Şimdi Ara

AİLE YANINDA ÜNİ. OKUMAK HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
8
Favori
10.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sizin durumunuz nasıl hocam ? Yurtta mi kaliyorsunuz aile yanı mi ? Sosyal hayatınız ve çevreniz nasıl iühf'desiniz diye biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • il dışını savunan herkes sosyallik kendini geliştirme cart curt bir şeyler demiş amacınız pompa-eğlence işte sıkmayın :D
  • Aynen öyle ne gelisiyor sanki sefalet yasayınca

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şehir dışına gitme araban olur en azından giden minimum 1+1 parası yiyip geliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ea_guru kullanıcısına yanıt
    Evet iühf'deyim. Ailemle yaşıyorum. Fazla sıkmıyorlar ama çok gezen dolaşan biri değilim zaten. Arada liseden arkadaşlarla buluşuyorum. Üniden birkaç kişiyle tanıştım ama çok da samimi olduğum biri yok.

• LawLove kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında başlık açsan iühf ile ya da ufak bi bilgilendirsen bizi işleyiş ile ilgili olsun ortam vs.
  • yoqartık kullanıcısına yanıt
    sen benim kadar yokluk görmüş olamazsın
  • Kesinlikle şehir dışına çıkın insana kattıkları paha biçilmez ailenin yanında kalırsan onların belirlediği sınırlardan dışarısını göremezsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kişiye göre değişir , bende ailem yanındayım gayet mutluyum.Odağım tamamen dersler.Kira , yemek gibi dertlerin olmuyor.
  • Konfor açısından aile yanı net daha iyi ama hayat tecrübesi kazanmak ve olgunlaşmak istiyorsan farklı şehirde oku.

• Ailen baskıcı ise başka ile git. Gerekirse part time vs çalış kendi harçlığını çıkar.
    Baskıcı aile ile asla kendin olamazsın, diğer bir tavsiyem, ilk senelerden itibaren gelecek için iş ağını kurmaya başla. Her yaz işine alakalı bir şeyler yap. Son sınıfa geldiğinde bağlantıların kuvvetli olursa hemen bir iş bulursun böylelikle ailen ile mezun olduktan sonra aynı evde yaşamak zorunda kalmazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryan Oreily -- 18 Aralık 2019; 13:29:47 >
  • ea_guru kullanıcısına yanıt
    Eve çıkmadım hocam onu bilmiyorum. Hazırlıkta ya da birinci sınıfta eve çıkan pek olmuyor. Üst sınıflardan oluyor genelde.
    Bahsettiğiniz durumu ben de yaşıyorum hocam. İki yıl yurt hayatından sonra şimdi evdeyim. Akşam 7 olunca arıyorlar nerede kaldın diye. Ben de kütüphanede oluyorum, başka bir yerde değil ama işte..

• thebossmyy kullanıcısına yanıt
    Tercih zamanına doğru böyle bir şey yapabilirim. Şuan yapsam pek verimli olmaz gibi. Çünkü daha sınavlara bile girmedim. Onları da görüp ona göre bir başlık açarım.

• ailemin yaninda üniversiteyi okuyorum suan cok pismanim okdugum üniversitemden mezun olup okurken ailesiyle yasayan ögretmenim vardi sakin yapma dedi de dinlemedim suan üniversite okurken yeniden sinava hazirlanmaya basladim...
  • ya bu konuya istanbuldan ankara, eskişehir, izmir, kocaeli gibi yerlere giden arkadaşlar var ise yazabilir mi? neler hissetti, küçük şehire (göreceli, istanbula göre) gidice nasıl alıştı? istanbul'a tekrar dönmeyi düşündü mü? konuya yazarsanız bunu düşünen arkadaşlara da fikir vermiş olursunuz. konuyla alakalı olarak istanbulda iken aile baskısı olanlar yazarsa daha iyi olabilir, sosyal hayatınıdaki değişimlerinizi anlatarak fikir vermiş olabilirsiniz dediğim gibi.

• siz ankaraya gelip pavyonun tadını bir görün bütün krediyi harçlığı yemezseniz neyim .
    kardeş siktir et ortamı eğlenceyi okulu bitirince eğlenirsin zaten biran önce kendi paranı kazanmaya bak
  • tek kelimeyle rezalet
  • Hocam seninle hemen hemen aynı tipte ailelerimiz var ha bizimkiler bir tık daha rahat ama bir tık yani.Ben şu an şehir dışında bir yerde okuyorum. Yurdum Ankara'nın merkezi bir yerlerinde. Emin ol evdeyken o öz güvensizliğim vs. hepsi gitti. Aslına beni bir kalıba sokup sürekli sıkan şey aile ve çevre baskısıymış. Resmen hem sosyallik açısından hem akademik açıdan çok daha şey kattı bana 4 ayda bu olay.

Başka şehir olduğu için o doğuştan gelen " Millet ne der :/ " korkusu da gidiyor. Gidip tanımadıklarınla konuşursun , oturursun yani şimdi gelip " Paran cebinde kalsın paran cebinde kalsın. " diyenlere de takılma. Ha her gün ev yemeği yemezsin hatta bazen yulaf-süt bile yaparsın ama emin ol o iş de bir şekilde hallediliyor. Önemli olan insanın kendini rahat hissetmesi. Aynı zamanda tek başına olup , her şeyle sen mücadele etmek zoruna olduğun için öz güvenin artıyor , kendine mental açıdan çok şey katıyorsun.

Benim sana önerim öyle bir aile ile üniversite zamanlarını çöp etme ciddi anlamda sıkıntı çekersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İTÜinş -- 29 Ocak 2020; 10:35:16 >

• aile yanı çok iyidir, yemeğin hazırdır vs. çok avantajı var. şehir dışı çok zor ve rezil oluyorsun. yurt hayatı iğrenç. hem de ailene gereksiz bir ekonomik yük olacaksın şehir dışında. bunları da düşün.
  • Ailenin yanında yaşamak krallıktır . Başka şehire gitmek zorunda kaldım 4 ayda 10 kilo verdim gerisini sen düşün.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.