< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kararsızadam123 -- 26 Ağustos 2021; 12:44:15 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Ağır özgüvensizlik ve bunun sonucunda yaşanan kararsızlıklar
-
-
1) öğretmenlik rahat bir bölüm tıpla kıyaslayacak olursak muhtemelen tıpa göre az kazanırsın ama daha az stresli olursun
2)otorite mevzusunu kafaya takma ilk senelerde olur böyle şeyler sonra bunu aşarsın benim matematik öğretmenim yeni mezunken benden daha iyi öğrencilerim vardı derslerine girmeye korkardım demişti bir keresinde zamanla bu durum ortadan kalkar tabi
3) özgüven eksikliği problemi bende de var aynı sorun bunu yenmek için çabalamak lazım sosyal ortamlarda daha çok
bulunmak lazım bence
4) şimdiden dershanelerin kütüphanelerinde soru çözümü vs için bulunabilirsin alışmana yardımcı olur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiijii -- 26 Ağustos 2021; 13:11:50 > -
Ozguvensizlik ogretmenlikte de sorun olabilir lisede bizim derse giren bi stajer aglamisti heyecandan
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam bu kararsız durumlar herkeste var ilköğretim matematik istiyorsanız onu olmalısınız bu hayatı siz yaşayacaksınız babanız değil.Ayrıca tıp 6 sene sürekli olarak zorluğu artacak bir macera bunu herkes kaldıramaz.Diyeceğim o ki iyice araştırın düşünün ama lan bu puanı aldık öğretmenlikte olur mu demeyin istediğinizi olun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bence ticarete atılın yemin ediyorum var ya gelin beraber tavuk çiftliği açalım bu ülkede anca öyle olur
Psikolog ile görüşün
Hocam ben ders anlatmayı seviyorum. Anlamakta güçlük çeken biri bile olsa yılmadan defalarca kez anlatabilirim. Zaten anlatırken vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorum.Ancak yaramazlık yapan veya yapmak isteyen çocuklarla baş edemem ben. Sert bir yapım yok benim.
Misal şu çocuğu görünce öğretmenin yerinde olduğumu düşündüm ve çok streslendim.
https://www.instagram.com/reel/CNYOPNrJmFZ/
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
"aile hekimliği kolay bölüm" aile hekimleri ayrı problemli sıkınıtılıı gelen hasta profili ayrı problemli. iki tarafında ruh salığı yerinde değil. o cümleyi tekrardn gözden geçmirmeni tavsiye ederim.
-
Hocam dediğim gibi çok önceden yazdım bu yazıyı. O zamanlar bunu yazarken diğer branşlara göre daha rahat olduğunu düşünerek yazmıştım. Yoksa aile hekimliğinde usulsüz rapor, ilaç istekleri çok sıkıntı.
Dershane olmasa da dershane gibi bir ofis ortamında ortaokul ve lise çağındaki öğrencilerin sorularını çözmüştüm.Hem öğrencileri sevmiştim hem de onlar beni sevmişti. Ama sınıfta ders anlatırken çocuklara sus çocuğum, yapma çocuğum gibi cümleler kuracak olmak ve bunu yıllarca yapacak olmak beni geriyor.
son durumda tıp mı seçtiniz matematik öğretmenli mi
-
Ee hocam her mesleğin zorluğu var öğretmenliğin zorluğu da bu ama diğer mesleklere göre devede kulak kalır.
Tıpta kaydım duruyor. Bu yıl tercihlerde de ilköğretim matematik öğretmenliği yazdım. Yani hala iki meslek içinde şansım var.
hocam tıptan myp ile öğretmenliğe geçebilirsiniz, kararınız değişirse geri dönme hakkınız da var.
Başlığı okuyarak yazıyorum adamın afedersin ağzına sıçar bu durum.2klik adama 20k'ya şükür ettirir.Ders hallolur önce bunu hallet.
100k'lik.bir il merkezinde yaşıyorum.En az 25k ve üstü kazanan en az 30 öğretmen biliyorum.Ayrıca insanlarla etkileşime geçe geçe açılırsın bence.Otorite sorunu ise senin kendi kafanda büyüttüğün bir şey.Oyle bir şey olduğunu inkar edersen zamanla cidden o korkuyu aşarsın.Bence direkt matematik öğretmenliği daha rahat.Yolun açık olsun.
