Şimdi Ara

AİLE YANINDA ÜNİ. OKUMAK HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
113
Cevap
8
Favori
10.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ders çalışırken aklıma geldi ve biraz kafam dağıldı. kendi şehrimde aklıma yatan 3-4 bölüm var ama sırf ailemle birlikte artık yaşamamak için yazmayı istemiyorum çünkü başıma gelecekleri biliyorum. muhafazakar bir ailem var ama benim kafa yapım tamamen zıt dindar değilim, nereye gittin niye gittin kimle gittin kaçta geleceksin niye oraya gittin laflarını duymak istemiyorum ama bu bölümleri de çok istiyorum.
    kuzenimden biliyorum arkadaşları akşam buluşurken, içmeye veya konsere giderken o çoğu zaman evde oluyor çünkü hem eve dönmek sıkıntı oluyor hem ailesi laf yapıyor zaten içki içmek ve arkadaşlarıyla eğlenmek istediğini duysalar boğazını keserler (benim de aynı şekilde maalesef).

aile yanında okumayanlar sürekli içip dağıtıyor gibi bir düşüncem yok zaten aslında mesele içki falan da değil, aile yanında birey olamıyorsunuz ve özgürlüğünüz tamamen kısıtlanıyor. 20 li yaşlara gelip de sevgilinizle akşam gezmeye çıkmak için babanızdan izin mi alacaksınız ?

türkiyede zaten birey olmak çok zor, toplum ve aile baskısı hat safhada üstüne bir de gençliğin doruk noktasında 24 saat aile kontrolünde olmak bence psikoloji bozar. onun için istediğim bölüm kendi şehrimde tutsa bile ben farklı bölüm için şehir dışına gitmeyi düşünüyorum. (örneğin odtü işletme isterken istanbul hukuk'a gitmek)

• Aile evinde kalıyorum;

-Arkadaş-dost çevrem var. Bunun konumla ne ilgisi var ki? Yurtta kalıp kimseyle konuşamayan onlarca insan tanıyorum. İçinde sosyallik varsa zaten Bayburtta'da olsan ortam yaparsın evde de kalsan yaparsın.
    -Bunun da bir ilgisi yok. Ne kazıklar yedim zamanında ne dostlar edindim aklın almaz.
    -Evde kalacağı ne malum? Evde kalanlara sanki gökten yağıyor para. Biz de aynı sıkıntılardan muzdaripiz.
    -Bu da evde kalmakla ilgili. Esasen öğrenmesem de olur.
    -Aynı evde kızla yaşamak :D Çok çok küçük bir azınlık bunu başarıyor ki bunlarında maddi durumu olsun, aile ortamı olsun gayet müsait. Bizim işçi çocuğu yurtta kalacak 4 yıl alooo. Sevgili olayını aile evinde kalan daha iyi yapar. Arabayı götürür kızı alır, ev boşsa
    -Paylaşmak vs. yav he he.
    -Paranın kıymetini ben gayet iyi bilirim. Hiç aç kalmadım çünkü nasıl harcayacğaımı biliirm. Yokluk gören herkeste bilir.

Aklı olan aile evinde okur. Ha antalya geliyorsa sen de kırşehirdeysen kalma zaten. Ama eskişehirde kalıyorsan tokat'a da gitme.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Aile Evinden Üniversite Okumak: Avantajları ve Dezavantajları

Giriş

Üniversiteye gitme kararı, hayatı değiştiren bir adımdır ve nerede yaşayacağın bu kararı etkileyen önemli bir faktördür. Bazı öğrenciler, aileleriyle aynı şehirde kalmayı ve üniversiteyi aile evinde okumayı tercih ederken, diğerleri üniversite yurdunda veya kiralık bir dairede yaşamayı seçerler. Aile evinde üniversite okumak, kendine has avantajları ve dezavantajları ile birlikte gelen eşsiz bir deneyim sunmaktadır.

Aile Evinden Üniversite Okumanın Avantajları

• Finansal Tasarruf: Aile evinde üniversite okumak, yurtdışı veya kiralık daire masraflarından tasarruf etmene olanak tanır. Bu tasarruf, ders kitapları, malzemeler ve diğer üniversite giderleri için kullanılabilir.
    • Ev Konforu: Aile yanında üniversite okuduğunda, aşina olduğun bir ortamda yaşama ve evinin konforunu sürdürme fırsatın olur. Bu, özellikle ilk kez evden uzakta yaşayan öğrenciler için önemli olabilir.
    • Aile Desteği: Ailenle aynı şehirde üniversite okumak, üniversite hayatının stresli dönemlerinde onların desteğine ve rehberliğine erişebileceğin anlamına gelir. Bu, özellikle akademik zorluklar veya kişisel sorunlarla karşı karşıya kaldığında faydalı olabilir.

Aile Evinden Üniversite Okumanın Dezavantajları

• Kısıtlamalar: Aile yanında üniversite okumak, bazı kısıtlamalarla birlikte gelebilir. Ebeveynlerinin kurallarına uymak ve sorumluluklarını yerine getirmek zorunda kalabilirsin. Bu, üniversite yaşamının sosyal yönlerini keşfetme yeteneğin üzerinde sınırlamalara yol açabilir.
    • Dikkat Dağınıklığı: Aile evinde üniversite okumak, ders çalışmaya odaklanmayı zorlaştıran dikkat dağıtıcı unsurlara yol açabilir. Kardeşler, ebeveynler ve ev işleri, üniversite çalışmalarını engelleyecek dikkat dağıtıcı unsurlar olabilir.
    • Bağımsızlık Eksikliği: Aile yanında üniversite okumak, bağımsızlık geliştirme fırsatını sınırlayabilir. Ebeveynlerin sürekli gözetiminde olmak, kendi kararlarını verme ve sorumluluk alma yeteneğini engelleyebilir.

Sonuç

Aile evinden üniversite okumak, avantajları ve dezavantajları ile birlikte eşsiz bir deneyimdir. Finansal tasarruf, ev konforu ve aile desteği gibi avantajlar sunarken, kısıtlamalar, dikkat dağıtıcı unsurlar ve bağımsızlık eksikliği gibi dezavantajları da vardır. Öğrenciler, kendi bireysel tercihlerini ve koşullarını dikkatlice değerlendirerek, aile evinde üniversite okumanın kendileri için doğru seçenek olup olmadığına karar vermelidirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Dostum böyle bir ailen varsa zaten birey olamamışsındır. Psikolojik gelişim dönemini atlatmışsın artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biraz daha açar mısınız hocam ?

ben de zaten birey olabilmek için 4-5 senemi aileden ayrı kendimi her açıdan geliştirerek geçirmek istiyorum. ailesi anlayışlı ve açık görüşlü olanlar anlamaz belki ama sıradan anadolu ilçelerinde yaşayan maddi durumu ortalama-kötü olan muhafazakar aile çocukları çok iyi anlar beni.
  • hedeflediğim yeri tutturursam (hem şehir dışı hem de istediğim bölüm) tadından yenmez tabi
  • Ben üniversiteyi farklı bir şehirde kazandım. Ailesiyle kalan arkadaşlarım vardı. İkisinin kıyaslamasını yaparsak aile ile kalmak düzen açısından daha avantajlı. Yemek, yurt vs. masraflarınız olmuyor. Maddi açıdan sıkıntı yaşamıyorsunuz. Yurtta kalmanın avantajı özgür olmak. İstediğiniz gibi içip istediğiniz gibi eğlenebiliyorsunuz. 2 yıl üniversitede yurtta kaldım, gerçekten çok güzeldi. KYK yurtları biraz daha sıkıntılı olabilir bilmiyorum ama odtü yurdu rahattı açıkçası. Giriş çıkış saatleri, içeri içki sokma vs. konularında hiç sıkıntı olmuyordu. Kendi ayaklarınız üstünde de durmayı öğretiyor yurt hayatı. Ben öneririm açıkçası.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam yurdun üzerine 1-2 sene de öğrenci evinde yaşamak çok iyi olur

mesela ben odtü iktisata girsem arkadaşlarımın çoğu yurtta kalıp kampüsün içinde yaşarken ben sosyalliğin dışında kalırım gibi hissediyorum. 2 aydır kütüphanede ders çalışıyorum, kütüphanede olduğumu bilmelerine rağmen akşam 9-10 gibi gelince laf yiyorum
  • Ben de ailemin yanında okumak istemiyorum.Aşırı baskıcı olduklarını söyleyemem ama her gün eve geç gelirsem sorun çıkartabilirler o yüzden hiç riske girmek istemiyorum. Sorun sadece ailem değil İstanbul'u sevmiyorum kalabalığından ve gürültüsünden bıktım.Takıldığım yerlere evim uzak olduğu için dediğin gibi eve dönmek sıkıntı oluyor. Üniversiteyi burada kazansam gidiş geliş toplam 2.5-3 saatim yolda geçecek. Şehir dışında maddi manevi daha rahat olup kendimi daha iyi yetiştirebileceğimi düşünüyorum biraz kendi ayaklarımın üstünde durmayı da öğrenmem lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-89AE146BF

