Şimdi Ara

AİLE YANINDA ÜNİ. OKUMAK HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
8
Favori
10.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ailenizin yanina kac kere geliyorsunuz tatillerde mi zor olmuyor mu ya bi git bi gel

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bana kalırsa başka şehire gidip KYK'ya tıkılıp oh hayatı öğreniyorum demek tamamen saçmalık. Kykda kalanların yapacağı tek farklı şey hamallık oluyor. Yok hayatı öğreniyorsunu falan filan bunlar yurtta olacak şeyler değil.
  • İTÜinş kullanıcısına yanıt
    hocam harbi öyle mi ya? Benim de aile sıkıntı burada. Yazmıştım sanırım yukarıya da zaten. istanbul'dan ankara'ya gitmeyi düşünüyorum bazen, biraz daha anlatır mısın artılarını? sosyalleşmek, arkadaşlarla tadında da olsa saat sıkıntısı olmadan falan eğlenebilmek, varsa kıx arkadaşınla rahat olabilmek nasıl bir duygu?

• Gidiliyorsa şehir dışına gitmek daha mantıklı üniversitede. Aile yanında kalınca belki de o 4-6 senelik üni hayatın boyunca bir kere kendine yemek yapmayacaksın, pantolonunu gömeliğini ütülemeyeceksin, param ay sonuna yeter mi diye düşünmeyeceksin. Kısacası Türkiye'de zaten hayatı kendi başına öğrenebileceğin ve kendi sorumluluklarını kendinin yapabileceği tek zaman aralığı üniversite zamanı.
    Mezun olduktan sonra illa ki ailenden bi noktada ayrılacaksın. Gerek iş imkanı gerek tayin vb nedenlerden dolayı. O yüzden öyle bir durumda da bu zorlukların üstesinden nasıl gelinebileceğini öğrenmek için üniversite iyi bir fırsat.

• quote:

Orijinalden alıntı: L. Kilmister

hocam harbi öyle mi ya? Benim de aile sıkıntı burada. Yazmıştım sanırım yukarıya da zaten. istanbul'dan ankara'ya gitmeyi düşünüyorum bazen, biraz daha anlatır mısın artılarını? sosyalleşmek, arkadaşlarla tadında da olsa saat sıkıntısı olmadan falan eğlenebilmek, varsa kıx arkadaşınla rahat olabilmek nasıl bir duygu?
    Hocam benim ailem (annem aşırı hassas ve bu sosyallik olaylarında baskıcı , babam ise din ile kafayı bozmuş birisi -mecazen değil- ben ise güzel bir ortamsa sosyalliği seven ve pek dindar biri değilim.) baskıcı birileri olduğu için ve evde gram huzur olmadığı için benim için KYK bile çıksa büyük ihtimal rahat ederdim. Çünkü derse odaklanabiliyorum sürekli bir kargaşa yok. Yurt ortamı tamam çoğu zaman her şeye söversin her şeye. İlk geldiğin zamanlar güzel gelir ama bir zaman sonra yavaştan isyanlar başlar. Onu da atlatırsan fazla rahat ve konforuna düşkün değilsen onu da halledersen ondan sonrası tamam zaten.

Sosyalleşmek açısından şöyle hocam. Zaten çok fazla üniversite öğrencisi var , yaşıtın çok fazla. İlla ki üniversitede olsun çevrede olsun yurtta olsun takılacak birilerini bulursun. Çıkarsın Kızılay'da , Bahçeli'de falan dolaşırsın. Ucuza yemek yerlerini keşfedersin. Yurttaki elemanların üniversitelerine gidersin canın sıkılırsa onlarla beraber. Yani üşenmezsen sosyalleşme çok.