Bilmiyorum hocam. Dışarıda 10-11 yaşında olmasına rağmen birbirlerine çok ağır küfreden, birbirine büyük büyük taşlar atan çocuklar görünce çok stres oluyorum. Bunlarla nasıl baş edeceğim moduna giriyorum.
Reis hayatta hep bir problem olacak fakat seni anliyorum bazi şeylere hassasiyetin vardir.Ben de sert biri degilimdir (genellikle) ogretmen olmayi dusundugumde senin gibi otorite kuramam ve bahsettigin yas grubunda tabiri caizse serseri olan cocuklarla ugrasmam istemem.Tıpa bakinca yetiskin olarak da cok problemli insanlar var yani eninde sonunda sosyal bir insan olmani bekleyen meslekler bunlar.Ben de iletişimi kuvvetli biri degilim ve tip okuyacagim (1.sinif) ama kendimi gelistirmek icin adim atacagim yavas yavas.kisacasi sen de zamanla kendini gelistirmek icin caba harca bu da zamanla olacak bir sey bence.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
1) öğretmenlik rahat bir bölüm tıpla kıyaslayacak olursak muhtemelen tıpa göre az kazanırsın ama daha az stresli olursun 2)otorite mevzusunu kafaya takma ilk senelerde olur böyle şeyler sonra bunu aşarsın benim matematik öğretmenim yeni mezunken benden daha iyi öğrencilerim vardı derslerine girmeye korkardım demişti bir keresinde zamanla bu durum ortadan kalkar tabi 3) özgüven eksikliği problemi bende de var aynı sorun bunu yenmek için çabalamak lazım sosyal ortamlarda daha çok bulunmak lazım bence 4) şimdiden dershanelerin kütüphanelerinde soru çözümü vs için bulunabilirsin alışmana yardımcı olur |
Hocam oldukça garip bir hayat hikayeniz var oldukça dikkatimi çekti.
Bence sizi tıpa çok korkutmuşlar, nen de geçen sene 3k sıralamadaydım ve bir ay kafamı ütülediler tıp yaz da yaz diye. Açık söyleyeyim siz nasıl tıptan caydınız çok hayret ettim. Yanlış anlamayın, ama sizin gibi kararlarda ailesinin sözünü dinleyenler genelde tıpa girip o önlüğü giydikten sonra bölümlerini oldukça sever oluyorlar, o şekil devam ediyorlar. Dediğiniz gibi, aile hekimliğinde oldukça rahat ederdiniz gerçekten yaptıkları bir şey yok. Bu konuda epey bir kötü tecrübe sahibiyim. Bu arada, nickinizi bile kararsız adam olarak açmışsınız. Bence öğretmenliği çok daha detaylı düşünün. Tıpta hala kaydınız da duruyormuş, 5k ile merkezi puanla yatay geçiş başvurusu yapıp geçemeyeceğiniz bir öğretmenlik yok. Açık konuşacağım, özgüven problemi olduğunuzu kendiniz belirtmişsiniz, ayrıca öğrenci karşısında ders vermeden de çekindiğinizi söylemişsiniz. Bu anlamda çok size uygun bir meslek gibi durmuyor. Özel ders ile sınıf eğitiminin farkı var. Kişisel olarak tıptan haz etmeyen biri olmama rağmen benim fikrim tıpta kalmanızdan yana olurdu. Yine özel ders verir cep harçlığınızı da çıkarırsınız, tıp öğrencisinden özel ders başlığına gelmeyen olmaz. Kararsızlıklar mantıksız kararlar doğurabilir hocam. Çok dikkatli olun. İyi temennilerimle. |
Hocam ben ders anlatmayı seviyorum. Anlamakta güçlük çeken biri bile olsa yılmadan defalarca kez anlatabilirim. Zaten anlatırken vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorum.Ancak yaramazlık yapan veya yapmak isteyen çocuklarla baş edemem ben. Sert bir yapım yok benim.
Misal şu çocuğu görünce öğretmenin yerinde olduğumu düşündüm ve çok streslendim. https://www.instagram.com/reel/CNYOPNrJmFZ/ |
Benzer içerikler
- kunduz yorumlar
- gülücük kelimesinde hangi ses olayı vardır
- arca savunma maaşları
- acil matematik zor mu
- altuğ güneş tyt fizik pdf
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X