Şimdi Ara

Aile evine gelen icra

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aile evine gelen bir icrada neler alınabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nocthyr -- 31 Ocak 2025; 15:35:50 >

• Öncelikle geçmiş olsun. Kanunen hacze konu mallar bellidir. Örneğin evde bulunan tek buzdolabı televizyon kişisel kıyafetler haciz edilemez. Bu kanuni olan ancak öyle avukatlar var ki neyin var neyin yok alıp götürüyorlar. Zaten gariban insanın malları haciz edilir. Gariban insanın hakkını arayamayacağını bildikleri için her şeyini alıp götürürler. Faturanın senin üzerine olması anne babanın üzerine olması hiçbir şey fark etmez. Ben dava konusunu bilmiyorum ama icradan satılık ilanında bir kişinin iç çamaşırı vardı. Adamın iç çamaşırını haciz edip ilana koymuşlar. 1 kg toz şeker gördüm. Söyleseler inanmazdım. Adamın yiyecek ekmeğini haciz etmişler. İcra müdürü buna nasıl izin verdi anlamak mümkün değil. O yüzden kim ne söylerde söylesin hazırlıklı olmanızda fayda var. Allah yardımcınız olsun.

• serkanugur S kullanıcısına yanıt
    hocam baya bisey vardi sildim biraz cekindigimden

abimin kartina icta gelmis biz bilmiyorum karti falan babamla

evdeki tum ama tum esyalar babamin faturali (2008deki tv bile faturasi var)

ortak esya olayini bilmediginden sormak istedim allah razi olsun hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Allah hepimizden razı olsun. Abinizin ikametgahı muhtemelen ortak konutta. Eğer babanızın geliri varsa bunu beyan edip faturalarında babanızın üstüne olduğunu gösterirseniz normal şartlarda kefillik durumu ek kart vs yok ise yani kart maliki abiniz ve banka tarafından kart, geliri bağlamında çıkartılmış işe babanız ve sizin üzerinize faturalı malları haciz edemezler. Ama ev hanesinin tek gelir kaynağı abiniz ise( burası önemli) fatura ibrazının bir önemi kalmıyor. Fazla uzatmadan babanızın geliri var ise faturalar da babanız üzerine ise abinizin şahsi eşyaları haricinde hiçbir şey alamazlar. Bu konuda israrcı olun İşlem yapmaya kalkarlarsa güvendiğiniz bir komşu veya yakınınızı şahit gösterip tutanak tutun. İş tutanak boyutuna gelince işlemi durdurduklarını göreceksiniz.

• serkanugur S kullanıcısına yanıt
    Abim bir yıl kadar bize geldi calismaya sonra gitti yani bağımsızdı bizden. Korkulacak bir şey yok ozaman. Sağolun tekrardan.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nocthyr N kullanıcısına yanıt

ikametgah önemli..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aile evi konusu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.