Şimdi Ara

Airties RT210 modemi tekrarlayici olarak kullanmak icin ayarlar. Yardim lutfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
8.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar Zyxel P-660W-T1 v2 modem internete bagli. Elimdeki Airties RT210 v2 modemle de kablosuz olarak zyxele baglanip interneti dagitmak istiyorum. Masaustu bilgisayarimi da kablolu olarak airties'a baglayip internete erisecegim. Yani Airties sadece tekrarlayici olacak. Ama ne kadar ugrastiysam da bir turlu ayarlari yapamadim.

Oncelikle airties'in ATM arayuzunu devde disi biraktim. Sonra DHCP sunucusunu devre disi biraktim. Kablosuz yayinini zyxel ile ayni kanala aldim. Tekrarlayici bolumunden zyxel'i arattim buldum ve etkin hale getirdim.

Zyxel uzerinden WDS'i etkinlestirdim ve resimde gordugunuz gibi mac adresini girdim. Airties'a sifre koymamistim ama sifresiz kabul etmedi resimdeki ekran ve airties'a sifre koydum ve buraya yazip kaydettim.

Son olarak yapilmasi gereken sey ip adresi vermekti airties'a. Zyxel'in ip adresi 192.168.1.1'di. Ben de airties'a airties uzerinden ip adresi olarak 192.168.1.2 adresini kaydettim (orjinalinda 192.168.2.1).

Bundan sonra modemi yeniden baslattigimde herseyin olmasi gerektigini dusunuyorum ama baglantiyi kuramadim. Ustelik airties'a ne yeni atatigim ip'den ne de orjinal ipsinden ulasamadim. Reset atip ayarlari defalarca yaptim ama sonuc alamadim. Nerede hata yapiyorum yardimci olursaniz cok memnun olurum.

Airties RT210 modemi tekrarlayici olarak kullanmak icin ayarlar. Yardim lutfen

• RT-210 sadece wep şifreleme ile mesh yapar

Bu arada 2 farklı marka hiçbirzaman birbirlerine %100 destek vermezler

chipsetler aynı değilse kablosuz mesh ( tekrarlayıcı ) çalıştıramayabilirsin
  • Senin istediğin durumda elindeki donanım ihtiyacını görmeyecektir malesef...

Senin dediğin durum için elinde "access point" bulunmalı.

Ancak elindeki donanımla ya airties'ı "repeater" olarak kullanabilirsin, ya da kablo bağlayıp interneti dağıtmak suretiyle "kablosuz router" olarak. Tavsiyem, masaüstü bilgisayarına kablosuz ağ adaptörü alman ya da daha güzeli kablo ile bağlaman yönünde olacaktır...
  • kardeşim iki cihazda da tekrarlayıcı (mesh) özelliği olmalı.
    rt211 de dhcp yi kapatmalısın herhangi bi ip vermene gerek yok dhcp kapalı olduğu için ip i ana modeminden alacak
    iki cihazıni,
    kanallarını aynı yapmalısın
    şifreleme türünü web yapmalısın rt210 wpa da mesh yapamıyor ve şifreleride aynı olmalı
    son adım olarak kablosuz menüsü altından tekrarlayıcıyı seçip tara demelisin modemin ismini bulunca başındaki kutucuğu işaretle kaydet aaynı ayarları ana modeimnden yap tekrarlayıcı modu iki cihazda da aktif olcaktır sorun olursa özelden mesaj at yardımcı olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caan354

kardeşim iki cihazda da tekrarlayıcı (mesh) özelliği olmalı.
    rt211 de dhcp yi kapatmalısın herhangi bi ip vermene gerek yok dhcp kapalı olduğu için ip i ana modeminden alacak
    iki cihazıni,
    kanallarını aynı yapmalısın
    şifreleme türünü web yapmalısın rt210 wpa da mesh yapamıyor ve şifreleride aynı olmalı
    son adım olarak kablosuz menüsü altından tekrarlayıcıyı seçip tara demelisin modemin ismini bulunca başındaki kutucuğu işaretle kaydet aaynı ayarları ana modeimnden yap tekrarlayıcı modu iki cihazda da aktif olcaktır sorun olursa özelden mesaj at yardımcı olurum.

merhaba, ben de üst kattan aldığım sinyali rt-210 ile diğer odalara dağıtmak istiyorum bir türlü yapamadım. rt-210 da wep şifreleme nasıl yapılıyor. Bende şifreler aynı değil, rt-210 10 hane şifre isterken, dağıtmak istediğim sinyal fiber ve 8 haneli. Airties mesh teknolojisini bir tek düğmeyle yapan cihazlar çıkarmış, sanırım bunlardan almak gerekecek.

• rt 210 kablolu ortamda sadece köprü olarak kullanabilirsin kablosuzda o iş olmaz .sadece modem o.access point değil.

airties ın mesh teknolojisini kullanıyorum şuan(air6271 ve ap-302 ler ile).hiç bir sorun yok fakat meshte wpa2 olmuyor her modelinde benım kullandığım sistemde wep şifreleme kullanmak zorundayım wpa2 olmuyor..wpa2 olan meshi kullanmak için ise air serisi ama 6271 modem haricindeki modellerden biri seçilecek ap için ise air4420 olması gerekiyor

wep şifrelemedende o kadar çekinmeyin mac adres filitreleme var ssid ismi gizleme vs gibi bir çok önlemi var tüm bu özellikleri kullanınca kırılması pek zor ayrıca airtiesın yaptığı bir program ile ki fevkalade bir program .bu programı kurunca ağda kim var kim yok o anki tüm kullanıcıların yaptığı trafiği görebiliyorsunuz.zor olsada bir kişi sizin şifrenizi kırdığında saniyeler içinde fark edip mac adresini engelledikten sonra giremez ..kısaca tavsiye ettiğim bir sistem

airties ın yaptığı ufak bir hile var defalarca yazmama rağmen tınlayan olmadı airties ta.misal ap-302 üzerinde setup düğmesi var ama çalışmıyor ilk aldığım dönem arayı sprmuştum düğme yenı yazılım ile faliyete gecicek demişlerdi seneler oldu daha tık yok.demek istediğim airties a buyüzden tam güvenmiyorum bu durumda yapılması gereken kutunun arkasındaki özelliklere değil netten araştırarak benım gibi bu sistemı kullanan kişilerden bilgi almak daha mantıklı zira bu zımbırtılar pekte ucuz değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 Router arasi VPN kurulumu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.