Şimdi Ara

Aikido için güzel bir dojo tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
7.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aikido'ya ilgi duyanlara önerebileceğim çok güzel bir dojo var. Haftanın 7 günü çalışma yapabileceğiniz bu dojo fiyat bakımından da çok uygun. Ben 2 yıldır burada düzenli çalışıyorum ve merak edenlere de şiddetle tavsiye ediyorum. Öğretilen teknikler çok etkili. Dojo arayışında olanların gelip çalışmaları izlemesini tavsiye ederim. Eminim çok etkileneceksiniz. Dojo Kartal'da. Tel: 0536 380 45 88 (akşam 19:00-21:00 arası)

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vehbi -- 9 Ocak 2010; 19:59:26 >

• Arkadaşlar,
    Size bir önerim var. Aikido'ya gerçekten ilgi duyuyorsanız, iyi bir eğitmenden bu sporu öğrenme arayışı içinde iseniz sizi dojomuza davet ediyorum. Dojomuz kesinlikle kar amajı gütmeyen, bu sporu severek yapacak öğrenciler yetiştirmeyi misyon edinmiş bir yer. Gelin izleyin, hatta bir kaç dersimize katılın. Hem tanışmış, hem de bu camiaya yeni arkadaşların katılmasına vesile olmuş oluruz. Hafta içi hergün 19:00-21:00 arası derslerimiz var.
  • Başka bir başlıkta da sormuştum. Hocanız Sensei Cevdet nerede çalışmış aikidoyu? Kimin öğrencisi? Hangi federasyona bağlı?
  • Yanlış ve/veya eksik bilgi vermemek için araştırıp, daha sonra burada belirtirim.
  • ben baktığımda kendisi federasyonda gözüküyor.
  • slm

Koray aykut sorunun cevabı için sensei İhsan Özgüne sorarsan sana bilgi verecektir. Sensei Cevdet Çiner gayet iyi tanır
  • slm

koray aykut bildiğim kadarı ile İhsan Senseinin öğrencisisin.Bu nedenle hocanıza sorabilirsiniz dedim.Hocamız Türkiyede kurulan resmi tüm aikido federesyonları tarafından yakinen tanınmaktadır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Federasyon tarafından tanınıyor olabilir ancak henüz kendi öğrencileri tarafından tanınmıyor? Siz burada dojonuzu tanıtıyorsunuz ancak senseinizden hiç bahsetmeden bunu yapmaya çalışıyorsunuz. Burada senseinizi de tanıtın ki tavsiyenizin bir anlamı olsun.
  • Merhaba
    Cevdet Hoca öğrencileri tarafından hem çok iyi tanınıyor ve hem de çok seviliyor...

Ama şunu açıkça söylemem gerekir: Kendisi eğitim tarzıyla, Aikido bilgisiyle ön plana çıkmayı tercih ediyor. Spor kulübünde çalışmaya başladığım ilk gün duvarda yer alan antrenörlük sertifikaları, hakemlik belgeleri, aldığı dan diplomalarını görmüş ve çok etkilenmiştim. Bu bilgileri, derse gittiğimde öğrenip burada yazacağım. Ama korkarım bu topic senin hocan iyi, benim hocam iyi gibi çok gereksiz bir tartışmaya gitmeye başladı, ki bu da aikidoya yıllarca büyük emekler vermiş hocalarımıza yapılabilecek en haksız, en düşüncesiz ve en kibar olmayan bir davranış olacaktır. Herhalde hocalarımız burada böyle bir tartışmaya yelken açtığımızı öğrenselerdi, ilk onlar bizi affetmezlerdi.

Bununla beraber Koray-Aykut'un çok ısrarlı bir şekilde hocamızın künyesini öğrenme isteğini kısa zamanda karşılayacağım.

Saygılar.

• Bir şey daha belirtmek istiyorum:
    Ben dojomuzu, sadece iyi bir Aikido salonu arayan arkadaşlara yardımcı olmak amacıyla belirttim. Şüphesiz salonumuz gibi henüz ticarethaneye dönüşmemiş ilkeli olan ikido salonları bulunmaktadır. Amacım kesinlikle doğru şekilde aikido öğrenmek isteyenlere bir alternatif sunmaktı. Maddi durumu kısıtlı olan arkadaşlara tekrar duyurmak istiyorum:
    Dojomuzda aylık ücret 50 YTL'dir
    Belli bir süre kıyafet zorunluluğu yok, ama almak isteyenler kendi istedikleri yerden kendileri satın alabilir.
    Kyu sınavlarında sınav ücreti alınmıyor.
    Küçük çocuklardan daha az kurs ücreti alıyor.
    Tanto/Jo vs alma zorunluluğu yok, salonumuzda zaten var.

...ve tüm bunların karşılığında dojomuzda haftanın 7 günü (C.tesi-Pazar dahil) 19:00-21:00 arası, minder yerleştir/kaldır, dakikalar süren ısınma vs. değil, tamamen aikido yapılıyor.

Hocamız bu işe gönül vermiş, misyonu aikidoyu tüm incelikleri ile öğretmek olan bir kişidir.

