Şimdi Ara

Ainol Novo 7 Elf - İnceleme, Paylaşım ve Destek (104. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.251
Cevap
4
Favori
85.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok teşekkürler bilgi için..aynen kontrol edince , yanlış anladığımı farkettim.. 4.0.3 müş..
  • Merhabalarhttp://www.aliexpress.com/product-fm/553914068-Ainol-Novo-7-eif-Android-4-0-Tablet-PC-7-Cortex-A8-1-2GHz-1GB-DDR3-wholesalers.html sizce bu fiyata bu tablet nasıl?Alınır mı acaba yoksa dolandırıcı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fs32

Merhabalarhttp://www.aliexpress.com/product-fm/553914068-Ainol-Novo-7-eif-Android-4-0-Tablet-PC-7-Cortex-A8-1-2GHz-1GB-DDR3-wholesalers.html sizce bu fiyata bu tablet nasıl?Alınır mı acaba yoksa dolandırıcı mı?

feedback yok tavsiye etmem dolandırıcı olma ihtimali yüksek
  • Merhabalarhttp://www.aliexpress.com/product-fm/553914068-Ainol-Novo-7-eif-Android-4-0-Tablet-PC-7-Cortex-A8-1-2GHz-1GB-DDR3-wholesalers.html sizce bu fiyata bu tablet nasıl?Alınır mı acaba yoksa dolandırıcı mı?
  • klavye geldi uzerinde turkce karakter yok ... var mi bir yolu?
  • saolsın hocam
  • quote:

Merhabalarhttp://www.aliexpress.com/product-fm/553914068-Ainol-Novo-7-eif-Android-4-0-Tablet-PC-7-Cortex-A8-1-2GHz-1GB-DDR3-wholesalers.html sizce bu fiyata bu tablet nasıl?Alınır mı acaba yoksa dolandırıcı mı?

Ben riske girip ordan sipariş verdim ama iptal edebilirim, satıcı cevap vermiyor, ama nedense sipariş verenlerin sayısı hergün artıyor.
    Biraz bekleyim diyorum, 3 gün içerisinde zaten ürünü kargoya vermezse otomatik olarak sipariş iptal oluyor. 7 gün daha ekstra süre verip
    vermeyeceğim o zamana kadar belli olur zaten 28 nisanda sipariş verenlerin süresi o zamana kadar dolar onlardan gelen feedback'e göre bakarım.

Riske atcak paran varsa sipariş ver. Ben bugün iddadan zaten bi o kadar tutturduğum için fazla önemsemiyorum. Diğer yandan paket içerisinden
    tablet dışında enteresan şeyler de çıkma ihtimali var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: MaRQuE

quote:

Ben riske girip ordan sipariş verdim ama iptal edebilirim, satıcı cevap vermiyor, ama nedense sipariş verenlerin sayısı hergün artıyor.
    Biraz bekleyim diyorum, 3 gün içerisinde zaten ürünü kargoya vermezse otomatik olarak sipariş iptal oluyor. 7 gün daha ekstra süre verip
    vermeyeceğim o zamana kadar belli olur zaten 28 nisanda sipariş verenlerin süresi o zamana kadar dolar onlardan gelen feedback'e göre bakarım.

Riske atcak paran varsa sipariş ver. Ben bugün iddadan zaten bi o kadar tutturduğum için fazla önemsemiyorum. Diğer yandan paket içerisinden
    tablet dışında enteresan şeyler de çıkma ihtimali var.

Bu konu sanırım HD kurallarına uygun değil. Çünkü bu satıcı hakkında açtığım başlık arşive atılmış. Bu satıcıdan sipariş veren 15'ten fazla arkadaşın haberleşebilmelerini sağlamak için çekinerek de olsa cevap yazmanın yararlı olacağını düşündüm.

Satıcının sayfasında resimlerin gerçek olmadığı sadece müşterilere referans vermek için konulduğu belirtiliyor. Başlıkta ELF yerine Eif yazılmış. Açıklamada da Tornado ibaresi konulmuş. Ürünün taklit olduğuna emin olduğum için dış görünüm de farklılık olup olmadığını sormak amacıyla satıcıyla online irtibat kurmaya çalıştım, cevap gelmedi.

Tablet PC'ler de masaüstü bilgisayarlar gibi kolayca toplanabiliyorlar. Önemli olan birbirine uygun bileşenleri biraraya getirmek ve satış sonrası yazılım desteği verebilmek. Anladığım kadarıyla, işlemcilerin montajlı olduğu stampbord, ekran, batarya, kamera, kasa vs gibi bileşenler farklı üreticilerden temin ediliyor. Bunları monte eden atölyelere sipariş verilerek üzerlerine marka basılıyor. Ya da büyük firmalar toplama işini kendi bünyelerinde gerçekleştiriyorlar.

