Şimdi Ara

Polo ve ibiza arasındaki kalite farkı , videolu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternette kendi aracımın kapı döşemesini nasıl sökerim diye izlerken bu araçlarıda gördüm. Polo ve ibiza arasında ciddi kalite farkı var. Seatta Kapının içinde izolasyon bile yok , döşemeyi sökünce cam ve kaporta gözüküyor. Poloda ise arada bir katman daha var. Cama ulaşmak için onuda sökmeniz gerek.

-Ayrıca poloda cam krikosu çift kızaklıyken , ibizanın camı tek ortadan kızaklı -

https://www.youtube.com/watch?v=I2dExdomQ8U

https://www.youtube.com/watch?v=oZgn61PAJuc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 15 Mayıs 2019; 22:30:54 >

• SEAT, VAG grubuna katıldıktan sonra Golf alamıyorlarsa Leon alsınlar, Polo alamıyorlarsa Ibiza alsınlar mottosuyla üretiyor araçları.

Golf ile Leon arasında iç kalite farkı ortada keza Polo ve Ibiza arasında da öyle. Her zaman derim bizim Seat üvey evlat olmuş.

Kalite farkı yoktur diyen fanboydur bu kadar basit. Golf'ten sonra Leon'a binince her şey emanetmiş gibi ekran ileride sağda inecek gibi duruyor.
  • SEAT, VAG grubuna katıldıktan sonra Golf alamıyorlarsa Leon alsınlar, Polo alamıyorlarsa Ibiza alsınlar mottosuyla üretiyor araçları.

Golf ile Leon arasında iç kalite farkı ortada keza Polo ve Ibiza arasında da öyle. Her zaman derim bizim Seat üvey evlat olmuş.

Kalite farkı yoktur diyen fanboydur bu kadar basit. Golf'ten sonra Leon'a binince her şey emanetmiş gibi ekran ileride sağda inecek gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 15 Mayıs 2019; 20:53:46 >
  • Yürüyen aksam ve güvenlik aynı olduktan sonra açıkçası gerisi teferruat geliyor bana yaşlandık sanırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İbiza zaten kalite olarak segmentinde an alt sırada olabilir

• Fabia da durum ne acaba

• Kalite farkı mutlaka olucaktır aynı grup bünyesindeki her aracı aynı kalitede üretirse aynı fiyata satması gerekir. Seat biraz üvey evlat muamelesi görüyor.

Bir süredir 2 farklı Superb kullanıyorum. D sınıfı olmasına rağmen her 2 araçta daha 100.000'de bir sürü trim sesi var. İkisininde bagaj tarafından kasislerden geçerken gacur gucur sesler geliyor. Ducato tarzı minibüslerin hepsinde arka kapı gıcırdar ya işte aynı ses Superb'de var
  • aynı durum tiguan-ateca için de geçerli, tiguanda alışık olduğumuz tok kapı sesi var, atecayı sürmenize gerek yok, sol arka kapı açın kapatın sesi dinleyin, çat! bildiğin şahin kapısı sesi, hatta şahinin kapısı bile daha güzel ses çıkarır, klink sesi falan geliyordu diye hatırlıyorum yıllar oldu binmeyeli, ama ateca rezil durumda, en hafif c-suvlardan biri, o kalitesizliği görünce buna yandan girseler direk takla atar izlenimi oluşturdu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İllaki fiyat farkı kaliteye yansıyacaktır.
    Hiçbir şirket aynı kalite malı , sırf markası farklı diye daha ucuza vermez.
    Arada oluşan kalite farklarını bizler çoğu zaman fark edemiyoruz. Ama bu olmadığı anlamına gelmiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • videodaki 2 aracında eski kasa olduğunu belirtmek isterim

Yeni kasa İbiza'da yalıtımı baya iyileştirmişler.

Tabii ki yeni kasa Polo kadar iyi değil ama yeni İbiza yalıtım konusunda diğer B segmenti rakipleri ile çok rahat yarışır.