Bu işe yıllarını veren ve aikidoya ticari gözle bakmayıp, bu sporu öğrenme isteğiyle dolu öğrencileri sabırla yetiştiren bütün hocalarımızı burada saygıyla selamlıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vehbi -- 25 Haziran 2008; 12:48:16 >

• slm,

Henüz kendi öğrencileri tarafından tanınmıyor? gibi anlamsız saçma bir cümleyi nasıl kurduğuna inanamıyorum. Bizler tabiiki onun yolundan izinden giden insanlar olarak gayet iyi tanıyoruz. Haftada ortalama 6 gece antreman yapıyorum.Ve her biri 2 saat sürüyo.Ve sen nasıl tanımadığımızı iddia edebiliyorsun.Bizim bilmediğimiz senin bildiğin bir şeyler varsa açıklamanı rica ediyorum. Hocamıza gelince haftanın 7 günü 2 saat birebir ders veren(diğerleri gibi sempailerine ders verdirip paraları cebe indiren şişkolar gibi değil),Hak etmeyen kimseye yıllarca gelse bile tek.kyu vermeyen( 100-200 dolar karışlığı kyu ve hakama satan sahte senseiler gibi değil), kyu sınavlarını ortalama 1-1,5 saat civarında yapan yüksek kaliteden ödün vermeyen(federasyon dahil 6-8 dakikada kyu hakama veren senseiler gibi değil),zamandan fedakarlık etmesi bir yana kulup olan dojomuzda asla paraya el sürmeyen,görevli sayman arkadaşın topladığı toplanan aidatlardan kira,elektrik,su ,stopajı karşılanan(sayman arkadaş bu işleri halleder hocanın eline para değmez ) yetmediği zaman hocanın fedakarlıkla kendi cebinden para eklediği(dojodaki sempailerinin ve öğrencilerini sınav kemer parası diye söğüşleyen ev araba alan sahtekar senseiler gibi değil), daha bir sürü şey söylerim.Seminerlerde görüyoruz hakama giyen arkadaşların durumlarını,teknik kapasitelerinin deep yaptığı anları.

saygılarımla,

• Ben hocaları kıyaslamıyorum. Beni ilgilendirmez de kimin üstün olduğu. Merak ediyorum sadece.
  • slm

Bende yanlış anlaşılmak istemem.Zaten üstünlük falan söz konusu değil.Tartıştığımız şey bu değil.zaten böyle bir tartışmaya kesinlikle girmem.Çocukça olur en azından benim için (34 yaşında olan biri için) Bu arada koray aykut arkadaşımızı dojomuza davet ediyorum. Bizimle 3-5 gün antreman yapıp söylediklerimizin neresinde olduğumuzu her ikimizinde anlaması için. Belki biz yanlış taraftayız(buda olabilir her şey mümkün) belki bizim bilmediğimiz yaptığımız tekniklerin daha etkili varyasyonları olabilir.Sizler bunları çalışıyo olabilirsiniz. Ben doğruyu iyiyi bulma taraftarıyım.Benide davet ederseniz bende dojonuza teknik etkileşim için gelebilirim.Aikido için doğru için birlikte hareket edebiliriz.

Saygılarımla,
  • Ben şuan aikidoya ara vermiş durumdayım. Bu sıcakta kimse beni aikidogi içine sokamaz Kışın tekrar başlarsam eğer aikidoya birlikte çalışabiliriz
  • slm,

Öncelikle seviyeli tartışman ve uslübun için teşekkür ederim koray aykut. Teklifimiz dojo olarak her zaman senin için geçerli kapımız hep açık.Beraber çalışmak dileği ile...

Saygılarımla
  • quote:

Orjinalden alıntı: vehbi

Bir şey daha belirtmek istiyorum:
    Ben dojomuzu, sadece iyi bir Aikido salonu arayan arkadaşlara yardımcı olmak amacıyla belirttim. Şüphesiz salonumuz gibi henüz ticarethaneye dönüşmemiş ilkeli olan ikido salonları bulunmaktadır. Amacım kesinlikle doğru şekilde aikido öğrenmek isteyenlere bir alternatif sunmaktı. Maddi durumu kısıtlı olan arkadaşlara tekrar duyurmak istiyorum:
    Dojomuzda aylık ücret 50 YTL'dir
    Belli bir süre kıyafet zorunluluğu yok, ama almak isteyenler kendi istedikleri yerden kendileri satın alabilir.
    Kyu sınavlarında sınav ücreti alınmıyor.
    Küçük çocuklardan daha az kurs ücreti alıyor.
    Tanto/Jo vs alma zorunluluğu yok, salonumuzda zaten var.

...ve tüm bunların karşılığında dojomuzda haftanın 7 günü (C.tesi-Pazar dahil) 19:00-21:00 arası, minder yerleştir/kaldır, dakikalar süren ısınma vs. değil, tamamen aikido yapılıyor.

Hocamız bu işe gönül vermiş, misyonu aikidoyu tüm incelikleri ile öğretmek olan bir kişidir.

