Şimdi Ara

Akaryakıt olarak mazot yerine benzin konulduğunda oluşan hasar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Türkiyede tek olan rover 45 dizel arabaya sahip bulunmaktayım,aracıma üç hafta önce akaryakıt istasyonunda dizel akaryakıt yerine benzin konulunca aracım30 km sonra kilitledi getirdiğim tamirci araçta akaryakıt olarak benzin bulunduğunu aldığım istasyonla irtibata geçmemin uygun olacağını söyledi.
    Akaryakıt istasyonun gönderdiği servis aracı çalıştıramadığı için çekiciyle tamirciye götürdü yapılan ilk tespitte elektronik pompanın ve enjektörün yandığını tespit etmiş ilgili parçalar üç hafta bekleyişten sonra bu gün itibarı ile araca takılmış bulunmakradır.
    İnternette araştırdığım kadar bu tür sorunlar motordada zarara sebeb olmaktaymış endişemi tamirciye aktardım fakat motorda bir sorun yok yanıtını aldım.Oysaki beyine bağlanan makina motor arızası veriyor ve yağ cubuğu çekildiğinde duman geliyordu.Test cihazının motor arızası olduğunu gösteriyor diye servis sahibine söylediğimde farklı bir cihaz ile tekrar test edeceklerini ve bu gün arabanın tekrar test sürüşüne çıkarıcaklarını ve motorda herhangi bir vuruntu sesi bulunmadığını aktarmıştır.Bende kendilerine cevap olarak pompa ve enjektörün 11.000TL'ye mal olduğunu ve bir kaç ay sonra 135.000'de olan motor sorun çıkarırsa (ki şimdi sorun var gibi görünüyor)kendimi nasıl garantiye almak istediğimi söyledim.
    Eksper yarın dosyayı kapatmak isteyecektir nasıl kendimi garanti altına alabilirim.
    Teşekkürler
    Günay arnavutoğlu 5056116193

• eksperle bir kere konuşun laf anlamıyorsa sigorta firmasından eksperi ret ettiğinizi yeni eksper istediğinizi belirtin, durumu anlatın, ben geçmişte böyle yapmıştım, çekinmeyin !!

yapılan tüm işlemlerin kağıtlarını toplayın.

dizel araç benzinle çalışırsa yüksek ısıdan piston zarar görüyor bu duruma bir kamyonun pistonunda rastlamıştım, benzinliye mezot koyunca sadece temizleniyor başka sıkıntı olmuyor...

yağ çubuğunu çekince duman geliyorsa bence zarar görmüş demektir....

ne yapıp edip motor kapağını açtırmaya çalışın ....

edepsizlik işlerinizi kolaylaştıracak ...
  • Herşeyden önce kısa sürede dönüş yaptığınız için teşekkür ederim,

Eksper değişikliği talep hakkımın olduğunu bilmiyordum bu çok önemli bilgi oldu benim için. Benim kişilk yapım sırtını vur ekmeğini al cinslerinden onun için ortamda şirretlikyapmam zor ama sizinde söylediğiniz gibi yağ cubuğundan duman gelmesi beni tedirgin etti belki foruma üye başka arkadaşlarında benzer yaşadığı tecrübeler benim ne şekilde davranmam gerektiği yönünde ışık tutucu olacaktır.
    Evrakları topla demenizden araç için gelen parçaların fotokopisinimi istemeyimi anlamalıyım. Bu parçaların garantisini montaj yapan firmadanmı istemeliyim?Bahsettiğiniz piston yanığı mağdurunun zararı sigorta şirketi tarafından tazmin edilmişmi acaba?Çok soru sordum ama bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim
    Teşekkürler
  • Benim arabayı yıkarken istasyonda zarar vermişlerdi, istasyon sahibi sigortadan yaptırdı.
    Evraklar dediğim işte istasyonun poliçesi, istasyonun hatalı yakıt koydu yazan birşeyler, sigorta firmasında hasar numaranız
    Ekspere kibarca anlatın motor kapağını açtırtın incelesinler, baktınız olmuyor istasyonun poliçesini inceleyin bölge müdürlüğü arayın derdinizi anlatın baktınız düzelmedi eksperi ret edin ...
    Edebsizlik yapamıyorsanız bu konuda hamarat bir yakınınızı salın başlarına :)
    Birde kağıtlar imzalatırlar işte herşey tamam parasını tamirci alsın falan filan diye "sonra hallederiz" , "biz hep burdayız sıkıntın olursa yardımcı oluruz" falan filan siz inanmayın...
    Ama anlaşılan uyumlular sizi hoş tutmaya çalışmışlar...