Hocam yurtta sabaha kadar odadakilerle izlenen filmler , diziler , senin ya da birinin sorunu oldu mu herkesin gelip yardımcı olması bunlar güzel şeyler. Örneğin ben çoğu kız arkadaş sorunumu vs. odadakilerle paylaşarak bir yol bulmuşumdur. Eve çıkmak ise biraz masraflı hocam ayriyeten tek çıkarsanız ilk sene sıkılırsınız o net. Çünkü ilk 2 ay falan zaten anca üniversitede elemanları tanıyorsun. Onların eve gelip gitme samimiyeti falan derken ilk 5-6 ay ya da ilk yıl bitiyor duruma bağlı. O yüzden ilk yıl yurt sonra ev çok daha mantıklı. 2-3 kişi çıkarsanız masraf bölünüyor zaten. Evin +'ları hiçbir kısıtlama yok hocam. İstediğini istediğin zaman yapabilirsin. -'leri ise hiçbir kısıtlama olmaması. Yani o ortamda ders çalışmak ev arkadaşınla çok samimi ve kafanız uyuşuyorsa zor cidden. Ben lise arkadaşım evde kaldığı halde yanına sırf bu yüzden çıkmadım. Çünkü çıkarsam %90 ders çalışamazdım.

Hocam zaten her taraf kafe , bar , pub vs. yani kız arkadaşınla takılırken eğer merkezi yerlerdeysen kimse sana " bİrADeR bUrASı MoWLSoman ÜlKE " gibi şeyler diyip karışmaz tabi abartmadıkça. Belli olmaz abartırım dersen de film başı 50-60 liralık sinemalar oluyor. Tek odadasın , kamera yok.

Ama bana kalırsa benim ailem baskıcı , sorunlu olmasa ve evimde de huzur olsa yurt ya eve çıkmazdım yüksek ihtimal. Çünkü yurdun ya da evin de kendine göre -'leri var. Her şey sende bitiyor , paranı çok idareli harcaman gerekiyor , çamaşır,ütü,yemek falan hepsi sende alış veriş sende. Eve çıkarım dersen bu saydıklarımı 2 'ye katla çünkü onda da fatura vs. olayları giriyor her türlü hesap kitap yapıyorsun.

Öyle hocam başka sorun olursa yazarsın. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İTÜinş -- 29 Ocak 2020; 16:47:2 >

O sinema nerdeymis özelden yaz hocam Ankaradayim lazım olur

Konuya gelirsek ben de aile yanında Ankarada okuyorum ve hiç memnun değilim ailem baskıcı çünkü. 5 ay sonra tekrar sınava girip kurtuluyorum ama, tercih listesine sadece İstanbul yazacağım
    Maddi durum iyi değil buna rağmen göze aldım, gerekirse full yemekhaneden beslenirim aç gezerim yine de kimseye hesap vermem yaptığım şeylerden dolayı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    hocam valla aile yapısı neredeyse aynı, hatta tamamen aynı bile diyebiliriz. o yüzden sen beni anlayabiliyorsun, ben de seni çok iyi anlayabiliyorum. benim de işte sorunum tam burada. aslında o kadar sosyal ve aktif birisi değilim fakat insan olur da bunları yapmak isterse psikolojik bir kısıtlama olması çok yorucu oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L. Kilmister -- 29 Ocak 2020; 18:4:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

O sinema nerdeymis özelden yaz hocam Ankaradayim lazım olur

Konuya gelirsek ben de aile yanında Ankarada okuyorum ve hiç memnun değilim ailem baskıcı çünkü. 5 ay sonra tekrar sınava girip kurtuluyorum ama, tercih listesine sadece İstanbul yazacağım
    Maddi durum iyi değil buna rağmen göze aldım, gerekirse full yemekhaneden beslenirim aç gezerim yine de kimseye hesap vermem yaptığım şeylerden dolayı.
    Hocam valla Karanfil'in ilerisinde bir yerdi ben de 1 defa gittim ama yurda geçince tam adresi öğrenir yazarım özelden.

Öyle hocam aile baskıcıysa gerçekten sıkıntı yani elin kolun bağlı sürekli. Başkası olsa " Lan kes sesini " der susturursun aile olunca bir şey de diyemiyorsun sürekli " Tamam, evet, peki " falan diyorsun hadi kırılmasınlar diye.

Hedef neresi hocam sizi hatırlıyorum ben :D

Hocam devlet üni gelirse yemek işini halledersin ama özel gelirse sıkıntı yemekhane işi. Arkadaş özel üni'de burslu okuyor öğle yemeğine 15 TL veriyordu en son.

