Şimdi Ara

Ahtapot guvec tarifim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
1
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • malzemeler:

    1 kilo ahtapot
    4 domates
    1 demet maydonoz
    1 demek dereotu
    2 adet limon
    2 sarmisak
    2 sogan
    1 su bardagi beyaz sarap
    1 kupseker
    2 kasik zeytinyagi

    evet ahtapot derin dondurucudan cikarsa daha yumusak olur. ahtapotu beyaz sarap, butun sogan uc dort dis sarmisak ve maydonoz saplariyla alti saat kadar dolapta bekletin.

    daha sonra ahtapotu kup kup dograyin. kabugu soyulmus domatesleri disk seklinde dilimleyin. ayni sekilde kabugunu soydugunuz limonlari da dilimleyin. dereotu ve maydonozu ince ince kyin ve kup kup kestiginiz ahtapot parcalarina yedirin.

    guvecin dibine zeytinyagini dokun, yarim kup seklinde dilimlenmis sogani soteleyin. daha sonra bes alti dis dilimlenmis sarmisagi guvece atin. kokusu cikana kadar kavurun. atesi kapatin. domates, limon ve dereotlu maydonozlu ahtapotu esit sekilde guvece dizin. en ustunu domates dilimleriyle kapatin. firina atin, uc saat kadar 180 derecede pisirin.


     Ahtapot guvec tarifim







  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.