Ben bir fuarda kamyon pistonu görmüştüm, benzin konmuş deposuna piston kafası margarin gibi erimiş şekli değişmişti
    Bence enjektör yandıysa piston başındada arıza vardır, bilgiç konuşmayayım size yazılı kaynak sunayım bunu basın eksperin gözüne sokun bence.
    http://www.kolbenschmidt.com.tr/pdf/brochure/piston_damages_tr.pdf

Hatalı yakıt sayfa 32-33 ama siz diğer sayfalarıda okuyun.
    Sizin araç para tuzağı bir marka ...
    Eğer baktınız piston pdf dosyasındaki gibi erimiş ufak parçalara ayrılmış falan o zaman turbonun egzost fanını valfleri falan inceleyecekler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nogretse -- 21 Aralık 2010; 1:38:58 >

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nogretse -- 21 Aralık 2010; 1:25:11 >
  • Değerli Arkadaşlar,

konuyu inceleyen 104 arkadaşımın değerli tecrübe,bilgi ve yorumlarını paylaşması mağduriyetimin giderilmesinde yardımcı olacaktır.
  • Merhaba,

Gönderdiğiniz link'teki belirttiğiniz sayfalardaki oluşmuş hasar resimlerini ekspere gönderdim ve motorun söklüp kontrol edilmesi sonrası ibra edeceğimi aktardım.Avukat muhtemel hasarları alırız, fakat eksper talebinizi hukiki sürece gerek olmadan yerine getirecektir bilgisini verdi hayırlısı artık cevap bekleyeceğiz ve sonucu sizle paylaşacağım verdiğiniz bilgi çok faydalı oldu tekrar teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kesinlikle komple motoru indirip baktırın hukuki süreci hiç bilmem ama içiniz rahat etmesi için baktırın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunay.arnavutoglu

Merhaba,

Gönderdiğiniz link'teki belirttiğiniz sayfalardaki oluşmuş hasar resimlerini ekspere gönderdim ve motorun söklüp kontrol edilmesi sonrası ibra edeceğimi aktardım.Avukat muhtemel hasarları alırız, fakat eksper talebinizi hukiki sürece gerek olmadan yerine getirecektir bilgisini verdi hayırlısı artık cevap bekleyeceğiz ve sonucu sizle paylaşacağım verdiğiniz bilgi çok faydalı oldu tekrar teşekkür ederim.

Umarım hoş tutarlar sizi. Asıl olan iletişim kurabilmek.
    2. arabanız yoksa sigortadan kiralık muadil bir araç isteyebilirsiniz, poliçede umarım bu konuda bir bilgi vardır.
    Bu tip hatalar çok oluyor...
  • eksperi reddetmek diye bişey söz konusu değildir, aracınıza bakan eksperi eger sigorta şirketi atamıssa ve siz başka bir eksper atamak istiyorsanız kendinizde bir eksper atayabilirsiniz aracınıza bakması için, eger o iki eksper raporu arasında da bir anlaşmazlık varsa hakem eksper atanır bunun raporu kesindir hasarla ilgili,
  • quote:

Orijinalden alıntı: chevymel1

eksperi reddetmek diye bişey söz konusu değildir, aracınıza bakan eksperi eger sigorta şirketi atamıssa ve siz başka bir eksper atamak istiyorsanız kendinizde bir eksper atayabilirsiniz aracınıza bakması için, eger o iki eksper raporu arasında da bir anlaşmazlık varsa hakem eksper atanır bunun raporu kesindir hasarla ilgili,

