Şimdi Ara

AGP8x Ekran Kartı Seçmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler. Şu sıralar PCI-e bir sisteme geçmek gibi bir lüksüm olmadığından AGP ekran kartı almayı planlıyorum. Engin bilginizden yararlanmak için size danışayım dedim.

Öncelikle şu anki sistemimi yazarak işe başlayayım:
    Şu anda kullandığım ekran kartı : nvidia GeForce 6200
    PSU : 450W Frisby (kasayla beraber gelmişti, kaliteli bir PSU değil maalesef)
    Anakart : ASUS A8V (4 PCI, 1 AGP 8x, 4 DDR1 400MHz Slotu + dual channel)
    CPU : AMD Athlon64 3000+
    RAM : 1,5 GB DDR400

Düşündüğüm modeller de var. HD2600 ve HD3650'nin AGP'leri, X1650PRO, nvidia 7600GS. Ancak bir aralar HD serisinin AGP driver sorunu vardı, PCIe çakması oldukları için açıkçası şüpheliyim bu konuda. X1650PRO ve 7600GS'i de normal AGP oldukları için düşünmüştüm. Hatta düşündüğüm ürünlerin linklerini de yollayayım :)

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=30882 [HIS X1650PRO IceQ 512MB 128bit DDR2]
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=31861 [SPARKLE 7600GS GDDR2 512MB 128BIT]
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=31258 [HIS HD2600XT FAN 800Mhz DDR3 512MB 1.4Ghz]

Görüşlerinize ihtiyacım var. Şimdiden önerileriniz, yardımlarınız için çok teşekkür ederim

• Radeon 3850 agplerde en iyi ve en son kart.
  • 1650 ve 7600 ddr 2 ram kullanıyor ddr2 ramlı bı ekran kartı almanı tavsıye etmem

bence forumdan 2.el x1900 yada x1950 serısı agp bır kart bulursan bunlardan daha ıyı sonuc alırsın fıyat olarakda daha uygun olur

edit bırde max butce nedır yazarsan ona gore daha ıyı tavsıyelrde bulunabılırız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRED BAKER -- 12 Eylül 2008; 14:06:11 >
  • Açıkçası bu iş için ayırabileceğim para maksimum 150-160 YTL olur :) Sözünü ettiğin kartlar gerçekten daha daha iyiler ancak 2. el olması da insanı kuşkulandırıyor.

Amacımı da yazayım, bu kartlardan çok çok mükemmel sonuç beklemiyorum, sonuçta AGP bu, Crysis'i, CoD 4'ü ve ya Unreal Tournament 3'ü ultra high'da oynamaya çalışmayacağım (zaten CPU'm da çok iyi değil) Benim istediğim en azından CoD 2'de, Source motorunda (yeni Source motoru da dahil) yüksek ayarlarda performansın 30 fps aşağısına inmemesi... Gene bile Crysis, CoD 4 gibi oyunları da belli bir ayarda 30 fps oynayabilmeliyim.

edit: Şu anda 6200'ümle çok rahat oyun oynayamıyorum NFSU2 bile kasıyor. İnsanı çileden çıkartıyor böyle olunca. CoD 2'yi DX7'de, CS: Source ve TF2'yi DX8'de oynuyorum. DX9'un hakkını verecek bir kart olmalı. DX10 olmuş olmamış pek önemi yok yani (zaten XP kullanıcısıyım)

• 2 elde guvenılır arakdaslar var onlardan almanı tavsıye ederım dx9 da atı 19xx serısı senı tatmın eder

belkı psu sorunu yasabılırsın onun dısında bı sorun olacağını zannetmıyorum

yazdığın kartlar derdıne derman olacağını zannetmıyorum yınede dedığım gıbı ddr2 lı bı kart ama

turbocache ve hypermemory ozellığı olan kartlardanda uzak dur
  • quote:

Orjinalden alıntı: FRED BAKER

2 elde guvenılır arakdaslar var onlardan almanı tavsıye ederım dx9 da atı 19xx serısı senı tatmın eder

belkı psu sorunu yasabılırsın onun dısında bı sorun olacağını zannetmıyorum

yazdığın kartlar derdıne derman olacağını zannetmıyorum yınede dedığım gıbı ddr2 lı bı kart ama

turbocache ve hypermemory ozellığı olan kartlardanda uzak dur

Çok teşekkür ederim. İkinci ele bir uğrayayım olmazsa.

Gene de bir öneriniz varsa her zaman dinleme modundayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Necrhemancer -- 12 Eylül 2008; 14:59:37 >
  • HIS HD2600XT FAN 800Mhz DDR3 512MB 1.4Ghz

Bu kartı al ve rami 2 gb yap etkisi olacaktır mutlaka... Düşük-Orta detaylarda 1024x768 oynarsın en son çıkan oyunları... Ama 2. elden sorunsuz x19xx serisi bir kart almak varken 2600xt almak senin seçimin. Birisi sıfır ve seni amacına ulaştırır... Diğeri 2, el ve beklediğinden daha iyi bir grafik performansı verir. Yalnız x19xx serisininde bazı dezavantajları var. Onlarıda göz önünde bulundur. 1-) Isınma Ve Yüksek güç tüketimi 2-)PSU değiştirmen gerekecek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı-agp 8x
    16 yıl önce açıldı
    Ekran kartı
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • PSU değiştirmem gerekecekse o zor işte... Nitekim bu sistem bir süre daha idare etsin diye düşünüyorum, bir dahaki upgrade'de kasasına kadar değiştirmeyi planlıyorum zaten (upgrade de olmaz zaten o zaman direkt yeni bir oluşum )

Peki, HD2600XT'yi alırsam elimdeki PSU bu karta yeter mi?
    (http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=31258)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Necrhemancer -- 12 Eylül 2008; 15:52:58 >
  • ben 2600xt agp yi 380 watt pegasus psu ile (dandik) kullanıyorum yaklaşık 5 aydır hiç bir sorun yaşamadım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: eyokus

ben 2600xt agp yi 380 watt pegasus psu ile (dandik) kullanıyorum yaklaşık 5 aydır hiç bir sorun yaşamadım..

Hmmm anladım sağol kardeşim ;) Kartın performansından memnun musun peki
  • 3650de alınabilir
  • bence 2.el den 7600gs sonic,7600gt,x1650pro ddr3 ,x1950gt,1950pro sırasıyla bakınız 0 a para vermeyin yazık olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.