merhaba. işletmemde 1 server 12 bilgisayar var. serverde 2 tane ethernet girişi var. ağ köprüleme yapsam ve aynı alt maske ve aynı ağ geçidindeki 2 ağ bağdaştırıcısını köprülesem servere ulaşım açısından hız artımı olurmu? yani raid tarzı bir sistem hız artışı olurmu? cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Şu şekilde olur. Server sisteminizin ethernet sürücülerine bakın. HP marka sunucularda genellikle "Teaming" yapabileceğiniz sürücüler var. bu işlemi yaptığınızda 2 ethernet girişini tek bir IP adresine atayabilirsiniz. Gelen istekleri sunucunuz otomatik "Load Balancing" yapabilir.
Selam,
Server işletim sisteminize göre Network Load Balanced veya NIC Teaming yapmanız gerekir.
Ayrıca ağınızın hızı nedir? Ağınızın hızı 100Mb ise bu işlemler ile server ile switch arasında ki hızınız 200Mb olur. 1Gb bir ağınız varsa yine server ile switch arasında 2Gb hız elde edersiniz.
İyi çalışmalar.
Teaming.
cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim. benim şuan için yaptığım sistem ağlari köprülemek üzerine idi. ama istediğim teaming kurmak. çünki toplamda 2mbps görmek istiyorum. şuan için kablolarım cat 5 100mbps, onları acilen cat 6 1gbps e çıkaracağım. ilginize teşekkürler.
1000 lik donanımlar kullanırsan orta kalite cat-5 de pek ala 1000 görür.
eski bir switch vardı 10/100 lük. onun yerine TP-LINK 24 PORT SG1024D 10/100/1000 GIGABIT DESKTOP SWITCH aldım. Switch te üstte ve altta lamba olmak üzere 2 uyarı lambası var. üstteki link, alttaki gbps olarak görünüyor. 3 bağlantı hariç hepsi sadece Link üzerinden temas kuruyor ki buda anladığım kadarıyla gbps i yemedi ama bilgisayar da görev yöneticisinden ağ bağlantılarına baktığımda 1 gbps diye gösteriyor ağ hızını.
bu dediklerine göre (çok kötü olmayan) bir CAT-5E kablo da yeterli olacaktır. ama mesafe uzunsa CAT-6 iyidir tabi
cevaplar için çok teşekkür ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme