Şimdi Ara

'Akaryakıtta verginin düşmesi doğru değil' (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
345
Cevap
1
Favori
7.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben hep 50 liralık alıyorum sorun yok benim için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Bu yuzden verginin alinmasi toplanmasi bir zorunluluk iken sadece cep telefonu (artik luks degil hayati bir ihtiyac) otomobil ve akaryakit gibi kalemlerden degil ama hayati olmayan keyfi sayilabilecek pek cok kalem uzerinden alinmasi gerektigini dusunuyorum.

Nedir keyfi giderler diye sorarsak bir insanin barinma ihtiyaci olarak kabul edilen oturdugu ev disinda 2. 3. Ev almasi keyfi bir ihtiyactir. Veya ayni eve 2 3 otomobil alinmasi keyfi ihtiyactir. Bir insanin 1 haftadan uzun tatile cikmasi keyfidir. Bir insanin aylik 10 bin tl uzeri kazanmasi keyfidir. Bir insanin 500 m kare evden daha buyuk bir yerde oturmasi keyfidir. Bu tarz keyfi kalemlerdeki vergi daha da arttirilarak insanlarin temel ihtiyaci olan kalemlerdeki vergi yuku hafifletilmelidir. Aylik 50 lt benzinde vergi alinmamasi 50 lt den sonra vergilendirilmesi de ayri bir secenek. Cozum basit. İhtiyaclari ve keyfi giderleri ayirip yeni bir vergi duzeni getirilmesi sart olmustur. Yapilmasi gereken budur. Yoksa arabadan inip otobuse binmek sigarayi birakmak vs gibi durumlar sizlere baska vergilerden bSka birsey olarak geri donmeyecektir.

Okudugunuz icin tesekkuler

Dogru diyorsun da eger sirf bu sekilde lukse ve keyfi tuketime vergi ile yuklenilirse bu da cozum degil. onun da baska ters sonuclari olur. En basitinden bu sefer insanlarda calisma istegi azalir kazanicam da ne olacak istedigim evin vergisi cok yuksek, 2 hafta tatile gidemicem vs. vs. Ayrica ekonominin donmesi icin tuketim de lazim eger luks olan her sey cok vergili olursa insanlar ihtiyaci kadar harcayip gerisini saklar. Dengeyi iyi kurmak lazim, bir ulkenin ekonomisinin gelismesi icin luks ve keyif de gerekli biraz.

Luks mallara tabiiki temel ihtiyaclardan daha fazla vergi olmali ama Sistemin hem adaletli hem de insanlari ezmeyecek sekilde olmasi lazim. Su anki sistem ne yazikki bu hem adaletsiz hem de calisip kazanan insanalari vergi yuku ile ezen bir sistem.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

quote:

Orijinalden alıntı: TrMhMt

Arkadaslar benden tavsiye kaile almayin arkadasi. Kendini inandirmis benzin almazsaniz hesey gunluk gulustanlik oldugu fikrine. Hangi biriniz otomibiliz ola ola su berbat toplu tasima araclarini 1 haftadan fazla cekebilir? Allah icin elinizi vicdaniniza koyun ve soyleyin? Turkiyede toplu tasima araclari ile bu cark doner mi? Sistem buna uygun mu? Hepsinden onemlisi toplu tasima araclari bedav mi? Yogun ilgi oldugu an 2'ye 5'e katlamayacagini fiyatlarin kim garanti eder bu ulkede?

Hepsinden once toplu tasima araclari secenektir dedik anlayan anladi zaten. Sen cikip bunu protesto etsen kac yazar. Bakiniz Ankarada protesto edildi bundan bir kac sene once noldu? Ankarali arkadaslar lutfen konuya bir aciklik getirsinler noldu? I. Melih aman vatandas sikayetci su fiyatlari **** mi dedi? Kullanirsan kullanirsin yoksa git arabani al mi dedi?

Benim analizim arkadas popizm sorun var. Hani ulkeyi yoneten kisilerde sikca gorulen piskolojik hastalik. Demogoji ilede birlesince ortaya boyle bir komedi cikiyor. Birde "boyle ucuz kahramanliklara milletin kardni doydu" hangi millet? Senden baska donkisot gibi yel degirmenlerine saldiran var mi?

Valla bayya bir gulduk sayesinde. Sizi bilmem ama ben gercekten guldum. Evet millet benzin almayin kaziklanmayin. Yuruyun lan, ananizin karnindan otomobille mi dogdunuz?

Zeka seviyesi, 90-110 arası olan normal bir insan, Türkiye gibi bir ülkede toplu taşımayı övemez.

Övenlerde en fazla 50.000-60.000 nüfuslu illerde yaşıyordur. Gel de gör bakalım sabahları Ankara'da Bilkent otobüslerini...

• Adam Einstein

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %59,5 çok düşük bir oran sanki vatandaşla dalga geçiyorlar .Avrupada 3.ymüşüz o bizden pahalı 2 ülkeninde alım gücü bizden yüksek yani o fiyat adamlara koymuyor.Vatandaşın sırtına yüklenerek cari açık kapatmaya çalışırsanız böyle olur işte sorsan ekonomi çok iyi derler.
  • devlet gelirleri bu şekilde gelir üzerinden değil de harcamalar üzerinden sağlanmaya çalışılırsa biz daha çok kriz yeriz... en ufak kriz anında insanlar harcamayı kısıyor, büyüme düşüyor; dolayısıyla gelirler de düşüyor, büyüme 2. kez düşüyor...
    bir diğer şey de teknoloji anlamında geri kalıyoruz hala vergilendirmemeiz devlet gelir kaybına ugramasın diye motor hacmine göre, yarın elektrikli otomobiller gelecek olsa eli ayağı tutuşacak maliye bakanının!

sonuç, devlet bu işi bceremiyor (kim gelirse gelsin).. zaten her şey özelleştiriliyor, oldu olacak vergi bölgelerini de özelleştirin ihaleyle.. bari özel sektör toplasın siz de toplanan üzerinden kdv nizi mi alırsınız artık, ötvnizi mi.. hiç toplayamamaktan iyidir...
  • bakanın dediğine bak, koskoca ABD nin en büyük ithalat kalemi petrol, cari açıklarıda var, adamlar niye vergiyi yukarı çekmiyor?
    yapıcak bişey yok sandıktan başka.
  • Böyle bi mantık görmedik daha...adam utanmadan pişkin pişkin cari açık artmasın diye vergiyi azaltamıyoruz vatandaşa mokokoya devam diyor.

• Bir devlet vergi gelirinin çoğunu petrol ürünlerinden sağlıyorsa düşürmemeliler tabii, eğer öyleyse bu durum ülkemizin vergi açısından acizligini gösteriyor gerisini siz düşünün.

• Sayın bakan şunu söylemek istedi aslında;

bu ülkede kazananlardan adam gibi vergi toplayamıyoruz. Kayıt dışının önüne geçemiyoruz. Biz de akaryakıtta geçiririz o zaman...

Bu kadar kolay vergi toplama(!) yöntemi varken vazgeçerler mi?
  • Güzel yorumlar var, kısaca bu kafalarla gelecek karanlık ...

• Gün yüzü görmezler inşallah.
  • Bir şeylerin vergisini, harcını artırarak kullanımını azaltmak istiyorlar sanirim.tabi Türkiye'de herkes toplu taşımayı kullansın ya.Ne gerek var hususi araca.
    Üzülüyor insan be bu tarz konusmalari duydukca.insanlarin sorunlarını hice sayarcasina laubali şekilde cevap vermek böyle bir mevkideki kisiye yakışıyormu?

Nasıl olsa biz secimle geldik, biz yeriz iceriz bi güzel vergilerinizle, günümüzü gün ederiz, istediğimizi yer , içeriz mantığıyla ,lan ben bu insanların hayatlarını nasil daha iyi yaparım diye bir gün düsünmeden konuşuyor.

Neyse en iyisi bira içmek, o da ramazan da olmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yiyeni olduktan sonra bu lafları satan çok olur.
  • Şimdi,
    100 TL benzinin 70 TL si vergi diyoruz. Hadi 60 TL si vergi olsun. 30 TL yakıt ücreti. Bu durumda yakıt üzerindeki vergi %200 olmuyor mu? Ben mi yanlış hesaplıyorum anlamadım. Nerde %59.9?
  • Ekonomiden gr anlıyorsam bir yerde arkadaşın dediği gibi gelirlerden vergi almak yerine giderlerden vergi almaya devam edersek durum vahim,

Hele Hele Ülkemizde artık nakit para yerine bankayla muhatap olan bir akım söz konusu şöyle ki;

Herşeyimizi krediler ile çevirmeye kalkıyoruz bunun yararlı yanları varmı var mesela Vade gibi AMMA

Geri dönüşte ödenmeyen her borç aslında devlet kasasına binen bir yük bir konuda da belirttim ABD de Lehman neden battı ?

