Şimdi Ara

Ainol iNovo W8 - Ana Konu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
233
Cevap
2
Favori
14.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: abdispowerr

Hocam öncelikle ışık süzmesi bundan 3 ay önce aldığım Samsung Galaxy Note Pro 10.1 de vardı geri iade ettim bana yeni cihaz gönderdiler ve bu şekilde elimden 3 cihaz geçti üçünde de aynı şekilde ışık süzmesi vardı.. sonunda paramı iade ettiler...

HDD ler 2.5 inç, cihaz da USB 3.0 portu yok hocam Micro USB 3.0 var arada OTG kabloyla bağlıyoruz..HDMI çıkışı da Micro !

Yazılım konusunda eleştirdiğim kısım Türkçe dil dosyasını bizim internetten indiriyor olmamız ! Bu durum bilgisayarın ilk kurulumda ki yüklediği Metro arayüzünde bir kaç uygulamanın ingilizce kalmasına sebep oluyor..
    ilk kurulum ekranında Türkçe seçildikten sonra sistem tamamen Türkçe olarak kurulmalı diye düşünüyorum

Siz cihazınızı Türkçe'ye çevirdikten sonra Windows Store'den uygulama güncellemeleri yapılıyor.
    Sizin bahsettiğiniz gibi, uygulamalar İngilizce kalmıyor.
    Siz hangi uygulamadan bahsediyorsunuz?
    Hemen ekran görüntüsü alıp foruma ekleyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ainolTürkiye -- 2 Kasım 2014; 22:54:48 >

• abdispowerr kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim ama bi yanlışınız var cihaz resimdeki gibi değilmi ? altta microsd kart girişi ile hdmi portunun ortasındaki tam boy usb 3.0 port gözükmekte !

Ainol iNovo W8 - Ana Konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caprice -- 2 Kasım 2014; 23:07:10 >
  • Arkadaşlar, her zaman söylediğimiz gibi, biz ürünlerimizin her zaman arkasındayız.
    Cihazınızda üretimden kaynaklanan bir sorun varsa, iade veya değişim talep edebilirsiniz.
    Bu sizin en doğal hakkıdır ve kesinlikle aksi mümkün olamaz.

Bunun dışında, bilmediğiniz ve yapamadığınız bir şeyler varsa önce konuyla ilgili sorular sorunuz.
    Bilmediğiniz ve yapamadığınız şeyleri cihazın olumsuzları gibi lanse etmeyiniz.
    Çoğu insan gibi, her olumsuzlukta cihazları suçlamak yerine: "Acaba ben mi yapamıyorum?" sorusunu bir kere kendize sorunuz.
    Biz elimizden geldiğince sizlere yardımcı olmaya ve çözümler üretmeye çalışacağız.
    Çoğu insan, sistem donanım ve yazılım varsayılanlarını yetersiz bilgileri yüzünden bir kusurmuş gibi algılayabiliyorlar.
    Bu oldukça yanlış ve küçük düşürücü bir durumdur.
    Hiç kimsenin yetersiz bilgisi nedeni ile insanlarda farklı algılar oluşmasına neden olmaya hakkı yoktur.
    Bu yalnızca bizim markamız için değil, tüm markalar için geçerlidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: caprice

teşekkür ederim ama bi yanlışınız var cihaz resimdeki gibi değilmi ? altta tam boy usb 3.0 port gözükmekte !

Cihaz birebir fotoğrafta görüldüğü gibidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ainolTürkiye -- 3 Kasım 2014; 1:18:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: slmsoyle

Hayırlı olsun diyecektim ama ışık süzmesi şanssızlık olmuş.
    Hard diskler için pilin gücü yetmiyor olabilir, hard diskler cihaz şarjdayken çalışabilir.

