Şimdi Ara

AİLE YANINDA ÜNİ. OKUMAK HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
8
Favori
10.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bölüm için diyorsan ilk 1000 kapsamlı burs diyorsan ilk 10.000’den tam burslu bölümü seçmen yeterli be evet oda arkadaşım Ankaralı yurtta kalabiliyorsun rahatlıkla ayrıca parasını verip de kalabilirsin yurtlarda yer varsa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sosyal ortamınız ve yurtların durumu nasıl ? hangi bölümdesiniz ?
  • Doğu'da okumak daha iyidir

• ea_guru kullanıcısına yanıt
    Bölümüm siyaset bilimi. Muhtemelen hazırlık okuyacağınızı düşünerek yurt bursunuzla Doğu Kampüs’te kalacaksınız ilk sene. Yurtlarda kablolu internet aşırı iyi saniyede en düşük 20mb indiriyor maksimum saniyede 100mb indirdiğini gördüm. 2 kişilik odaları biraz küçük gelebilir doğu’daki yurtların ama bence yeterli ben şansıma büyük odada kalıyorum gayet yeterli bana. Duşlar ve tuvaletler ortak kullanımlı. Oda temizliği haftada 1 oluyor. 2 haftada bir de nevresimler değişiyor. Odada mini buzdolabı var ayrıca. Şikayetçi olduğum bir konu telefon çekmeyebiliyor yurtlarda ve akşamları yoğun olsuğunda wi-fi kopukluk yapabiliypr ama ethernet her zaman taş gibi. Sosyal ortam nasıl biri olduğunuza bağlı. Okulda zengin ’’züppe’’de çokça var zengin olup kaliteli insan da anadolu’nun bir köşesinde gelmiş insan da var. Her cuma barlarda partiye de gidiyor olabilirsin veya yurtta da takılıyor olabilirsin haftasonları. Onun dışında kulüpler çok etkin. En azından politika kulüpleri her hafta güncel sorunlar üzerine uzman konuklar çağırılıyor, okulun akademisyen kalitesi de iyi olduğu için onlardan da kounklar alınıyor. Odeon’da Bilkent senfoni orkestrası’nın veya başka grupların konserleri oluyor. Amerikan futbol takımı dahil çoğu sporun topluluğu var. Film topluluğu amerikan kültür topluluğu dilbilim topluluğu saymakla bitmez. İşletme ve ekonomi topluluğu var onlar da etkin mesela bu akşam Mansur Yavaş geliyor onların etkinliğine. Sorun varsa daha bilgim ölçüsünde cevaplayabilirim özelllikle hazırlık kabusu hakkında :)

• Neden hocam?

• Hangi okul hocam?

• İzmir'den Muğla'ya Bilgisayar Mühendisliği okumaya geldim. Ailem aşırı muhafazakar ama İzmir'de en özgürlükçü yerde yaşıyorduk. Babam gece dışarı çıksam ne yapacağımı sorardı bazen yollamazdı. Beni asosyal biri olarak yetiştirdi. Muğla 'ya geldiğimde sudan çıkmış balığa döndüm. Zaten şehir merkezinin nüfusu 60 70 bin falan ve neredeyse herkes öğrenci. Çok kolay alıştım evi hiç aramamaya başladım. İlk günlerde bölümden 10 15 kişi toplanıp içiyorduk oyunlar oynuyoduk. Kendi şehrimde tanımadığım kadar insanı 3 4 ayda tanıdım. Kısacası limitlerimi aştım sorumluluklarım arttı. Herkese şehir dışında okumayı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kskwneıebwje -- 17 Aralık 2019; 15:37:51 >
  • sınava hazırlanan beyinsiz ergenlerden tavsiye alma kanların beyni sulanmış, şehir dışına çıkınca ful partileyecek sanıyor andavallar, ailenin yanında kal, paranı biriktir mezun olunca hayata 0 veya eksi ile başlama, şehir dışı pişmanlıktır, yapma etme

• Hocam iktisat işletme ilk 1000 civarından alıyor ya ondan demiştim tüm şartları sağlıyor ancak (istediği bölüme girmek vs)

• Yazdım zaten aynısını.

