Şimdi Ara

AİLE YANINDA ÜNİ. OKUMAK HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
8
Favori
10.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ailemin yaninda okudum.. Yine olsa yine bole yaparım.. Okuldan arkadaşların evinde kalir ederdim kafama gore takılırdım.. Aile candir her zaman destektir.. Uc bes zibidi ile icki icecem diye camasir, bulasik, yemek utu osu busu çekeceksen git ugras..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam üniversite okumadı o arkadaş okuduğu yüksekokuldu. Üniversitenin ne olduğunu öğrenin öncelikle.
  • ne demekmiş. iki bira iki kız mı :D
  • ?????? cevap verecek kelime bulamadım kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusteMilieu -- 17 Aralık 2019; 20:40:58 >
  • yoqartık kullanıcısına yanıt
    Aile yanında değilim ve partiliyorum?(ODTÜ)

• quote:

Orijinalden alıntı: LawLove

Önemli olan şey gidilecek üniversite+bölüm bence. Aileyle yaşamak veya yaşamamak ne fark eder? Ailenle yaşayarak daha iyi bir eğitim alma şansın varsa onu seç. Eğer yoksa şehir dışı mantıklı.
    hocam odtü işletme/iktisat ve istanbul hukuk arasında kalırsam bölüm ve okul olarak odtüyü bir adım daha fazla istememe rağmen söylediğim sebeplerden ötürü istanbul hukuku seçerim diye düşünüyorum.

aile evi ve dışarda okumak arasındaki fark benim için sömürge ülkesi olmakla özgür bir ülke olmak arasındaki fark gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yoqartık

sınava hazırlanan beyinsiz ergenlerden tavsiye alma kanların beyni sulanmış, şehir dışına çıkınca ful partileyecek sanıyor andavallar, ailenin yanında kal, paranı biriktir mezun olunca hayata 0 veya eksi ile başlama, şehir dışı pişmanlıktır, yapma etme
    Eğer ailen dediğin gibiyse bu tavsiyeye sakın uyma. Bir de bu kadar beğeni almış gerçekten anlamıyorum.
    Ailen o yapıdaysa üniversiteyi ya ot gibi yaşarsın ya da evde sürekli tartışma vb olur ek stres kaynağı olur sana memnun olmazsın hayatından. Kesinlikle ayrı okumalısın. Asosyal değilsen illa ki gece vakti bir etkinlik yapacaksın arkadaşların seni dışarı çağıracak ve ailenin buna engel olması çok büyük bir sorun.
  • SalimAydogdu kullanıcısına yanıt
    evet hocam ben arkadaşlarımla konserlere, içmeye bazen de geceleri boş boş batak atmaya gitmek istiyorum. örneğin yakında yılbaşı var ve herkes bir mekanda partileyip içecekken benim ailem asla izin vermez tüm ortamdan ayrı kalırım.
  • odtü'ye girersen hazırlık + 1.sınıfta ailenin yanında kalır, sonra eve çıkarsın.
    bilkentte kapsamlı burslu olursan direkt yurtta kalmaya başlarsın.
    30 dkda evdesin mesela, daha ne olsun. akşam canın sıkılır yemek yemeye eve gidersin. bayağı lüks bence.
    ikisi de şehir dışında okumaktan daha iyi planlar.

zaten ankarada yaşamış birisisin, diğer şehirlerde okumak inanılmaz zor gelecek sana diye düşünüyorum. istanbul mesela.. acayip yorucu ve sıkıcı gelecek. ya da izmir.. denizi filan bi yere kadar idare edecek seni, sonra izmir yavan bir yer gelecek sana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kskwneıebwje

dostum eskişehirdeki biri tokata gitmez zaten tıp ya da diş takıntısı yoksa ama izmir antalya ankara muğla istanbul gibi yerlere gidebilir çünkü eskişehir abarttığınız kadar sıra dışı bir şehir değil, oralıyım biliyorum.
    Eskişehir köyden gelenlere ya da okumak yerine içki içmeye gelenler için güzel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yoqartık -- 17 Aralık 2019; 21:45:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gercekbeko

Bence bir genç kız veya erkek fark etmez, belirli bir yaştan sonra aile yanında kalmamalı. Eskiden yatılı ortaokul liseler vardı şuan bunu ancak üniversite ile yakalayabilirsin.

bunu lüks hayatı olan aileler ve özel ünv için yazmıyorum orta gelirli bir aile ve orta sınıf bir gelir için yazıyorum;
    bir çocuk üniversitede ailesinden ayrıysa ,
    -arkadaş/dost çevresi edinmeyi öğrenir (sırtını yaslayabileceği gerçek bir dost)
    -insanları daha iyi tanır (kazık yiye yiye öğrenir)
    -fatura öder, bu ev nasıl geçindirilir öğrenir.
    -yemek yapmayı, çamaşır, bulaşık yıkamayı öğrenir.
    -sevgilisi olur aşık olur, kız/erkek arkadaşına nasıl davranacağını öğrenir (aynı evde yaşarsa)
    -benmerkezcilikten çıkar, paylaşmayı, azla yetinmeyi öğrenir.
    -ailesinden gelen parayı ilk 2 günde yer bitirir aç kalır, okula yürüyerek gider, Paranın kıymetini öğrenir.
    -Parasız kalır parttime işe girer. en aşağı seviyeden iş öğrenir ticaret öğrenir.
    vb uzatabiliriz kısacası kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenir. Kendine olan güveni gelişir.
    İş hayatında ve ileriki hayatında geçmişten gelen tecrübe ile güvenle yol alır. aileye ihtiyacı kalmaz.
    Herşeyini kendisi yapmak ve almak ister.