Bu işe yıllarını veren ve aikidoya ticari gözle bakmayıp, bu sporu öğrenme isteğiyle dolu öğrencileri sabırla yetiştiren bütün hocalarımızı burada saygıyla selamlıyorum...

gerçekten çok iyi bi yermiş savunma sanatlarına böylesine kolaylıklar yapılarak ve imkanlar sağlanarak yeni insanlar kazandırılması çok hoş

• Merhaba,
    Hocamızın amacı ticari kaygılarla dojo işletmek, üç kağıtlarla para kazanmak değil. Bu sporu seven, benimseyen ve ''işte bu, benim yetiştirdiğim öğrenci'' diyebileceği aikidokanlar yetiştirmek. Zaten dojomuzun adı ''Aikido Spor Kulübü''. Resmi olarak spor kulübü statüsünde ve kar amacı gütmüyor. Çoğu zaman salon kirasının ve genel giderlerin bir kısmını kendi cebinden karşılamak zorunda kalıyor. Ancak bir gün olsun bu durumdan şikayet etmedi. Sonuç itibari ile bizler de bu özverili davranışına karşılık elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.
    Bu vesileyle, Anadolu yakasında oturup Kartal civarındaki dojomuza gelmesi zor olmayacak olan ve Aikido sporunu merak eden, seven, estetik ve etkili tekniklerini öğrenmek isteyen tüm arkadaşlar hocamızla görüşebilir, dojomuzda birkaç dersimizi izleyebilir hatta katılabilir, diğer dojolarla karşılaştırabilir ve arzu ederse derslerimize devam edebilir.

Lütfen yanlış anlamayın, burada reklam yapmaya çalışmıyorum. Sadece, bu spor için bir salon arayışında olanlara bir alternatif sunuyorum. Sonuç olarak herkes kendi hür seçimini yapmakta özgürdür.

Saygılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: vehbi

Merhaba,
    Hocamızın amacı ticari kaygılarla dojo işletmek, üç kağıtlarla para kazanmak değil. Bu sporu seven, benimseyen ve ''işte bu, benim yetiştirdiğim öğrenci'' diyebileceği aikidokanlar yetiştirmek. Zaten dojomuzun adı ''Aikido Spor Kulübü''. Resmi olarak spor kulübü statüsünde ve kar amacı gütmüyor. Çoğu zaman salon kirasının ve genel giderlerin bir kısmını kendi cebinden karşılamak zorunda kalıyor. Ancak bir gün olsun bu durumdan şikayet etmedi. Sonuç itibari ile bizler de bu özverili davranışına karşılık elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.
    Bu vesileyle, Anadolu yakasında oturup Kartal civarındaki dojomuza gelmesi zor olmayacak olan ve Aikido sporunu merak eden, seven, estetik ve etkili tekniklerini öğrenmek isteyen tüm arkadaşlar hocamızla görüşebilir, dojomuzda birkaç dersimizi izleyebilir hatta katılabilir, diğer dojolarla karşılaştırabilir ve arzu ederse derslerimize devam edebilir.

Lütfen yanlış anlamayın, burada reklam yapmaya çalışmıyorum. Sadece, bu spor için bir salon arayışında olanlara bir alternatif sunuyorum. Sonuç olarak herkes kendi hür seçimini yapmakta özgürdür.

Saygılar.

bence seninde dediğin gibi ticari kagıları olmayan bi yer.Bence böyle yerlerin reklamı yapılmalıdır.Zaten işi güzel yapan şey 6.dan bi hocanın böylesine imkanlar sunarak ders vermesidir

zaten ders veren hoca 6.dan yani türkiyenin sayılı kişilerinden diyebiliriz ve bu önemli bilgilerini sadece öğretmek amaçlı kullandığı ortada yani herzaman heryerde rahatlıkla başkalarına tavsiye edilebilir bi dojo ve Sensei var ortada.

Herkes her ay 150 ytl ödeyemez ama 50 ytl rahatlıkla ödeyebilir böyle yerler olduğu sürece savunma santlarında çok iyi yerlere geliriz.

• Midye tava- Bizi anlayabildiğin ve görüşlerini samimiyet ile belirttiğin için dojomuz adına teşekkür ederim.Bir şey daha söyleyeyim hocamız asla saymana kimlerin ödeme yapıp yapmadığını sormaz.Ve kimsenin karşısına çıkıp bu ayki aidatı(50 ytl)saymanın istemesine veya sormasına da kesinlikle izin vermez ve bu konuda çok katıdır.Parası olan versin durumu olmayan vermesin.Ama para için kimse salonu bırakmasın nasılsa bir şekilde elektrik su kira ödeniyor der. Parası olmayan surumu iyi olmayan yada sıkışan kişiler için saymana talimat verir bunlardan kesinlikle para almayacaksın diye. Ve bu şartlar altında yetişmiş nice hakamalı arkadaşlarımız var.

TŞK
  • ben bir yerde gidiyorum aikidoya ve senseimde iyi biri. basliga mesaj atma nedenim aikido yapan insanlarla iletisim kurmak =)

birgun sizin dojo'yuda ziyaret etmek isterim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.