Ben de ailemin yanında okumak istemiyorum.Aşırı baskıcı olduklarını söyleyemem ama her gün eve geç gelirsem sorun çıkartabilirler o yüzden hiç riske girmek istemiyorum. Sorun sadece ailem değil İstanbul'u sevmiyorum kalabalığından ve gürültüsünden bıktım.Takıldığım yerlere evim uzak olduğu için dediğin gibi eve dönmek sıkıntı oluyor. Üniversiteyi burada kazansam gidiş geliş toplam 2.5-3 saatim yolda geçecek. Şehir dışında maddi manevi daha rahat olup kendimi daha iyi yetiştirebileceğimi düşünüyorum biraz kendi ayaklarımın üstünde durmayı da öğrenmem lazım.
    +1
  • Dostum ben de senin gibi ankaradayım. Ailem üzerime fazla düşmez, Eve kaçta girsem kaçta çıksam veya para istesem niye nereye napacaksın gibi sorular yöneltmezler. Ama Ankara beni boğuyor artık bıkmışım sebebi hem çevresel hem ailevi. Neyse uzun lafın kısası Aile yanında okumamak iyidir. (:
  • Aile yapısına göre değişir mesela iki arkadaşımın ailesi sıkı çocuğun hoşlandığı kıza bile karışıyorlar öbürünün arkadaşlık kurduğu insanlara karışıyorlar ikisi de absürt bir durum olmadıkça saat 5 ten sonra evlerine gidiyor benim ailem üni öğrencisi olduğumdan ötürü çok kasmıyorlar dediğim gibi tamamen aileye bağlı bir durum ancak insanın hayatında ailesinden bağımsız, birey olabildiği, kendi ayakları üstünde durabilmeyi öğreneceği bir dönem olmalı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • thebossmyy kullanıcısına yanıt
    ben ankarayı seviyorum ama ankarada hayat odtü-bilkent-hacettepe yurtlarında veya cebeci-emek-kurtuluş-kolej-100. yıl taraflarında öğrenci evinde yaşayanlara güzel bana değil
  • Evin okulun dibinde mi çok bilmiyorum ankarayı ama bir bahaneyle yurtta kal

• Lise okursun. ODTÜ’de sanırım Ankara içindeysen yurt çıkmıyor hiçbir türlü ama Bilkent’te burs kapsamında her türlü yurtta kalabiliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusteMilieu -- 17 Aralık 2019; 14:6:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim annem başka şehirde oku diyor,istemiyor beni

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CC01B0A86

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    hocam bizim maddi durum da iyi değil o yüzden şehir dışında kral hayatı yaşarım diyemiyorum üstüne bir de kyk kredisi kaldırıldı sanırım yani burs çıkmazsa aç karnımızı zor doyururuz artık özgürüz ayağına

bilkentte kapsamlı bursla işletme/iktisat yerleşip yurtta kalmak benim de aklımda var, haftasonu çamaşırları falan eve götürürüm rahat olur acaba ankaralılara kesin yurt veriyor mu bilkent kapsamlı burs olunca ?

• Hocam çok şükür maddi açıdan sıkıntım yok. Hatta babam geçen sene Bilkent Hukuk'a göndereyim seni dedi istemedim sırf Ankara'da okumak istemediğim için. 2 tane daha arkadaşım var onlar da İstanbul istiyor inşallah olursa hepimizin, ev tutacağız. Ha onların olmazsa yurt falan da bana koymaz. Çok p*ç değilim, ilk görüşte kanımın kaynamadığı insanla bir daha muhattap olmam ama Boğaziçi'nde veya Galatasaray'da illa ki kafamıza göre birini buluruz diye düşünüyorum.
  • thebossmyy kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam aslında 2.partı konu sahibine yazmıştım da belirtmeyi unutmuşum zaten sene sonu büyük bir süpriz olmaz siz geçen seneden kalan hesabı kapatırsınız :D ben de 4 yıldır hayalini kurduğum Ankara'dan ayrılma planımı gerçekleştirmiş olurum bir bitseydi şu sene gün sayıyorum valla sınava değil şehirden ayrılmaya
  • ea_guru kullanıcısına yanıt
    Sorun çıkaracaklarını zannetmiyorum ama ilk 1000 gerekiyor bu tüm şeylerden faydalanmak hatta bölüme girmek için bana kalırsa işletmeyi bilmem ama Refet hocanın reklamı güzel yapılıyor hak ediyor da bilkent iktisat önümüzdeki 2 sene içinde boun iktisatı geçer diye düşünüyorum eğer hedef iktisatsa yumul hocam işletmesi pek oynamadı sanırsam
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.