Şimdi Ara

ağ üzerinden izlenme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
59.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bir işyerinde hepimiz aynı ağ üzerinden hem internet hem de paket peogram kullanmaktayız. bahsettiğim paket program muhasebe programı. bir ana bilgisayar mevcut yanında adsl modem. hariç başka bir pc bulunmuyor.
    böyle bir sistem üzerinden başka birileri tarafından izleniyormuyuz diye sorma gereği duydum. internette girdiğim sayfalar başkaları kontrol edebilir ler mi? kısacası aynı ağ üzerinde internetten yararlandığımdan girmiş olduğum siteler işveren tarafından rapor ya da kontrol edilebilir mi? edilirse nasıl yapılabilir? bunu öğrenmek istiyorum yardımcı olursanız çok çok sevineceğim.
    kullandığım pc benden habersiz izlenebilir mi?
    kullandığım ağ kontrol edilebilir mi?
    msn kayıtlarımıza başkası ulaşabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koyuncusan -- 23 Şubat 2009; 16:51:19 >

• bana cevap verecek bir babayiğit yok mu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: koyuncusan

bana cevap verecek bir babayiğit yok mu :)
    Pc ler herhangi server a bağlımı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jun.Misugi

Pc ler herhangi server a bağlımı acaba?

Alıntıları Göster
    msn konuşmalarınız ele geçirilebilir

hangi sitelere girdiğiniz ele geçirilebilir

klavyenizde sizin hangi tuşlara bastıgınız (parola,şifre,kredi kartı vs vs vs )

ele geçirilebilir.

Bkzn (nexeye)
    örnek SS
     ağ üzerinden izlenme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedman -- 24 Şubat 2009; 14:22:42 >

• pc ler servere bağlı. ama bizi izleyecek olan ya da ne yaptığımızı öğrenmek isteyen bizim kullandığımız pc lerde de bir program yüklemesi gerekmez mi? kendi pc imde herhangi bilinmeyen bir program göremiyorum.
    ama server bilgisayarında bizim hiç haberimiz olmadan bir program yükleyerek elde edilebilir mi? kısacası gerçekten izleniyormuyum yoksa boşuna mı şüpheleniyorum. bunu bilimsel olarak öğrenmek istiyorum. bana yol göstererek ya da önlem olarak ne yapmamı istersiniz?
    sn speedman

bu dediğiniz programla herkes mi yapabilir? bu kadar bu işler basit mi?
  • quote:

pc ler servere bağlı. ama bizi izleyecek olan ya da ne yaptığımızı öğrenmek isteyen bizim kullandığımız pc lerde de bir program yüklemesi gerekmez mi? kendi pc imde herhangi bilinmeyen bir program göremiyorum.
    ama server bilgisayarında bizim hiç haberimiz olmadan bir program yükleyerek elde edilebilir mi? kısacası gerçekten izleniyormuyum yoksa boşuna mı şüpheleniyorum. bunu bilimsel olarak öğrenmek istiyorum. bana yol göstererek ya da önlem olarak ne yapmamı istersiniz?
    sn speedman

sn speedman
    sizin dediğiniz programı kendi pc mde kurdum (nexeye) diğer pcleri göremedim sağ tarafa ip ler çıkmadı. kullanımı ile ilgili bilgi verebilirmisin
  • quote:

pc ler servere bağlı. ama bizi izleyecek olan ya da ne yaptığımızı öğrenmek isteyen bizim kullandığımız pc lerde de bir program yüklemesi gerekmez mi? kendi pc imde herhangi bilinmeyen bir program göremiyorum.
    sn speedman

quote:

Orjinalden alıntı: koyuncusan

sn speedman

Serverdan isteseler herşeyi görebilirler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

sn speedman

Alıntıları Göster
    bu izlenmeden nasıl korunabilirim. msn yzışmalarım ziyaret ettiğim siteler nasıl korunacak?

• quote:

quote:

sn speedman

Alıntıları Göster
    Server'a gerekli programları kurarak internette nereye, ne zaman, ne kadar girdiğini görebilirler. Ancak bunun ötesinde msn kayıtları gibi özel bilgilere ulaşmak için hack yöntemleri gerekli, bunun da sizin işvereninizin yapacağını sanmıyorum. Server'da yalnızca msn'e bağlandığınız görünecektir. Bunun için de sizin bilgisayar herhangi bir şey kurmaya gerek yok.