• Hocam bir de şöyle bir şey var kendi başınıza yaşamak sizi hayat tecrübesinde inanılmaz bir noktaya çeker. Şuanlık şehir değiştirdim ileride başka bir ülkede yaşamak istediğimden ona da alışmam lazım. Eğer sizin de böyle bir isteğiniz varsa şehir dışında okuyun. Kendisini ana kuzusu diye tabir eden arkadaşım da bilgisayar mühendisliği istiyordu ancak İzmirde puanı yetmediği için sırf aynı şehirde kalmak için istemeye istemeye Elektrik elektronik mühendisliği yazdı ve şimdi evden sadece okula gitmek için çıkıyorum diyor. Çocuğa araba alalım diyorlar istemiyor ve sosyal becerileri cidden çok kötü. Kendi başına yaşamaya cesaret edemediği için büyük ihtimal hep böyle kalacak. Benim de Work and Travel yapma imkanım var ama daha ilk seferim başka bir şehirde kendim yaşarken ve birden taa amerikada 3-4 ay yaşayıp çalışabilmeyi yapabilir miyim bilmiyorum şuan tek isteğim ona da cesaret edebilmek. ve ileride kesinlikle yurtdışında yaşayıp çalışmak istediğim için alışmam da gerekiyor. Boş yaptım bunların hepsini güzel bir sonuça bağlarsak kendiniz yaşamaya adapte olun her zaman şartlar aynı olmayacak. Üstteki bir arkadaş evde kal paranı biriktir falan diyor, şuan kredi alıyorum ve hiç ellemedim. aksine dolara altına yatırarak katlıyorum harcadığım paramı da ailem sağlıyor imkanımız var allaha şükür. yani durumunuz varsa şehirdışında okumamak içni hiçbir neden yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kskwneıebwje -- 17 Aralık 2019; 16:19:16 >

• Baskıcı bir aile yapın varsa şehir dışında okumak senin için daha iyi olur

• Ben İstanbul'da yaşıyorum ve İstanbul'da özel bir üniversite'de okudum. Her gün okula gittim, akşam geri evime geldim.
    Ben yemek iki gün yaparım üçüncü gün yapmam, o yüzden yemek olayı benim için çok önemli. Bundan dolayı ailemin olduğu şehirde okumak işime geldi.
    Eğlence kısmına gelirsek ben kendimi iyi tanıdığım ve çevreme güven konusunda bir şüphe yaşatmadığım için hayatım boyunca hem özgür hem de rahat oldum.
    Bazıları evet il dışı tercih ediyor senin saydığın sebeplerden dolayı. Fakat senin aile yapısı ile ilgili bir problem var. Yani ailenin olduğu şehirde yaşamak veya yaşamamak arasında kalmak çok bir şey değiştirmez senin için. Sen şehir dışına gitsen seni bu kafada bir aile orada da rahat bırakmaz.
    En azından telefonla bile taciz etseler, sen dışarı çıktığına pişman olursun.

He bana sorarsan ben senin yerinde olsam ailemin olduğu şehri tercih ederim. Evet şehir dışında okumanın farklı ve güzel yanları vardır hatta sana birçok şey katabilir.
    Buna sorumluluk diyebilirsin mesela en basit örneği. Fakat bence ailenin olduğu şehirde oku, okuluna git gel, rahat rahat bitir ve kurtul.