Bağladığımız 6 farklı HDD hem pilde hemde şarj da sorunsuz bir şekilde çalışmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ainolTürkiye -- 3 Kasım 2014; 1:05:23 >
  • Windowsun şakası olmuyor arkadaşlar işim gereği laptoplarla fazlaca haşır neşir olmaktayım,her kullanıcıda bilinçli değil malesef, dizüstü pc aldınız ilk kurulumda size windowsun kopyasını almak için dvd oluşturup oluşturmayacağınızı sormakta,yeni sistemlerde usb belleğe yedek alınabilmekte, bir çok kullanıcı malesef bunu önemsememekte ! çünkü microsoft ve pc üreticileri ürün ile birlikte kurulum dvdsi vermiyor, sıkıntı yaşadınız recovery yapamadınız verdiniz çevrenizde kasaba oda bastı kopya dvd den windowsu geçmiş olsun yapacak tek şey üreticiden windows dvd si almaktan veya korsan yazılım yüklemekten başka çare kalmaz, ne windows ne üretici size dvd yi bedava vermez tahmini en düşük rakam 80 $ başlar.Hangi model marka cihazı alırsanız alın mutlaka 16 gb lık bir flash belleğe mutlaka sistemin backupunu alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caprice -- 3 Kasım 2014; 0:02:16 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tabletpiri -- 3 Kasım 2014; 2:11:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdispowerr

Bu Tableti almadan önce Mutlaka Okumalısınız !

Cumartesi sabah sipariş verdim Gold bilgisayardan öğleden sonra özel kuryeyle geldi teslim aldım.. 649 TL + 9.90 Kurye ücreti verdim.

Şimdi ilk izlenimlerimi sizinle paylaşacağım.

Kutudan Tablet, Şarj cihazı, Otg Micro Usb 3.0 kablo çıktı..cihazı başlatıp kurdum ingilizce açıldı,dil ayarlarından Türkçe ekledim bilgisayar güncellemelerini yaptım ofice uygulamasını kuramadım uygulamalarda bahsedilen Microsoft Office uygulaması yoktu.
    Asphalt oyununu kurdum sistemi güncelledim...Bellekten bana kalan kısım 15.8 GB

Toplam 25.6 GB bellek size ayrılmış,sistem kurulumu+sistem güncellemeleri+asphalt oyunu derken 15.8 GB yerimiz kaldı..

Cihazını üst kamera tarafında ki ekran kenarında ışık süzmesi var...rahatsız etti beni.

Cihaz şarj olurken ekranda hiçbir bildirim ışığının olmaması çok tuhaf !

Bir de 64 Bit işlemciye 32 bit sistem kurmaları 2GB olan ram miktarını kullanılabilir 1.89 Gb ye düşürmüş.

Bir diğer rahatsız eden konu ise 128 GB flash belleği OTG kabloyla okuttum ama 1 TB Samsung HDD ve 2TB Toshiba HDD yi okutamadım...

Microsoft office uygulamasını uygulamalar içinde göremeyince Ainol destek forumunda Ainol iNovo W8 kategorisine yardım olarak konu açtığım halde hala cevap gelmemesi de bir muamma !

Şu an itibariyle cihazı aldığıma pişmanım...Pazartesi geri iade edeceğim ! Kabul etmezlerse cihazı kırıp kırılmış halde taraflarına göndereceğim

Cihaz en az 128 GB olsaydı ! OTG kabloyla 1 TB HDD okunabilseydi !
    Şarja taktığımızda bildirim ışığı olsaydı !
    Ekran kilit tuşu olsaydı !(Ekran karardığında power tuşundan başka hiçbir tuş çalışmıyor..power tuşuna basınca da sistem sıfırdan başlıyor)
    Ağ adaptörünün yazılımını nasıl yükleyeceğimizi klavuza yazmak yerine,bütün yüklemeler yapılmış ve sistem Türkçe kurulu olarak gelseydi !
    Hediye edilen microsoft office uygulamasının key bilgileri uygulama içine değilde kutu içeriğine lisans kodu yazılarak verilseydi !

işte o zaman bu tablet alınırdı !