• quote:

sn speedman
    sizin dediğiniz programı kendi pc mde kurdum (nexeye) diğer pcleri göremedim sağ tarafa ip ler çıkmadı. kullanımı ile ilgili bilgi verebilirmisin

Alıntıları Göster
    bende arkadaş gibi ağda kimseyi göremedim. (kendimden başka)
    nasıl yapacaz anlamadım çalışmadı.

quote:

sn speedman

• quote:

Orijinalden alıntı: umitlik

quote:

sn speedman

Alıntıları Göster
    Buna benzer bir program kullanmıştım Ankarada - Sincanda otururken
    Yenikentdeki arkadaşımın bilgisayarına baglanıp bilgisayarını ister izleyim
    istersen kontrol edebiliyordum(146 dan 56k baglantı ile)
    bunun için diğer bilgisayarların İP numarasını bu programa girmeniz gerekebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: özcloudtr

Buna benzer bir program kullanmıştım Ankarada - Sincanda otururken
    Yenikentdeki arkadaşımın bilgisayarına baglanıp bilgisayarını ister izleyim
    istersen kontrol edebiliyordum(146 dan 56k baglantı ile)
    bunun için diğer bilgisayarların İP numarasını bu programa girmeniz gerekebilir

Alıntıları Göster
    internet çıkışınız serverden ise patron tüm girdiğiniz siteleri görür.msn icq yazışmalarınızı görür. bunun için sizin bilgisayara program yüklemesine gerek yoktur.
    monitörünüzü izlemesi için sizin bilgisayarınıza program yüklemesi gerekir.bende sistem yöneticisiyim bunları yapabiliyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: hakang

internet çıkışınız serverden ise patron tüm girdiğiniz siteleri görür.msn icq yazışmalarınızı görür. bunun için sizin bilgisayara program yüklemesine gerek yoktur.
    monitörünüzü izlemesi için sizin bilgisayarınıza program yüklemesi gerekir.bende sistem yöneticisiyim bunları yapabiliyorum..

Alıntıları Göster
    nexeye programını demo olarak kurdum. denildiği gibi yapılan işlemler görülebiliniyor. şuan sadece kendi pc mde yaptığım işlemleri görüyorum diğer kullanıcıları göremiyorum. acaba program demo olduğu için mi yoksa yapılması gereken bir ayar mı var.

• quote:

nexeye programını demo olarak kurdum. denildiği gibi yapılan işlemler görülebiliniyor. şuan sadece kendi pc mde yaptığım işlemleri görüyorum diğer kullanıcıları göremiyorum. acaba program demo olduğu için mi yoksa yapılması gereken bir ayar mı var.

Alıntıları Göster
    Destekleyen sitelere https ile bağlanırsanız görebileceklerini sanmıyorum. Ayrıca VPN hizmeti alıp, kullanırsanız hiç bir veriyi yaklayamacaklarını düşünüyorum.

http://en.wikipedia.org/wiki/VPN

• quote:

Alıntıları Göster
    diğer kullanıcıların karşısında bilgi 0 yazmakta.

ağ üzerinden izlenme

• quote:

Orijinalden alıntı: umitlik

quote:

sn speedman

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: umitlik

quote:

sn speedman

bunu bende sonrada fark ettim.farklı bir pc de denedim.Arada bağlantıyı sağlayan bir hub gibi bir cihaz varsa karşı tarafı göremiyor program.Nedendir? bilemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: speedman

quote:

Orjinalden alıntı: umitlik

quote:

sn speedman

bunu bende sonrada fark ettim.farklı bir pc de denedim.Arada bağlantıyı sağlayan bir hub gibi bir cihaz varsa karşı tarafı göremiyor program.Nedendir? bilemiyorum

