|
Ailenizden Nefret Ettiğinizde Ne Yapmalısınız?
Ailenizden nefret ettiğinizi hissetmek zor ve yalnızlaştırıcı olabilir. Ancak bu duyguları hissettiğinizi bilmelisiniz ve yalnız değilsiniz. Pek çok genç, 13 yaşınızda veya 15 yaşınızda olduğu gibi ergenlik döneminde aileleriyle sorunlar yaşar.
Ailenizden nefret ettiğinizi hissetmenize neden olan birçok şey olabilir. Belki de kurallarına uymuyorsunuzdur, beklentilerini karşılamıyorsunuzdur veya anlaşılmıyorsunuzdur. Her ne olursa olsun, bu duygularla başa çıkmanın sağlıklı yollarını bulmak önemlidir.
İlk adım, neden bu şekilde hissettiğinizi anlamaktır. Ebeveynlerinizle aranızdaki sorunları belirlemek için zaman ayırın. Belirli davranışları mı, söyledikleri bir şey mi yoksa genel ilişkileriniz mi size sıkıntı veriyor? Nedenlerini anlamak, çözümler bulmanıza yardımcı olacaktır.
İkinci adım, ebeveynlerinizle konuşmaktır. Bu zor olabilir ama duygularınızı onlarla açıkça konuşmak önemlidir. Onlara nasıl hissettiğinizi, neden bu şekilde hissettiğinizi ve özellikle neyin sizi rahatsız ettiğini söyleyin. Onları dinlemeye ve bakış açınızı anlamaya istekli olun.
Üçüncü adım, bir uzmana başvurmaktır. Bir terapist veya danışman, ailenizle olan ilişkilerinizi anlamanıza ve sağlıklı başa çıkma mekanizmaları geliştirmenize yardımcı olabilir. Bir uzman ayrıca ailenizle aracılık yapmanıza ve sorunlarınızı çözmenize yardımcı olabilir.
Son olarak, kendinize iyi bakmayı unutmayın. Bu süre zarfında kendinize zaman ayırmak önemlidir. Sevdiğiniz şeyleri yapın, size neşe veren insanlarla vakit geçirin ve pozitif kalmaya çalışın. Kendinize iyi bakmak, bu zor zamanı atlatmanıza yardımcı olacaktır.
Ailenizden nefret ettiğinizi hissetmek geçicidir. Her zaman bir çözüm vardır ve bu duyguların üstesinden gelebilirsiniz. Sabırlı olun, kendinize iyi bakın ve gerekirse yardım isteyin.