Bende ilk kullanmadan önce çok vasat bir yalıtım bekliyordum ama ilk kullandığımda şaşırtmıştı beni.
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    tabi göreceli biraz ama ben leon'un tasarımını golf'ten daha çok beğeniyorum. hırçın ve daha radikal bir tarza sahip. golf bildiğimiz golf, gelenekçi ve klasik.

leon'a hiç binmedim ama, -sadece kulaktan dolma bilgilerle söylüyorum- iç mekan kalitesi, yalıtım vs de golf ayarında olsa golf'e gerçekten yazık olurdu
  • Seat 2015 civarı Leon ve Ibiza'yı fena satmayınca fiyatları şişirdi de şişirdi. Özellikle eski neslinde olmayan diz mesafesi ve zorluklarla yapılan 5 kişi yolculuk durumu vardı. Güncel piyasa da bu fiyatlarla Ibiza'nın fazla bir cazibesinin olduğunu düşünmüyorum.

• Zvjezdan kullanıcısına yanıt
    Yanlış hatırlamıyorsam 2014 te satılan 1.4 ibiza ile polo arasında tam 10 bin lira fark vardı. Aracın sıfır fiyatının 32 bin ve 42 bin olarak düşünülünce bu fark çok büyüktü o zamanlar. Ve f/p olarak seat tercih edilesiydi. Şimdi kalmadı seatın bir özelliği.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uza -00-

Yanlış hatırlamıyorsam 2014 te satılan 1.4 ibiza ile polo arasında tam 10 bin lira fark vardı. Aracın sıfır fiyatının 32 bin ve 42 bin olarak düşünülünce bu fark çok büyüktü o zamanlar. Ve f/p olarak seat tercih edilesiydi. Şimdi kalmadı seatın bir özelliği.
    Doğrudur hocam, bir dönem F/P olarak mantıklı bir tercihdi, zaten o sebeple bu kadar iyi sattı. Mesela Fabia hiç ucuz olmadı ve yıllardır satışları ortada.

• Seatın leonun plastik malzeme kalitesi tam bir rezillik.

• Bunlar çok problem değil, bu kadar olacak. Alırken de hayli ucuza alıyorsun çünkü arabayı, birde Seat'ın asıl sorunu bunlar değil trim/işçilik sorunları. İbiza'lar fena değil de ilk mk3 Leon'lar hakikatten felaketti. Millet elini sağa sola bastırarak gidiyordu uzun yolda ses olmasın diye. Son araçlarda toparladılar galiba.

Benim merak ettiğim güya aynı altyapılı torsiyonlu Golfün tık tık geçtiği yerden, Leon neden çat çut geçiyor, neden her minik engebe arabanın aynen içinde? Neden arabanın ön aksında hemen yüzme-açma eğilimi var limite yaklaşınca, neden ön-arka arasındaki denge geçişi problemmli. Birisi şöyle ikisini de lifte kaldırıp, en ufak burçlarına kadar söküp ne nedir, nerede ne kullanılmış veya herşey aynı da tüm fark setup'tan mı kaynalanıyor bir gösterse farkı tam nerd işi olur. Gerçekten üretim farklarını öğrenmek açısından bende merak ediyorum, bilmiyorum çünkü.

• Benim ibiza var 2015 model. Gayet memnunum. Motor aynı herşey aynı. Arada malzeme kalitesi düşük olsun ne olacak yani. Polonun fiyatı yüksek olmasının sebebi markası. Aralarında 2-3 bin olsa herkes polo alır. Ama aradaki fark 10 bin tl bulunca bana bu kalite anlamsız geliyor. Ayrıca seat ibizanın görünüşü polonun çok çok üstünde.
  • Polo sürmedim ama şirket aracım ibiza 60binde tık trim sesi yok o konuda çok memnunum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Polo var bende de gerçekten uzun yolda yormuyor. Symbolden geçtim bir de 😀

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.