne göre hazırlandığı ve kurum tarafından 25 Aralık 2006 tarihinde onaylandığı, 1 Mart 2007 tarihinde yürürlüğe girdiği anımsatıldı. Kararda, tebliğin 1 Ocak 2004 tarihinde başlayıp 1 Aralık 2005 tarihinde sona erecek şekilde 2 yıllık bir dönemi kapsaması, kurulun gerekli görmesi halinde her tavan fiyat döneminin, 31 Aralık 2006 tarihinde sona erecek şekilde 1 yıl daha uzatılarak yürürlükte bulunması karşısında, kurum tarafından bu tebliğe dayalı olarak 2007 ve daha sonraki dönemleri ilişkin tarifenin onaylanmasında hukuka uyarlık bulunmadığı vurgulandı.

Yeni tebliğ ile il içi arama ücretine azami artış oranı sınırının getirildiği onaya ilişkin eski tebliğ hükümlerinde böyle bir sınırlama bulunmadığı belirtilen kararda, davanın konusunu da il içi aramalara yüksek oranda zam yapılırken, şehirlerarası ve uluslararası görüşmelere maliyetin altında indirim yapılması yönündeki iddiaların oluşturduğu anımsatıldı.

Kararda bu nedenle, onaylanan tarifenin kanunla korunması gereken tüketici menfaatlerine aykırı olduğu ifade edilerek, 406 sayılı Telgraf ve Telefon Kanunu'nun 30/b maddesinde ve tarife yönetmeliğinin 5/e maddesinde öngörülen bazı hizmetlerin maliyetinin başka hizmetlerin ücretlerinden desteklenmesi veya karşılanmaması gerektiğine ilişkin ilkeyle bağdaşmadığı, bu itibarla mevzuata uygun olarak onaylanmadığı, kamu yararı ve hizmet gereklerine uyarlık bulunmadığı sonucuna ulaşıldığı ifade edildi.

Dairenin kararında, ''Davalı (Telekomünikasyon Kurumu) tarafından il içi aramalara yapılan zammın, 3 yıldır herhangi bir artış yapılmamasından kaynaklandığı ileri sürülmekte ise de aynı tarifenin şehirlerarası ve uluslararası görüşmelerde yüksek oranlarda indirim içermesi nedeniyle 406 sayılı kanunun 30/b maddesinde belirtilen tarifelerin dengelenmesinin hukuka aykırı olarak yapıldığı anlaşıldığından davalı idarenin savunması hukuki bulunmamıştır'' denildi. Davalı Telekomünikasyon Kurumu'nun ve Türk Telekomünikasyon A.Ş'nin karara itiraz hakları bulunuyor. İtirazı, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu görüşecek.

AA

• quote:

Orjinalden alıntı: forum123

Yeni tarife Danıştay'dan döndü !

Türk Telekom'un uygulamaya koyduğu 1 Mart'ta uygulamaya koyduğu yeni fiyat tarifesi için Danıştay 13. Dairesi'nden yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Bu yeni yaz fırtınası kampanyası da muhtemelen aynı akibete uğrayacak. Bu nedenle büyük bir ihtimalle yeni bir kampanya düzenleyecekler.
    Neyse yavaş yavaş yola gelecekler. Hele gerçek bir rekabet başlasın asıl o zaman halkın gücünü görecekler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: forum123

....
    tarifelerin dengelenmesinin hukuka aykırı olarak yapıldığı anlaşıldığından davalı idarenin savunması hukuki bulunmamıştır....

Hiçbirşeyleri hukuki değil bunların.
  • Ya allah aşkına 256 kalksın 512 gelsin o fiyata yeter artık ya
  • itirazım var böyle zalim kadere
  • Danıştaydan dönüyorda şu bizim Telekomünikasyon kurulu ne iş yapıyor.
    Sözde onlar veriyorlar tarifelere onayı.
    Başta o adamalara hesap sormak lazım.
    sizin işiniz ne diye
    şimdiye kadar dönen hiçbir tarife duymadım ben.
  • Bide TV de yeni kampanyalarının reklamlarını yapmaya başladılar. Yine kötü reklam yine sinir bozucu... Bu kadar beddua edilen başka şirket varmıdır acaba? Şu Tekelleri bir kırılsa bakalım ne gelişmeler olucak çok merak ediyorum!
  • bu tekeli kıran başta gençlik olmak üzee elbet tüm ilgililerin sevgisini alabilicek aslında imzalardan ibaret ama kendi cıkarları arka planda hangi düzenbazce halkı bu perişanlığa sürükliyen ve şartlarını kaybetmek istemiyenler kimler
  • SMİLE DE HERSEY YALANNN YAAA.... ARKADAS BASVURU YAPTI 2 AYDA BAĞLANDIII... TTNET TE AYNI GUN İÇİNDE İNTERNET BAĞLANIYO.. SEN İPTAL ET SMİLEYİ SONRA TTNET E BAŞVURR....
  • quote:

Orjinalden alıntı: DeeP__DReaM

Bazı vatandaşlar burada haddini aşacak yorumlar etmişler,,,,,,yöneticiler bu zatlara gereken ilgiyi gösteriyorlardır umarım,,,,,,Bu forumda siyaset yasak diyorlar ama millet çatır çatır siyaset yapıyor,,,,,,Telekom arap malı cart curt diyen kişiler kablonete geçsinler olsun bitsin,,,,,,

geçtim merak etme...
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.