Önemli olan konfügürasyon diyerek tablet pc bileşenlerini tek tek incelemeye çalıştım. Vardığım sonuç şu: İntel gibi evrensel işlemci üreticileri şimdiki teknolojinin sonuna ulaşmışlar. 40 çekirdekli işlemci hedeflerinin de şimdiki mantıkla bilgi işlemeye katkısı olmayacağını anlamışlar. İrili ufaklı işlemci üreticileri de neredeyse 3-5 dolara chip üretir duruma gelmişler. Ekran üreticileri de aynı sıkıntı içinde faaliyetlerini yürütüyorlar. Tablet ve cep telefonu satışlarıyla trilyonluk yatırımlarını idare etmeye çalışıyorlar. Yazılım sektöründe de farklılık yok. XP'nin üzerine mantıklı bir işletim sistemi konulamadı. Google android ile piyasayı kapatmaya çalışıyor.

Çok yakında pil ömrüne endeksli tabletler 30 40 dolara satılırsa hiç şaşırmaya gerek yok. Tabi ki bu işe soyunup beceriksizlik yüzünden dolandırıcı durumuna düşen birçok kişi olacak. Bu satıcı da hüsrana uğrayabilir. Ancak Aliexspress'in escrow koruması nedeniyle hakkını aramayı bilmeyenler dışında hiçbir kimsenin parasının üzerine yatabileceğini sanmıyorum.

Kendi adıma satın aldığım hiçbir Çin malı mamülün orjinal olduğuna inanmadığım için 46 dolar gibi komik para'yı en fazla iki aylığına riske edip siparişimi verdim. En azından teknolojinin gittiği durumu ve internet etkisiyle kapitalist ekonomilerde tam rekabet ilkesinin ütopya olmaktan çıkışını yaşayarak izlemek benim için güzel bir deneyim olacak...

Eğer taklit ELF'ten memnun kalırsam aynı satıcıdan 125 dolara 13.3 dual core işlemcili notebook siparişi vermeyi de kafaya koydum.http://www.aliexpress.com/fm-store/511580/211523522-555263658/Latest-arrival-13-3-inch-wide-screen-Intel-Dual-core-notebook-computer-camera-wifi-windows-7.html

Taklit ELF siparişi veren arkadaşları burada haberleşmeye davet ediyorum. (Tabiatıyla yönetimin izniyle)

• @testereci evet silinen konudaki taklit ürün mesajını okumuştum, benim kaybım olmayacağı için riske girmek istedim,
    daha sonra satıcıyı incelediğim zaman Aurora ilanında 24 mayıs tarihinde sipariş veren bir kullanıcının yorumu var eğer okuduysan,

quote:

take long time to ship, doesn't reply any messages, always changing the price start with 85 then become 56 then now 46 USD and that means that what you get is not what he offer. i have canceled my order and waiting Aliexpress to refund my money.i don't recommend any one to deal with this supplier or this store . take care guys.

Satıcı 3 gün dışında 7 gün daha süre istiyor ilanda, sipariştan 10 gün sonra kargolanacak diyor. (TR'deki pazarxxxx gibi.)

Bu yorum üzerine 7 gün süre uzatma işlemi yapmadım ben, 3 gün içerisinde zaten 28 mayısta sipariş verenlerin 3+7 gün süreleri de dolduğu için
    bu alıcıların ürünleri söz verilen süre içerisinde kargoya verilecekmi verilmeyecekmi ortaya çıkar diyorum. Elf ilanında yaklaşık 14-15 alıcının 3+7 gün süresi 2-3 gün içerisinde kargoya verilmezse zaten otomatik olarak iptal olacak.

Belki taklit ürünlerin toplama süresi ilk sipariş verenler için yeterli olmayabilir ama bu noktada da satıcı ile iletişim kurulamaması,
    işin boyutunu değiştiriyor. İş riskli olmaktan çıkıyor, enayilik noktasına geliyor sanki.

• Anlamadığım bu kullanıcının ürünü kargolanmış mı yoksa zaman aşımına mı uğramış.
    Refund edebilmek için;
    - ürünün kargolanıyor fakat alıcıya ulaşmıyor.
    - ürün alıcının istediği gibi çıkmıyor.
    - kutudan farklı bi şey çıkıyor
    vb ihtimaller olması gerekiyor galiba?

O yorum kafamı karıştırdı.
  • Sn. MaRQue ilk feedback'i sayenizde okudum. 24 Nisan tarihli sipariş 4 Mayısta iptal edilmiş. Yani 8 işgününde.

Aliexpress Escrow kurallarına göre sipariş bedeli siparişin gönderildiği tarihte satıcıya aktarılıyor. Siparişin gönderilebilme süresi de order detaylarında gün saat dakika itibariyle gösteriliyor. Sipariş bu süre içerisinde gönderilmediği taktirde otomatik olarak iptal edilip para iadesi yapılıyor. Süre uzatımı yaptığımda benim processing time 17 gün, kusur saate yükselmişti. (Demek ki 1+3+7 iş günü 17 takvim günü etmiş)

Eğer süre dolmadan ve satıcı ile anlaşmadan iptal işlemi yapılırsa para iadesi işlemi daha fazla zaman alır. Olumsuz feedback'i veren bence hata etmiş. Şimdi ongün içinde dispute kanalından satıcıyla anlaşmaya çalışacak anlaşamazsa dispute team'in sorularını yanıtlayacak vs. Nereden bakılsa en az 1 ay ...