Kutudan çıkanlar yeterli.
    Ofis kurulumunu neden yapamadınız, bir forumda biri daha sizin gibi bu tabletten almış ve Ofis kurulumunu yapmış, sizde mi bir sorun var?
    Disk kullanımı normal. Olması gerektiği gibi.
    32 Bit veya 64 Bit OS ne kurarsanız kurun, ekran kartı Ram'dan kullandığı için aynı değeri alırsınız. Bu da normal.
    HDD'lerle ilgili tam olarak yazdığınızı anlayamadım.
    Neyi okuttunuz, neyi okutamadınız?
    Belki de kullandığınız Flash disk çalışmak için daha çok güce ihtiyaç duyuyordur.
    Güç tuşunun ne yapacağı Ayarlar bölümünden ayarlayabilirsiniz.
    Sonuçta Windows işletim sistemi, biraz bilgi ve ayarla her sorun çözülür.
    Cihazı yöneten işletim sistemidir.
    Siz güç tuşuna ne derseniz, o, o işi yapar.
    Lisans Key'leri çok uzun zamandır hiç bir yerde paylaşılmıyor.
    Bende Sony Vaio var.
    Onda da yazmıyor.
    128 GB HDD'li bir Windows tablet ne kadardır, hiç fiyatlara baktınız mı?
    Bunun yerine alın 64 GB'lık veya 128 GB'lık bir hafıza kartı.
    Kurun uygulamaları hafıza kartına.
    Olsun bitsin.

Kısacası, görünürde aslında ışık süzmesi hariç hiç bir sorun yok.
    Bu da çok önemli bir sorun değil.
    Gönderin, değiştirsinler.
    Cihazın Beyaz rengini isteyin bu sefer.
    Gold'dan bende PS3 almıştım.
    Bir sorun vardı.
    Değiştirdiler.
    Bir forumdan okuduğuma göre Beyaz renk olanlar en son üretimlermiş.
    İşten anlayan Windows işletim sistemini iyi derece kullanabilen biri için yazdıklarınız arasında dikkate alınacak hiç bir şey yok gibi görünüyor.
    Siz bir nedenle cihazı beğenmemişsiniz veya kullanamamışsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tabletpiri -- 3 Kasım 2014; 15:11:09 >

• Yorumun için teşekkürler hocam zahmet edip yazmışsın !
    Ben cihazı beğenmemezlik yapmadım bunu başta belirteyim ! Cihazı elime aldığımda vaay be dedim incelik ve duruşu çok hoş.

Office kurulumunu neden yapamadınız ? sorusuna gelince;
    Cihazın ilk kurulumunda Türkçe dil desteği eklerken İnternetten dosyayı indirip kurma aşamasındayken güncelleme 3 saat ilerlemedi ! ,bende cihazı yeniden başlattım cihaz başlayamadı,fabrika ayarlarına çevirmek zorunda kaldım, yükleme tamamlandığında uygulamalar arasında bahsedilen microsoft office uygulaması yoktu ! Muhtemelen fabrika ayarlarına çevirdiğimizde gitti diye düşünüyorum ! Fabrika ayarlarına 3 defa tekrar çevirmeme rağmen yine de Ofis uygulaması gelmedi !

Arkadaşın biri HDMI micro değil de normal gibi görünüyor yazmış, bende normal olduğunu düşünmüştüm ama cihazı elime aldığımda micro olduğunu farkettim.

HDD okumaya gelince,HDD ler 1 TB Samsung 2TB Toshiba, bu HDD leri LG G3 Telefonuma taktığımda hiçbir sorun olmadan okuyorken tablete taktığımda okumadı...Yani HDD lerde sorun yok !
    Güç tuşunun ne yapacağını elbette biliyorum hocam Ayarlar menüsünde var onu da biliyorum lakin ne bahsettiğiniz gibi ayarlansa da tuş tepki vermiyor...sadece ekran açıkken tepki veriyor...
    Cihazı bugün göndereceğim ama GOLD bilgisayara mı yoksa teknik servise mi ? o konu da bilgiye ihtiyacım var !

Tekrar söylüyorum cihazı beğenmeme gibi bir durum söz konusu değil ! Lütfen farklı algılamayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdispowerr -- 3 Kasım 2014; 3:49:02 >

Merhaba,
    Öncelikle yaşanan talihsizlik için özür dileriz.
    Ne yazık ki satışa çıkan ürünlerin kutularını açarak tek tek incelememiz mümkün değil.
    Sonuçta kimse daha önce açılmış bir cihaz almak istemez.
    Bu nedenle de üretimden kaynaklanan hatalı cihazlar bazen müşterilerimize gönderilebiliyor.

Türkçe dil kurulumu sırasında yaşadığınız sorunun nedeni, çok büyük olasılıkla saat ayarlarının yanlış olmasından kaynaklanıyordur.
    Zaman zaman Microsoft sunucuları sistem saatinin otomatik olarak güncellemesinde sorun çıkartabiliyor.

