Şimdi Ara

Ae101 performans arttırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. 97 Corolla 1.6 enjeksiyon 4AFE motorlu aracim var. Performansi tatmin etmiyor, hizlanmasini begenmiyorum. Araci suan icin degistirecek durumum yok. Toyota kullanim kilavuzunda BKR7EYA buji oneriyor. APR veya NGK R8 atesleme bobini almak istiyorum. Bu bobinlere de BKR7EIX buji takacagim. K&N Universal acik hava filtresi takacagim kapali kutu. Hizlanma vb. Bir nebze daha artar mi? Mekanige mumkun mertebe girmeden performansi arttirmak icin baska neler yapabilirim? Golf, Scirocco araclar icin yuksek basincli benzin pompalari var fakat bu arac icin bulamadim. Ne onerirsiniz?

• Performans artar artmasına da, harcadığın paraya kıyasla aldığın performans komik kalır, motor zaten eski, bi yaşanmışlığı var, versin versin 5 beygir versin. Pratikte de o farkı çok zor hissedersin. O yüzden ya sat, hacmi-beygiri artır; ya da satmadan sandık koy, bilmiyorum dikiş tutar mı ama turbola vs.

Tabi tüm bu mekanik değişiklik motorla da kalmaz, hızlandığın gibi durman lazım, frene gireceksin, yol tutması lazım alt takıma girişeceksin, şanzıman 99.99% olmayacak oraya girişeceksin, hava alamayacak ve soğutamayacaksın kaportaya girişeceksin, direksiyonuydu ECU'suydu yağıydı suyuydu derken bi araba parası daha harcarsın.

17-18 yıllarında kur bu kadar zıplamamışken bunlar 3 paralık işlerdi ama geldiğimiz noktada astarı yüzünden pahalıya geliyor maalesef.

• Performansı artırmak için satıp değiştirmeni öneririm.

Yok ben aracımı seviyorum satmam dersen de, atmosferikte büyük hacim sandık motor atılabilir, M54B30 ya da kötümser ihtimalle M50 M52 ikilisinden biri olabilir. Bahsettiğin modlarla alacağın güç çok sınırlı, hacim yok, değişken subap yok, mapi değiştiremezsin, turbo ekleyemezsin, bahsettiğin modifikasyonların tamamı tamamlayıcı şeyler, güç artırıcı o kadar da değil.

• Bahsettiğin modifikasyonla hissedilir bir fark alamazsın hocam. Atmosferik araçta mekanik müdahale etmeden güç almak zor.
  • oneyy1905 kullanıcısına yanıt

Merhabalar hocam. Hiç mi performans artmaz? Mekaniğe son çare girmek istiyorum.

• Material-Engineer kullanıcısına yanıt

Merhabalar hocam. Hiç mi beygir artışı alamam? Mekaniğe henüz girmek istemiyorum, elimden geldiği kadar mekaniğe girmeden maksimum performansı almak istiyorum.

• Webcam kullanan insan W kullanıcısına yanıt

Performans artar artmasına da, harcadığın paraya kıyasla aldığın performans komik kalır, motor zaten eski, bi yaşanmışlığı var, versin versin 5 beygir versin. Pratikte de o farkı çok zor hissedersin. O yüzden ya sat, hacmi-beygiri artır; ya da satmadan sandık koy, bilmiyorum dikiş tutar mı ama turbola vs.

Tabi tüm bu mekanik değişiklik motorla da kalmaz, hızlandığın gibi durman lazım, frene gireceksin, yol tutması lazım alt takıma girişeceksin, şanzıman 99.99% olmayacak oraya girişeceksin, hava alamayacak ve soğutamayacaksın kaportaya girişeceksin, direksiyonuydu ECU'suydu yağıydı suyuydu derken bi araba parası daha harcarsın.

17-18 yıllarında kur bu kadar zıplamamışken bunlar 3 paralık işlerdi ama geldiğimiz noktada astarı yüzünden pahalıya geliyor maalesef.

• Ne diye para harcıyorsun ki 30 yıllık araca. Paran varsa sat başka araç al. Paran yoksa idare et.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bmw M performans güç kiti
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gazoz Kapağı G kullanıcısına yanıt

Biraz da hayalimdi hep böyle swap falan yapmak  Ondan dolayıydı ama bahsettiğiniz mantıklı zaten.

Anladım Teşekkür ederim.

• iridyum bujide bi tık tepkimen değişebilir,yok illede harcıcam uğraşıcam dersen 1.8 t.s makinesi yada üstündekini turbolarsın

6 silindir boylama M50 motoru nasıl çevirip atıyorsun enleme motorlu önden çekiş Ae101'e hocam. o nasıl bir tavsiyedir, nasıl bir projedir :) varsa örnek merak ettim.

Konuya gelince, 4Afe'ye tek yapılacak işlem 4Age üst kapak değişimi yapılır, ona uygun kol yatak piston enjektör vs devam edilir. çok masraflı, ağır işçilik ve iyi usta gerektirir. ama en azından bir çok parça bolt-on uyumlu olacaktır ve güzel güç alırsın, devamında da istersen turbolamak hazır bir sürü proje olacağı için görece çok daha kolay olur.

Bobin, buji hava filtresi vs bunlarla hiç bir fark alamazsın, unut.

Mali açıdan mantıklı yapılacak iş ise motoru bakıma sokup incelemek. dynoda ne güç veriyor, kompresyonlar ne durumda öğrenip aracı orjinal performansına getirmek. diğer mantıklı iş ise satıp daha güçlü bir araç almak.

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

Doğru söylüyorsun, devamlı arkadan itiş boylama motor bu swap işlerinde kullanılınca Corolla'nın o yanını göz ardı etmişim.

Gerçi sanayide olmamışı da oldurabilen bir ülkede, keser biçer ayarlarlar, şahine doğana M50 atan da var, V8 koyan da var, 2JZ Yaris bile çıksa şaşırmam  

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

7AGE 20V versiyonu var hocam yurt dışında. Türkiyede hiç 4AGE görmedim. Eğer yurtdışından getirtecek olursam 7AGE getirtirim diye düşünüyorum. Ancak dediğim gibi mekaniğe en minimal şekilde girmek istiyordum. Dyno kafama yattı, müsait bir zaman sağlam bi tane bulup girip değerleri paylaşacağım.

• Doğukan Mançonun o kadar imkana rağmen doğru düzgün yapamadığını, sen olmayan paranla nasıl yapacaksın.

2.000 cc veya daha yüksek hacimli bir araca geç veya 1.3 multijet bir araca geç.

Bu sözlerim zoruna gidiyorsa, en yakın duvarın karşına geç, zoruna gitme duygun geçinceye kadar kafanı serçe duvara vur.

Sonra çok dua edersin.

Burası Türkiye, tüm ustalar Cumali Koçovalı ve sende onların hasmısın...

• quote:

Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux

Doğukan Mançonun o kadar imkana rağmen doğru düzgün yapamadığını, sen olmayan paranla nasıl yapacaksın.

2.000 cc veya daha yüksek hacimli bir araca geç veya 1.3 multijet bir araca geç.

Bu sözlerim zoruna gidiyorsa, en yakın duvarın karşına geç, zoruna gitme duygun geçinceye kadar kafanı serçe duvara vur.

Sonra çok dua edersin.

Burası Türkiye, tüm ustalar Cumali Koçovalı ve sende onların hasmısın...

Dogukan Manco hangi serisinde 7AGE veya 4AGE toplamaya calisti acaba?

• Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt

son tespite bayıldım

• Turbo ve dereceli egzantrik
  • SHIHAD kullanıcısına yanıt

Tesekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.