Dolayısı ile sizin de 7 günlük ek süreyi vermenizi öneriyorum. Aksi takdirde otomatik para iadesi hakkınızdan vazgeçip nizalı refund pozisyonuna girmek durumunda kalırsınız. Üstelik satıcı, satış şartlarına uygun davranmadı diye işi sürüncemeye sokabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi testereci -- 7 Mayıs 2012; 16:18:55 >

• biraz önce çok üzücü bişey oldu tabletim üst geçitten geçerken elimdeki kitapların arasından kaydı yerden sekip aşağı düştü.
    Sonuç 2 parça halinde bir tablet parçalanmış ekran. Sanırım artık adam olmaz.
    Yenisini almak istiyorum.
    Zamanında spemalldan 149 dolara almıştım.
    Şu an stokta yok.
    Ne önerirsiniz? yine bu fiyata alabileceğim başka birşey var mı?
    Spemallda yeni modeller var. Pre order diyor. Bu modeller hakkında fikriniz var mı?
  • arkadaşlar novo 7 isteyen varsa yardımcı olabilirim p.m den iletişime geçin.(adanada yaşayan arkadaşlar ürünü inceleyebilirler)
  • quote:

Orijinalden alıntı: testereci

Evet satıcının şartlarına uyulması gerekiyor, 2 gün içerisinde karar vercem ben de.
    Farklı bir konuda soru sormak istiyorum, kredi kartı ile YD harcama yapmak için mail oder açmak gerekiyor.
    Peki ücretin iade edilebilmesi için de mail orderi açmak gerekiyor mu? Yani iade alımı için...
    Daha önceden başıma gelen kredi kartı probleminden dolayı internet harcamalarım ve mail order özelliğini daima kapalı tutuyorum.
    İadede sorun olur mu?

Ekleme: Aliexpress'in yardım sistemi çok hızlı, soru soruyorum 5-10 dk içerisinde cevap geliyor, şaşırttı beni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 7 Mayıs 2012; 18:04:55 >
  • Uygulama bankadan bankaya değişebilir. Ancak genelde kredi kartları yurt dışı harcamalara açık olsa bile döviz iadesi olduğunda para bağlı hesaba aktarılmıyor. Şubenize başvurmadığınız sürece bir dahaki yurt dışı harcamaya kadar para sadece ilk ekstrede görünüyor. (Daha önce ainol basic siparişi verdim. Satıcı paladin gönderdi. İtiraz ettim. Aliexpress kredi kartıma 46$ iade etti. Ben de uğraşmamak için wireless İp kamera alıp kurtuldum) Esasında bu gibi işlerde Sanal Kart kullanmak en iyisi.

Aklıma gelmişken yazayım henüz iade meselelerini değil, 46 dolara taklit maklit ELF almayı düşünmek daha iyi. Piyango bilet'i almış gibi neticeyi beklemek bayağı zevkli oluyor.

Şimdi baktım piyango bileti alanların sayısı 244'e yükselmiş, sipariş adedi 300'ün üzerinde... En son sipariş veren Kenan isimli arkadaşa bileti hayırlı olsun. Eif'lerimiz gelirse biz de taklit ELF çiler kulübünü kurarız....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi testereci -- 7 Mayıs 2012; 21:15:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: testereci

Uygulama bankadan bankaya değişebilir. Ancak genelde kredi kartına döviz iadesi olduğunda para bağlı hesaba aktarılmıyor. Şubenize başvurmadığınız sürece bir dahaki yurt dışı harcamaya kadar para sadece ilk ekstrede görünüyor. (Daha önce ainol basic siparişi verdim. Satıcı paladin gönderdi. İtiraz ettim. Aliexpress kredi kartıma 46$ iade etti. Ben de uğraşmamak için wireless İp kamera alıp kurtuldum) Esasında bu gibi işlerde Sanal Kart kullanmak en iyisi.

Aklıma gelmişken yazayım henüz iade meselelerini değil, 46 dolara taklit maklit ELF almayı düşünmek daha iyi. Piyango bilet'i almış gibi neticeyi beklemek bayağı zevkli oluyor.

senı yakalamısken sorayım sanal kart ı paypala tantp alısverıs yaptım anndada ıptal gectm yanlıslıkla ıade kartamı olur paypalamı ne kadar surede olur dxden oldu olay bugun oldu

• Paypal para iadelerini e-mail atarak bildiriyor. Para iadesi genelde hesaba (Sanal karta) oluyor. İadenin banka hesabınızda görünmesi zaman alabilir diyerek de müşteriyi ikaz ediyorlar. Ancak durumu paypal hesabınıza girip işlemlerim menüsünden takip etmek en kolay ve süratli yöntem.
  • tesekkurler bakalım dx den ıptalımı ıptal edersem daha ıyı olur bakalım
  • 
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.