Sorununuzun en kısa sürede çözümü için ürünü doğrudan bize gönderirseniz, ürün değişimi yapılacaktır.
    Şimdi siz Gold'a göndereceksiniz, Gold bize, biz Gold'a, Gold'da size...
    Yaşadığınız mağduriyeti en kısa zamanda giderebilmemiz için ürünü doğrudan bize ulaştırmanız daha yararlı olacaktır.
    Teknik servis adresimize resmi internet sitemizden ulaşabilirsiniz.
    Siz kusurlu ürünü bize ulaştırınız, biz de size sıfır ürününüzü gönderelim.

• ainolTürkiye kullanıcısına yanıt
    Hocam öğleye kadar cevap yazmanızı bekledim ama siz yazmayınca ben Gold bilgisayara gönderdim !
    Beyaz renk tabletlerin son üretim olduğunu söyledi bi arkadaş, bende gold bilgisayardan değişim de beyaz renk istedim, aksi halde para iadesi yapın diye not düştüm...Siyah çok hoş ama beyazın son üretim olduğunu hatasız olduğunu duyduktan sonra tarafıma Altın kaplama siyah da gönderseler yine Beyaz derim
    Hocam hurafeye gore is yapmissin :) oyle birsey olmasi soz konusu bile olamaz. Mantiklimi simdi Bu? Adamlar siyah uretip beyazi unutmus ve sonradan mi cikarmislar ? Yada siyah satmiyor hadi birde beyaz mi yapalim demisler ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkann2020 S kullanıcısına yanıt
    Hocam öyle değil tabi ki

mesela ilk üretim siyahlar ikinci üretim beyazlarsa ikinci üretim olan beyazlarda hata daha azdır manasında

yoksa hatasız tablet olmaz !
    Her iki cihazda sonucta ayni fabrikada ayni uretim bandinda cikiyor ve ayni sekilde ayni kisiler test ediyor.. Siyahda olan beyazda da olabilir inanmayin Boyle seylere.. Ha ikinci parti cikis olsa anlarim.. AMA siyah beyaz NE ? Sacmaliktan baska birsey degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    İş yoğunluğu nedeniyle ne yazık ki her zaman forumlara bakamıyoruz.
    Bu nedenle de bir gecikme olmuş.
    Söylenenler doğru, Beyaz renkli ürünümüz, Siyah renkli ürünümüzden 1 ay sonra üretilmiştir.
    Şahsen biz her ikisi arasında gerek donanımsal, gerekse yazılımsal bir fark görmedik.
    Ben kişisel olarak Siyah renk olanını kullanıyorum.
    :)

Talebiniz doğrultusunda Gold Bilgisayar'dan tarafınıza dilediğiniz ürün gönderilecektir.
    Sonuçta stoklarımızda ürünün Siyah ve Beyaz renklerinden çokça mevcut.
    Şayet bir sorun yaşarsanız bizi haberdar ediniz, bizde konuyla ilgili gerekeni yapalım.
  • Söylenenler doğru, Beyaz renkli ürünümüz, Siyah renkli ürünümüzden 1 ay sonra üretilmiştir.
    Şahsen biz her ikisi arasında gerek donanımsal, gerekse yazılımsal bir fark görmedik.
    Ürünün Siyah ve Beyaz renk olanları stoklarımızda mevcuttur.
  • ainolTürkiye kullanıcısına yanıt
    Çok hoşuma gitti ilgilenmeniz !
    ALLAH işlerinize bereket versin...Bol satışlar, memnun müşteriler nasip etsin Amin
    Daha önce de söylemiş olduğumuz gibi, bizim için öncelik müşteri memnuniyetidir.
    Sizin bizden memnun kalmanız, bizim en büyük mutluluğumuzdur.
  • Ainol türkiye olarak foruma özel satış yapamazmısınız !
  • Kullanan arkadaşlar ürün içerisinden usb 3.0 kablo çıkıyormu ? cihazda mı terslik var bendemi ? usb 3.0 portu bu şekilde ise hdd kullanabilmek için kablo iki ucuda aynı olması gerekiyor !

Normal hdd içerisinden çıkan kablo resimdeki gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caprice -- 10 Kasım 2014; 20:49:09 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.