Alıntıları Göster
    arkadşlar bu izleme programları çok tehlikeli valla bende merak ettim bu programları araştırdım denedim en sonunda yakaladım bizim okul yurdunda msn konuşmalarını yakaladım.ama hemen kapadım etik dışı bir davranış olduğu için sadece gerçekten böyle birşey varmı diye merak ettim ve olduğunu gördüm. olay o programı direk kurunca olmaz bazı şeyler yapmak gerekir bu kadar kolay değil yani.Bundan böle wireless ağ kullanırken daha dikkatli olacam.birde kablolu ağlarda ortak kullanımda daha dikkatli olacam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Focus The Smile -- 11 Mayıs 2009; 10:18:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Focus The Smile

arkadşlar bu izleme programları çok tehlikeli valla bende merak ettim bu programları araştırdım denedim en sonunda yakaladım bizim okul yurdunda msn konuşmalarını yakaladım.ama hemen kapadım etik dışı bir davranış olduğu için sadece gerçekten böyle birşey varmı diye merak ettim ve olduğunu gördüm. olay o programı direk kurunca olmaz bazı şeyler yapmak gerekir bu kadar kolay değil yani.Bundan böle wireless ağ kullanırken daha dikkatli olacam.birde kablolu ağlarda ortak kullanımda daha dikkatli olacam.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bu biraz karışık bi konu ama şu kadarını söylim şirketteki msn konuşmalarınız sistem yöneticiniz tarafından okunabilir.download yapıyorsanız indirdiğiniz veri miktarına kadar gezdiğniiz siteler görülür bunlar patronunuza rapor edilebilir.domain ortamı varsa bilgisayarınızdaki her dosyaya erişebilir.mailserver varsa(exchange gibi) maillerinizi okuyabilir.Ne yaptığınızı izlemesi için bilgisayarınızda bi rpogramın kurulu olması gerekir.kolay bi şekilde izleyemez yani.ama o programda kuruluysa siz anlayamazsınız zaten.

bununla ilgili alabileceğiniz bazı önlemlerden bahsedeyim.
    1.Eğer bilgisayarda adminseniz Local Administrator grubundan Domain Administrator grubunu kaldırın.(sizin dışınızda başka admin varsa onlarıda kaldırabilrsiniz.dikkat kendinizi de kaldırmayın :))
    2.Exchange varsa özel Mailleriniz için kural oluşturup ayrı bir pst ye gitmesini sağlayın ve pst'ye şifre koyun.(şifreyi unutmayın pst ye sahip çıkın mutlaka yedekleyin, yolunu d ye faln gösterinki formatta uçmasın.)
    3.Özel word-excel gibi dosyalarınız şifreleyin.en az 8 karakter içinde harf-rakam-özel karakter bulunsun.(inanın 3498 gibi şifreyi kırmak 5dk sürmez o kadar diyorum)
    4.msn'de özel konuşmalar yapmayın.(iş arıyorum.cv mi yolluyorum sana yada şu sistemci çocuk yakışıklı ama salak :) fln gibi) bu arada gtalku önerebilirim.izlenmesi msne göre netekim daha uzun.
    5.dosyalarınızı paylaşıma açmayın açıkta varsa kapatın.
    6.garip garip sitelere girmeyin.(hem bilg virüs girer başınıza bela alırsınız hemde izlenirse rezil olursunuz evde bakarsın zaten :) )
    7.Bilgisayarına mutlaka şifre koyun.Bu da aynı şekilde biraz uzun olsun.Hatta 1 aylık periyotlarda şifreyi değiştirin.Biliyorum çok can sıkıcı ama kesinlikle yapılması gerekn bişey.

bunların bazıları paranoya gibi gelebilir ama kimsenin benim bilgisayarımdaki özel dosyalarımı görmesini istemem şahsen.yada diğer durumları.
    aklıma gelirse bu yorumu güncelliycem.
    herkese güvenli günler

• Dikkay:Benim asıl merak ettigim şey şu: bu izleme olayını cep telefonumda da yapabilirler mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: efendygenclik

Dikkay:Benim asıl merak ettigim şey şu: bu izleme olayını cep telefonumda da yapabilirler mi?

Sirket network admini biraz becerikliyse ve sende telwfonunda sirketin wifisini kullaniyorsan herseyi gorur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.