@L. Kilmister
    Hocam ben de gitmeden önce " Yurtta ders çalışırım , okulda da kütüphanede otururum. "falan diye gidiyordum ama emin ol zaman geçmiyor bir şekilde eğlenmen gerekiyor. E yaş da en az 18-19 yaşında insanlar. Tam kafanın eğlenceye bastığı zamanlar. Sen şimdi bazı şeyleri yapmayacaksan 40 yaşında mı yapacaksın. Bazı şeylerden kastım parti , seks , uyuşturucu , sigara vs. değil yani sosyallik farklı ortamlar vs. O yüzden hocam ben seni anlıyorum. Sen en iyisi yurda ya da eve çık. Ankara'ya gelirsen yurt vs. olayında da eğer Ankara'da olursam yardımcı olmaya çalışırım.

• Hoba

• burada yazılanları okuyunca biraz gülüyorum bence aile yanında kalmak %90 çok daha iyi gençler ayrıca tıp 3 e giden bir abiniz veya bir arkadaşınız olarak şunları söylemek isterim sizlere
    1)Ailen baskıcıysa
    ailen baskıcıysa ilk önce onlarla uzlaşma tarafına git ve büyüdüğünü bazı şeyleri yapman gerektiğini güzelce açıklayabilirsin onlara ders de çalışacağını arada gezeceğini de söyleyebilirsin ancak aşmamak kaydıyla
    2) Üniversite lay lom yeri değil
    sözel ve eşit ağırlık bölümlerni bilmemek koşuluyla eğer bir sayısalcıysan üniversite de 7 günün varsa 3 dem fazla dışarı çıkmamalısın fazlaca çıkarsan da en fazla 2 saat takıl yoksa direkt kalırsın hele tıpı seçersin her ay sınavın var desek ilk 2 hafta biraz rahat olursun son 2 hafta hard yaparsın yoksa kalırsın kardeşim yok vizeli finalli bir okuldaysan da derslerden geri kalırsın ya yaz okuluna veya alttan derslerin olur
    3) Aile yanı
    temizliğin yemeğin sıcaklığın ve sevginin ( eğer arkadaşından kazık yediğün dönemlerde hele bir de tek kalırsan psikolojin bozulur bir kaç arkadaşım oldu) heleki sınav zamanları yemek ve temizlik çekinilmez oluyor dışrdan her gün yenmiyor bırak parayı tadı sıkıyor ev yemeği arıyor kaç arkadaşım varsa aile yanı istiyorlar zorunluluktan ailelri gelememiş iş koca kardeş tarzı
    4) ailen çok baskıcıysa
    bazı aileler çok baskıcı olabiliyor huzur vermiyorlar sabah kaldırır ışkılara karışır yeme saatine evdeki durumuna namaz kıl oruç tut tarzı zorlamalara eğer böyle şeylerde konuşarak çözemezsen bazen acı da olsa ayrılmayı öneriyorum
    5) hayata atılma
    ünide tek kalarak hayata atılma provası oluyor doğru ama ailesinden ayrılmayanlarda evleniyor hayatını idame ettiriyor bakın ben yumurta kıramazdım ailem bir işi oldu 1 hafta gitti et pişirdim meyve de kestim tuvalet de twmizledim tava da yıkadım yani insanoğlu hayatta kalmaya programlanmış yani üni bittiği an ailen den ayrıldı başla bir şehirde işe başladın yaşarsın yaşamak zorundasın ve yaşıyorsun hayata alışmak erken girmek iyi bir şey değil çalışmak bir işe girmek iyi bir şey değil erken yaşlarda senin görevin öğrenci
    6)yurtlar
    yurtlarda mutlu olan sayısı azdır kendi bölümünden bile olsa kavga edebilir anlaşamayabilirsin eğlenceli tarafı ilk hftalardır sonra bir ara alışırsın gibi olur ama bir anda kavga çıkabilir çok mutsuz olan var
    7) arkadaşla eve çıkmak
    yakın arkadaşla çok iyi gözüksede her 5 10 arkadaş evinde ciddi problemler var gözlemlerime göre 1 2 side idare eder kalanlar iyi geçinebiliyor şans iyi tanısan bile bir insanla eve çokmak çok ayrı
    benden bu kadar sorun olursa beklerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.