• Arkadaşım kusura bakma ama ailen biraz geri kafalı sen Tyt ayt hazırlandığın için ve tahmini olarak yaşın 18 ise geleceğini artık belirlemiş ve nasıl para kazanırım düşünmeye başlamış olman lazım ve ailen sana baskı kuruyor ise bence git başka şehire hem derslerine odaklanamazsin hemde laf ederler neden gittin üniversiteye diye ben ailemin yanında kalıyorum tek masrafım ulaşım o da ayda 112 tl falan yemek,yurt falan sıkıntısı da yok ama sen ailenin yanında kalırsan benim gibi olacak mısın keyfin rahat olacak mı önemli olan bu ve geleceğin iyi üniversite kazanıp sağlık maddi manevi durumun iyiyse git bence

• Kanka valla bizimkiler bana kazanda nereye gidiyorsan git orda sana evde tutarz arabada alrz diyorlar. Zaten onceki okudugum uni de oyle oldu 2 yllikdi evim beşiktaştaydı okulum ataşehir de ama muazzamdı ya gercekten su anda o kadar ozluyorum ki ozamanlari... O yüzdendir ki şu anda tek istedigim istanbulda bir hukuk fakulesi kazanmak.

• Dostum ben ailemin yanında okuyorum artı ve eksi yönleri var. Benim ailem genelde nerde kaldın, niye o kadar geç geliyosun, şunu yapamazsın gibisinden karışmıyorlar (Tabii merakta bırakmak ayrı bir mevzu haber vermeden gidip iki gün arkadaşlarda kalsam hoş olmaz). Aile yanında olduğun zaman maddi olarak rahat oluyorsun başka bir şehirde okuyor olsam muhtemelen maddi olarak zor durumda kalabilirdim buda yıpratır insanı baya. Aile evinin avantajlarını zaten saymaya gerek yok fakat benim şahsi görüşüm maddi olarak fena değilseniz kesinlikle başka şehre gitmeniz yönünde olur. Ben de çok kez geçirdim aklımdan keşke başka şehirde olsaydım diye. Ailen çok karışmıyorsa adam yerine konuyorsan yani çok kötü olduğunu düşünmüyorum aile yanının. Ben en fazla haber veriyorum çıkıyorum, geç gelirim, bu akşam arkadaşlarda kalıcam vs diye. He birde halihazırda hangi şehirde olduğunun da önemi var pek gelişmemiş bir şehirde olsam orda kalmayı kesinlikle istemezdim üniversite döneminde.

• ailen baskıcıysa boyun eğmemeni tavsiye ederim yoksa olmak istemediğin bir hayatın içinde yaşamaya devam edersin. Onların istekleri yüzünden kendi isteklerini öteleyerek hayatı kendine yaşanmaz kılma ihtimalin var.
  • Ailemin oturduğu şehirdeki okul iyi olsaydı açıkçası başka şehre gitmeyi düşünmezdim fakat bu benim yapımdan dolayı istediğim bir şey ben insanların arasına karışan sürekli sosyal olarak yaşayabilen birisi değilim. Ben Ankara'ya geldiğimden beridir hep tek başıma evde kalıyorum. 2 senedir de babamın gelmediği zamanlar hariç hiç dışarı çıkıp yemek yemeye veya bir yerlere gezmeye gitmedim. Bu yüzden de çok mutlu değilim fakat bu durumu da değiştirmek için bir şey yapmıyorum. Yapamıyorum desem de yeridir genelde elimde olmayan şeylere bağlı. Üniversite ortamı fena değil ama açıkçası hayal ettiğim üni yıllarımı sadece evde boş boş oyun oynayarak geçireceğimi düşünmezdim. Okul beni diğer yerler gibi sürekli çalıştırmaya zorlamıyor. Vize ve finaller dışında çalışmıyorum.

Bunca şeye rağmen tabi yine de okumaya devam ediyorum fakat artık her şeyden beklentimi düşürmeye başladım. Açıkçası bu ülkeden gidemezsem de ilerideki hayatımın hep böyle kalacağına inanıyorum. Avrupa'da iken bundan mutluydum. Bu ülkeye geldim geleli düzgün birisi olamadım. Ülkenin yapısı çok sıkıntılı.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.