Eksperin mesleğindeki hakimiyeti sizin konunuzda yetersiz kalmışsa bu nedenle birkaç ay sonra kayba uğrayacaksanız veya tavrıyla sigorta ettirene veya servise zarar veren biriyse veya en kötüsü mesleki kazanç dışında bir gelir için amaçı varsa veya kişisel bir husumet güdüyorsa elbette eksper ret edilir. Eksperi görevlendiren sigorta firması bu tip durumları izah ederseniz dosyayı ondan alır bir başkasına verir. Ben buna eksperi ret etmek diyorum. Artık bir başkası ne isim koyarsa koysun.

Ben 2 kere eksperi ret ettim.
    Bir kerede sigorta firmasının Hazine'ye şikayet etmiştim. İptal ettiğim poliçemin ödemesini yapmamıştı.
    Şimdi bir hanım eksper var, en ufak durumda bölge müdürlüğünden kendisini rica ediyorum.

Mahkemede mantiıklı bir nedenle hakim ret edilebiliyor, eksper neymiş ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nogretse -- 24 Aralık 2010; 19:33:57 >

• mahkemede hakimi reddedebilmenizin nedeni kanunda reddi hakim hakkınızın olmasıdır hocam, sigortacılık kanununda reddi eksper diye bişey yok, sıkıntı varsa başka bir eksper talep edebilirsiniz ama sizin begenmediginiz eksperin verdigi raporu gecersiz kılmaz bu durum, soylediginiz sebepler elbette eksperi değiştirmek istemenin önemli sebepleridir sonucta kimse kendisine zarar gelmesini istemez, sigortacılık kanununda zaten sigortalının eksper ataması mümkün siz sigorta sirketinin eksper atamasını beklemeden bile eksper talep edebilirsiniz, hakkınız var buna
  • quote:

mahkemede hakimi reddedebilmenizin nedeni kanunda reddi hakim hakkınızın olmasıdır hocam, sigortacılık kanununda reddi eksper diye bişey yok, sıkıntı varsa başka bir eksper talep edebilirsiniz ama sizin begenmediginiz eksperin verdigi raporu gecersiz kılmaz bu durum, soylediginiz sebepler elbette eksperi değiştirmek istemenin önemli sebepleridir sonucta kimse kendisine zarar gelmesini istemez, sigortacılık kanununda zaten sigortalının eksper ataması mümkün siz sigorta sirketinin eksper atamasını beklemeden bile eksper talep edebilirsiniz, hakkınız var buna

İster eksper reddi diyelim ister yeni eksper talebi sonuç =

Sizin de belirttiğiniz gibi bir başka eksper ile kaza dosyasını sürdürmek mümkün. Ben bu duruma eksperi ret etmek diyorum, bölgedekilerde bu kelimeyi anlamışlardı, sizde anladınız.

Restoranda hiç mi garsonla sorun yaşamadınız, bir başka garson gelsin demediniz?
    Berberde hiç mi sıranızı bir başkasına devretmediniz?

Ne yani adam beceriksiz olacak gerekli işlemleri kabul etmeyecek bende boynumu eğip kabul edeceğim.

Anlaşılan yeterli bilginiz veya bu konuda yeterli güveniniz yok, benim yaşadıklarım başınıza gelse eksperin değiştirilmesini istemeyecek el pençe boynunuzu eğip eksper ne derse tamam mı diyeceksiniz ?

Size tavsiyem zarar göreceğinizi anladığınızda derdinizi ekspere kibarca bir kere anlatın, olmuyorsa bölgeden bir başkasını isteyin.