Ama ailesiyle yaşarsa ha ünv gitmiş ha lise değişmez. Okuldan gelir "anne yemek ver, pantolonum ütülendi mi?" "akşam arkadaşlarla takılcaz baba para ver arabayı ver".....

Özel ünv şiddetle karşıyım. Bazı dostlarım var der ki:
    "Başka ile okumaya gitse ev tutacan, harçlık verecen, faturası, mobilyası aylık en az 3000 gideri var, kimle takılıyor bilemiycem onun yerine istanbulda özel bir ünv de okusun akşam gelsin evine aynı para."

Değil işte para herşey değil!!!!!!!!!!!!

Siz çocukların önündeki engelleri çektikçe iyilik yaptığınızı sanıyorsunuz ama onlara çok büyük kötülük ediyorsunuz.
    bu arkadaş yokluk görmemiş, net söylüyorum

• ea_guru kullanıcısına yanıt
    hocam bak şimdi bunu dedin iyi aklıma getirdin attığı pm'den sonra. yılbaşı demek 1 aylık heyecan demek, arkadaşlarla sürekli neler yapalım muhabbetleri bile güzel oluyor katılamıyorsun ama böyle olunca durum. ayrıca şubat gibi sevgilin olursa eğer sevgililer günü heyecanı olur, marta gelince zaten 4 sene aileyle çilesini çekeceğin o problemler ortaya çıkmaya başlar ve yavaş yavaş onun stresini çekersin nasıl kaçsam diye o işten (sana bahsettiğim sorunlar). şimdi düşününce neredeyse her ay bir stresle geçiyor aile ile. hazırlıkta çok arkadaşım olmadığı için fazla hissetmedim ama bölümde cidden büyük sıkıntı olacak gibi. şehir dışı işine harbiden daha sıcak bakmaya başladım. e bi ay da konser muhabbeti olur bilet alırsın falan onu bekleme heyecanı falan desek dönem bitiyor zaten. aile dışında okumak kesinlikle sosyal hayat için daha iyi sanırım bizim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L. Kilmister -- 17 Aralık 2019; 22:37:57 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • L. Kilmister kullanıcısına yanıt
    aynen öyle hocam. inanın açık görüşlü, muhafazakar ve baskıcı olmayan bir aileye sahip olsaydım asla bu rahatlığı bırakıp gitmek istemezdim ama bazı riskler almak zorundayım (yeterince burs falan alamazsam aç kalacağım günler bile olacak büyük ihtimalle), umarım ilerde mutlu oluruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ea_guru

aynen öyle hocam. inanın açık görüşlü, muhafazakar ve baskıcı olmayan bir aileye sahip olsaydım asla bu rahatlığı bırakıp gitmek istemezdim ama bazı riskler almak zorundayım (yeterince burs falan alamazsam aç kalacağım günler bile olacak büyük ihtimalle), umarım ilerde mutlu oluruz.
    Burası savaş alanına dönmüş valla efsane münazara konusu olurmuş hocam şuan kim ne dese boş 2 gün önce düşündüğün bir şey belki şuan aklından bile geçmiyor ruh halimiz bu tür kararlarda çok etkili o zaman gelince gene konuşur ederiz ama senin keyfin nasıl isterse onu yapacaksın ya şuan gibi düşünüp gideceksin ya da uğraşamam diyip iyi bir sıralama ile bilkent yazacaksın rahat edeceksin odtu yetecek sıralamaya ist derim demişsin ondan diyorum ama uzun süredir aklında bu varsa korkma zorlukmuş morlukmuş zaten bir gün ayrılacaksın evden ha evlenerek ha üniye giderek ha başka şehire çalışmaya giderek dışa dönüksen yemişler aynı şehrini azıcık acındıracan ve pç olursan ne aç kalırsın ne açıkta acındırma kısmında pek tecrübem yok ama gündelik hayatta en azından şuan ki monoton hayatta değil de eski karo da pç biriydim her şey yolunda gidiyordu öneririm

• Ailenin seni başka şehirde desteklemesi mümkün değilse ailenin yanında üniversite oku. Eğer ailen destekleyebilecek ekonomik durumdaysa, başka şehirde okuyabilirsin. Sana abi olarak tavsiyem her iki durumda da kendi paranı kazanmaya çalış. Bu part time işle olur veya başka şekilde olur, orası senin isteğine kalmış.
  • Haklısın hocam

• drexel D kullanıcısına yanıt
    Hocam part-time çalışmayı çok istiyorum daha önce hiç çalışmadım aile yanı veya fark etmez derslerimi etkilemeyecek bir iş bulursam süper olur çünkü maddi bağımsızlık kimseye hesap vermemeyi de yanında getirir.

• ea_guru kullanıcısına yanıt
    Ben yine de her şeye rağmen okumak istediğin yeri seç derim. Böyle düşünüp İstanbul hukuk yazarsan belki de ileride pişman olacaksın. Aile ile de orta yol bir şekilde bulunur. 17-18 yaşına gelmiş birisin sonuçta ( belki daha fazla )

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kişiliğine bağlı. Eğer dışa dönük, sosyal ve enerjik biriysen şehir dışında sorun yaşamazsın, daha da özgür olursun. Tam tersi isen kabus gibi bir hayatın olur, aileden uzak olmanın özgürlüğü de fayda etmez.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.