Şimdi Ara

ağ bağlantısı hatası(yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar ben pc yi nezaman açsam ip no alınıo dio bekliyom.... sınırlı bağlantısı dio..... devredışı bırak etkinleştir yaparak bu sorunu çözüyorum.... acaba neden böle bişi oluo ? nasıl çözebilirim yardımcı olcak arkadaşlar şimdiden tşkler..

• çok acele davranıyor olabilirsin
    bilgisayar daha modem den ip almadan müdahale etmemen lazım
    modemin hep açık olsun
    bilgisayar açılır açılmaz nete giremen için
    tabi bu modem + bağlantın + bilgisayarının hızına bağlı

kolay gele
  • İmkanın varsa modemi usb den kur,veya tersini yap ethernetten kur.. Ağ sisteminde isen sabit ip almayı dene..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Despor19

merhabalar ben pc yi nezaman açsam ip no alınıo dio bekliyom.... sınırlı ağ bağlantısı dio..... devredışı bırak etkinleştir yaparak bu sorunu çözüyorum.... acaba neden böle bişi oluo ? nasıl çözebilirim yardımcı olcak arkadaşlar şimdiden tşkler..

Tek bir bilgisayarmı çıkıyor,yoksa bir ağ varmı yani bir şirket bilgisayarı veya komşu ile kullandığınız ortak bir ADSL gibi? zira IP çakışmasıda olabilir...
  • Ethernetten değil USB'den bağlanmayı deneyin bir de.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mechanical24

çok acele davranıyor olabilirsin
    bilgisayar daha modem den ip almadan müdahale etmemen lazım
    modemin hep açık olsun
    bilgisayar açılır açılmaz nete giremen için
    tabi bu modem + bağlantın + bilgisayarının hızına bağlı

kolay gele

modem 7 gün 24 saat açık 512 hızla iki kişi nette bağlanıyoz diğer arkadaşta hiç bir sorun yok ethetnetle bağlanıyoz moden diğer arkadaşta bana glen kablo 35 metre uzunluğunda benim pc özelliklerim p4 2.4 ve 512 ram var ethetnet sonrada takılma yani onboard değil PCI girişlerinde sorun olabilir diye ethernetin yerini çok kez değiştirdim.. ama sorun aynı...kabloda sorun vardır diye kabloyu söktüm gittim kontrol ettirdim ama ondada hiç bir sorun yok....bana göre sorun bir tek ethernette gibi görünüyoo ama ethernette sorun olsa hiç nete giremem diye düşünüyorum...

sizcede sorun ethernettemidir... yardımcı olun....lütfen...

• adsl sendemi arkandaşındamı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrah6600

adsl sendemi arkandaşındamı ?

bana gelen bir tek ethernet kablosu, modem+adsl bağlantısı onda...
  • 1. Ağdaki bilgisayar isimlerinin ve ip numalarının aynı olmadıgına dikkat ediniz.
    Bilgisayarım->Özellikler-> Bilgisayar Adı Kısmında Görünen ad kısmı aynı olmasın.
    2. Ip aldıkdan sonra Internete çıktıkdan sonra hangi ip aldınız.2 Pc'dede kontrol ediniz. Zira static olarak 2 bilgisayarada aynı Ip verilmis olabilir .Bunun için Başlat-Çalıştır-CMD yazın ipconfig yazın enterleyin ve ip adres bilgilerini 2 sistemdede kontrol ediniz.
    3. Sizin Sisteminiz'de DHCP aktif ise yani Ip numarasını Static vermedi iseniz ve dinamic ise ip alırken sorun yaşıyor olabilir .Static Ip vermeyi deneyiniz. Bunun için
    Başlat-Çalıştır-Ayarlar-Ağ Baglantılar-Yerel Ağ Baglantısı -Özellikler-Internet Iletısım Kuralları-Aşagıdaki IP Adresi kullan deyiniz ve modemin kullandıgı ip aralıgından ama modemin ve arkadasınızın kullanmadıgı bir ip giriniz örnek olarak modem 192.168.1.1 kullanıyor,arkadasınız 192.168.1.2 siz 192.168.1.3 giriniz.Alt ağ maskesi olarak 255.255.255.0,Varsayılan ağ gecidi 192.168.1.1, Yeglenen DNS numarası gene serverimizin adı 192.168.1.1 girip deneyiniz. Hala sonuc alamıyor iseniz en mantıklı görünen etherneti değiştirmektir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Turgut

1. Ağdaki bilgisayar isimlerinin ve ip numalarının aynı olmadıgına dikkat ediniz.
    Bilgisayarım->Özellikler-> Bilgisayar Adı Kısmında Görünen ad kısmı aynı olmasın.
    2. Ip aldıkdan sonra Internete çıktıkdan sonra hangi ip aldınız.2 Pc'dede kontrol ediniz. Zira static olarak 2 bilgisayarada aynı Ip verilmis olabilir .Bunun için Başlat-Çalıştır-CMD yazın ipconfig yazın enterleyin ve ip adres bilgilerini 2 sistemdede kontrol ediniz.
    3. Sizin Sisteminiz'de DHCP aktif ise yani Ip numarasını Static vermedi iseniz ve dinamic ise ip alırken sorun yaşıyor olabilir .Static Ip vermeyi deneyiniz. Bunun için
    Başlat-Çalıştır-Ayarlar-Ağ Baglantılar-Yerel Ağ Baglantısı -Özellikler-Internet Iletısım Kuralları-Aşagıdaki IP Adresi kullan deyiniz ve modemin kullandıgı ip aralıgından ama modemin ve arkadasınızın kullanmadıgı bir ip giriniz örnek olarak modem 192.168.1.1 kullanıyor,arkadasınız 192.168.1.2 siz 192.168.1.3 giriniz.Alt ağ maskesi olarak 255.255.255.0,Varsayılan ağ gecidi 192.168.1.1, Yeglenen DNS numarası gene serverimizin adı 192.168.1.1 girip deneyiniz. Hala sonuc alamıyor iseniz en mantıklı görünen etherneti değiştirmektir.

verdiğin bilgiler için saol arkadaşım dediklerini uygulayacağım....tşkler...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.