Bir far 480TL diğer parçaların fiyatını yazmıyorum ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nogretse -- 28 Aralık 2010; 1:30:41 >

• Hocam sigortacılık konusunda ve eksperlik konusunda bu forumda benden daha bilgili birisi olmadıgına sana garanti veririm, kendime güvenimide her türlü ispatlayabilirim sana istedigin konuda sorabilirsin, sigortacılık ve hasar ve araç tekniği ile ilgili, ben yukarıda hiçbiyerde haksızlıga ugranıldıgında kabullenin demedim, yasal mevzuatı acıkladım, sen anlarsın anlayamazsın pek umrumda değil açıkçası, bu sefer anlayacagını umut ederek iki keredir diyorumki eksper değişse bile değişmiş eksperinde yeni gelen eksperinde raporu geçerli ve resmi bir belgedir, sigorta şirketi istedigi rapora göre kararını verir hasar ödemesini yapar yada yapmaz, hasarın ödenip ödenmemesi eksperin işi değildir sigorta şirketinin işidir, eksper sadece hasar hakkında şirkete bilgi yani rapor düzenleyen kişidir. Siz haksızlıga ugradıgınızı düşünüyorsanız sizinde yaptıgınız gibi başka eksper bakar hasara raporunu verir şirkete, şirkette istedigini yapar ya öder yada ödemez buna eksperin bi müdahalesi zaten yok, sizin hasarınızın ödenip ödenmemesine sadece ve sadece sigorta şirketi karar verir istediginiz kadar eksper değiştirin sonucu şirket belirler bu kadar basit umarım anlayabilmişsindir kendine cok güvenen saygıdeğer nogretse

• quote:

Hocam sigortacılık konusunda ve eksperlik konusunda bu forumda benden daha bilgili birisi olmadıgına sana garanti veririm, kendime güvenimide her türlü ispatlayabilirim sana istedigin konuda sorabilirsin, sigortacılık ve hasar ve araç tekniği ile ilgili, ben yukarıda hiçbiyerde haksızlıga ugranıldıgında kabullenin demedim, yasal mevzuatı acıkladım, sen anlarsın anlayamazsın pek umrumda değil açıkçası, bu sefer anlayacagını umut ederek iki keredir diyorumki eksper değişse bile değişmiş eksperinde yeni gelen eksperinde raporu geçerli ve resmi bir belgedir, sigorta şirketi istedigi rapora göre kararını verir hasar ödemesini yapar yada yapmaz, hasarın ödenip ödenmemesi eksperin işi değildir sigorta şirketinin işidir, eksper sadece hasar hakkında şirkete bilgi yani rapor düzenleyen kişidir. Siz haksızlıga ugradıgınızı düşünüyorsanız sizinde yaptıgınız gibi başka eksper bakar hasara raporunu verir şirkete, şirkette istedigini yapar ya öder yada ödemez buna eksperin bi müdahalesi zaten yok, sizin hasarınızın ödenip ödenmemesine sadece ve sadece sigorta şirketi karar verir istediginiz kadar eksper değiştirin sonucu şirket belirler bu kadar basit umarım anlayabilmişsindir kendine cok güvenen saygıdeğer nogretse

SANA KISA BİR SORU TEK CEVAP VER BAKALIM?

Eksper mesleğinde yetersiz ve küstah, hazırlayacağı rapor bana gelecekte zarar verecek. Bu durum sigorta firmasına iletip bir başka eksper mi istenir yoksa el pence tamam mı denir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nogretse -- 28 Aralık 2010; 12:16:28 >

• çok geçmiş olsun öncelikle....arkadaşlar gayet net bir şekilde açıklamış...senin pistonlar kesinlikle sıkıntılı...illa vuracak diye bir kaide yok...yağ çubuğundan baktığına göre senin motor üflüyor...her türlü hukuki olarak mücadeleni sürdür.....hatta yerinde olsam hemen avukata danışırım.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: nogretse

quote:

Hocam sigortacılık konusunda ve eksperlik konusunda bu forumda benden daha bilgili birisi olmadıgına sana garanti veririm, kendime güvenimide her türlü ispatlayabilirim sana istedigin konuda sorabilirsin, sigortacılık ve hasar ve araç tekniği ile ilgili, ben yukarıda hiçbiyerde haksızlıga ugranıldıgında kabullenin demedim, yasal mevzuatı acıkladım, sen anlarsın anlayamazsın pek umrumda değil açıkçası, bu sefer anlayacagını umut ederek iki keredir diyorumki eksper değişse bile değişmiş eksperinde yeni gelen eksperinde raporu geçerli ve resmi bir belgedir, sigorta şirketi istedigi rapora göre kararını verir hasar ödemesini yapar yada yapmaz, hasarın ödenip ödenmemesi eksperin işi değildir sigorta şirketinin işidir, eksper sadece hasar hakkında şirkete bilgi yani rapor düzenleyen kişidir. Siz haksızlıga ugradıgınızı düşünüyorsanız sizinde yaptıgınız gibi başka eksper bakar hasara raporunu verir şirkete, şirkette istedigini yapar ya öder yada ödemez buna eksperin bi müdahalesi zaten yok, sizin hasarınızın ödenip ödenmemesine sadece ve sadece sigorta şirketi karar verir istediginiz kadar eksper değiştirin sonucu şirket belirler bu kadar basit umarım anlayabilmişsindir kendine cok güvenen saygıdeğer nogretse

Eksper mesleğinde yetersiz ve küstah, hazırlayacağı rapor bana gelecekte zarar verecek. Bu durum sigorta firmasına iletip bir başka eksper mi istenir yoksa el pence tamam mı denir?

Hocam ben sana soylediklerinde haksızsın demiyorum dikkat edersen elbetteki hakkını sonuna kadar arayacaksın buna kimsenin bişey dediği yok, küstah bir insana elbetteki katlanmak zorunda da değilsiniz, ben sadece yasal mevzuatı soyluyorum durum budur diye, yasal mevzuatta zaten sizin eksperi atama hakkınız olduğunuda soyluyorum, dikkat ederseniz sigorta şirketinden başa bi eksper talep etmenize bile gerek kalmadıgınızı acıklamaya calısıyorum siz direk olarak kendiniz hasarınızla ilgili olarak ben eksper atamak istiyorum dediğinizde bunu yapabilirsiniz diyorum anlatmaya çalıştıgım budur, sanırım anlaşabilmişizdir

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nogretse

quote:

Hocam ben sana soylediklerinde haksızsın demiyorum dikkat edersen elbetteki hakkını sonuna kadar arayacaksın buna kimsenin bişey dediği yok, küstah bir insana elbetteki katlanmak zorunda da değilsiniz, ben sadece yasal mevzuatı soyluyorum durum budur diye, yasal mevzuatta zaten sizin eksperi atama hakkınız olduğunuda soyluyorum, dikkat ederseniz sigorta şirketinden başa bi eksper talep etmenize bile gerek kalmadıgınızı acıklamaya calısıyorum siz direk olarak kendiniz hasarınızla ilgili olarak ben eksper atamak istiyorum dediğinizde bunu yapabilirsiniz diyorum anlatmaya çalıştıgım budur, sanırım anlaşabilmişizdir

Anlaştık.
    Kaza başa gelmesin, son kazada serviste bir elimde salep diğer elimde buruşturduğum kağıtlar bir arabaya bakıyorum bir çekiçlere kaynak makinalarına falan epey sıkılmıştım.

• merhaba arkadaşlar,

ısrarlar sonrası motor kapağı açılmış rektifiyeci çağrılmış rapor sonucu motor ve silindirlerde bir şey yok aracı taslim ettiler araba sabah çalışırken piston kolu sesi gibi bir ses ile çalışıyor tamirci sıktığımız eterin etkisi olabilir diyor,araba çekişten düştü tamirci salı günü avans ayarı yaparız diyor bunlar bana çok tatmin edici gelmiyor önümüzdeki hafta aracı distrübürötörüne götürüp ekspertiz yaptırıcam,
    herkese mutlu yıllar,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.