Geri dönmeyen tüketicinin geri ödeyemediği Mortege kredileri yüzünden,Sonuç Abd salladın ekonomik olarak bizde(tüm dünya) ama adamların düzeni belli olduğu için(sömürü) sıkıntıları falan yok siz bakmayın haberlere (bu forumun anlayacağı dilde Hala V6-V8 otomobillere biniyorlar,pardon kamyonetlere(f250)...Ayrıca oturmuş bir üretim sektörleri var ÜRETEBİLİYORLAR!

Bize gelelim Her gün açılan SIFIR araç alacağım konularından % kaçı aracı nakit parası ile alıyor veya kredi aldıya geri ödemede zorlanmadan ödeme yapabiliyor???
    Ev alma konularına hiç girmeyeceğim....

Ben iyi konuşmak güzel bir tablo çizmek istiyorum İnşallah öyle olur ama gidiş o değil Hükümetin bazı icraatları gerçekten iyi AMMA Kaynak sağlarken Hazır yiyici davranıyor gibi ,Üretim sektörü oluşmamış bir 90 senelik memleketten bahsediyorum....Her türlü imalat neredeyse Montaja(Benim İfademle Taşeronluğa) dayalı...Evet Havaalanı var ,evet İstanbula'a metro hatları ile örülüyor AMMA Bu kaynaklar nereden HAKLTAN değil mi?Sen KOÇ gibi adamlardan doğru dürüst vergi alamıyorsun onun gibi birçok zenginden adama bir yatırım yap dedin ne dedi.''TİCARİ İNTİHAR'' neden çünkü ABD de abileri ona böyle dedirtti..Üstadlarım biliyorsunuz.Sen ben vergiye karşı değilim bilakis o bizim ödevimiz AMMA fahiş olunca kusura kalmayın Bunu AKARYAKIT olarak yazmıyorum genel anlamda söylüyorum...

He Hepsimi böyle yaptı evet gelen de giden de hepsi böyle yaptı üretim falan yok ciddi anlamda bizde FABRİKA dolu diyeceksiniz evet toyota,ford,fiat,renault,MB(kamyon-otobüs) burda AMA SEN BU ÜRETİMDE BU MÜHENDİSLİĞİN neresindesin??? KDV-ÖTV koy sat mantığındasın!

Gelirinden alacaksın vergiyi insanlarda giderinden değil..DEVLET bankalara yönlerdi ki insanları kayıt dışı olmasın diye değil mi???

Ama bankalar kayıt dışının En kralını yapıyor kimselerin haberi yok,O kredi alırken ya da ufacık bir kredi kartı alırken hani Sayfalarca yazılar varya insaların okumaya tenezzül etmediği bir ton evrak işte onlar resmi soygun bu memlekette....

ÖZET;

ÜRETİM,ÜRETİM,ÜRETİM(FASONCULUK değil,Gerçek milli üretim...)

Okuduğunuz için teşekkür ederim

Saygılarımla

edit:ekleme,düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdiesel -- 25 Temmuz 2013; 0:09:14 >

• Vatandaştan bekledikleri davranışları önce kendileri yapıyorlar mı?
  • Seni oraya maliye bakani diye koyanin....
    Lan millet öldü geberdi beee, ayiptir günahtir , akaryakitta bu kadar vergi olmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bLooP

Şimdi,
    100 TL benzinin 70 TL si vergi diyoruz. Hadi 60 TL si vergi olsun. 30 TL yakıt ücreti. Bu durumda yakıt üzerindeki vergi %200 olmuyor mu? Ben mi yanlış hesaplıyorum anlamadım. Nerde %59.9?

Siz yaptığınız hesapta maliyetin üstüne % 200 koyarak toplam fiyatı buluyorsunuz.
    Burda bahsedildiği şekli ödenen toplam tutarın % kaçının vergi olduğu. İkiside doğru. İkinci yol sanırım oranı biraz düşük göstermek için hesap oyunu.
    Politikacılar zaten var olan verileri sürekli hesap oyunları ile halkın gözünde hafifletme yolunu izlerler.

Dış borç örneğin 2002 de 100 liraydı. GSMH 1000 liraydı.
    Dış borç 2013 te 250 lira oldu GSMH 3000 Lira oldu
    dış borç arttı mı arttı ama ne diyorlar GSMH ya göre oranı düştü ! Peki kriz olurda GSMH düşerse dış borcuda paçasından aşağı çeker mi ?
    cevap yok.

• Toplu taşıma da bedavaydı sanki,yok efendim benzin ucuz olursa millet helaya bile arabayla gidermiş,şu olurmuş,bu olurmuş.Banane, millet helaya gitmesin diye ben yüksek vergi vermek zorunda mıyım?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.