Şimdi Ara

'Akaryakıtta verginin düşmesi doğru değil' (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
345
Cevap
1
Favori
7.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gucun anca bize 'pkk'li' demeye mi yetiyor ey shadow reyiz

Sen istedigini soyle, zaten solcu-komunist-terorist-kemalist ne varsa yaftaladin uzerimize (kemalisti iltifat kabul ederim o ayri konu), ama gordugun uzere forumda yegane tepki veren ben degilim.

Ve de Allah razi olsun, ortak dertlerimizi daha guzel, ince bir dille anlatiyorlar, sen yine ates ve zehir puskurtme pesindesin.

yani cok cok afedersin, devlet gelip senden cins bir talepte bulunsa(genelde kizli-erkekli yapilandan), ona da razi olacan(!) ugrasma shadow, ben biatci kulturunden gelmedim, senin milli degerlere hakaret dedigin olaylara ben -sorgulama- diyorum.

• Ben maaşımı alırken bordroya bakıyorum. Vauvvv . Ben ne kazanıyorum diyorum. Sonra bı bakıyorum sonuna... Peeh. Yüzde 40 a yakını gitmiş. Daha cebime girmeden. E ben geri kalanını harcarken de bı dolu veriyorum.

Yau vergi borçları silinen büyük firmaların haberlerini okudukça ödediklerim gözümde devlesiyor gitgide.
    Bu arada esnaf arkadaslarım var. 10 yıldır aylık zarar gösteriyorlar ya da 200 tl kar etmişler.
    Denetlemeye geleni kovuyorlar çünkü isler iyi değil gercekten.kovarken büyük yerleri hedef gösteriyorlar.git önce onlardan al diyorlar...

Bizde herkes vergi vermiyor maalesef. Anca ben sen...

Off neyse.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

Türkiye'de faşizm dönemi kapanmıştır OHA BE ufak at da yiyelim hani :)

Senin, 28 mayist baslayan gezi protestolarindan ve uber bariscil, demokratik (!) hukumetinin gosterdigi insan disi siddetten haberin yok sanirim....

O faşizmin ayrı bir boyutudur,sizin yaptığınız faşizmin devri kapanmıştır.
    Kaldı ki o yapılanları en başta ben eleştirdim burada,bunu da gözünüzle gördünüz.
    Ancak şunu da ekleyeyim;
    Memleketin milli uydusu fırlatılırken bilimi sattınız pankartı açıp ortalığı yakıp yıkanlarda faşisttir.
    Gezi parkındaki Demokratik eyleme katılıp ondan sonra Almanın İngilizin isteklerini hükümetine dayatmaya kalkanlar da yandaştır.
    Buna itirazınız var mı?

bu hükümet kimin sayesinde geldi ki zaten, yahudiler bir şey isteyecek olsalar direk iktidara söylerler, onlarda tıpış tıpış yaparlar. Yanlış düşman seçmişsin

• Su uydu meselesi de cok donmus.
    Uyduyu yapan Fransiz firlatan Cin.

Bilime bak milli uyduya bak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diğer tarafta zenginden alamayıp da fakire geçirdikleri vergilerin hesabını verecekler
  • Akaryakıt %50 ucuzlasa cari açık 2 katına çıkar. Bizde bu araba hevesi olduktan sonra...
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Çiftçiyi ve hayvancılık sektörünü bitirip, et ve bakliyat ithal etirirken cari açıktan bahsetmiyor.
    Beyler ekmegi az yiyip az mangal yapıyoruz. Yoksa cari açık iyice cartliyormuş.
    Adam zaten 007 bunun ülkeye hizmet ettigini düşünmüyorum.

Et ile Bakliyat'ın gerçekten ithal edildiğini mi sanıyorsun? Aynı ürünü x paraya ihraç edip 3x paraya ithal eden bir yapı var. Amaç birileri para kazansın ama bunları ortaya çıkartıp belgeleyebilecek biri yok. Neden? Çünkü yaşamak güzel. Her an alkollü bir sürücü çarpıp ölebilirsin. Veya yolda giderken başına inşaattan bir şeyler düşer ve ölürsün. Bir kaç dakika haberlerde gözükürsün sonra herşeyin üstü kapanır. Yine oyunlar devam eder.

• Sanki jambon ithal ediyoruz. Araclar neyle calisacak evler neyle isinacak. Ithal etmeyin o zaman herkes yuruyerek gitsin yada odun komurle isinsin. Gerci ithal komurde var.

• Benzine yüzde 20 metro fonu konulup metro işi hızlansın başka kurtuluş yok,yoksa vergiyi düşür,cari açığı patlat,merkez bankasındaki dövizi tüket,dolar ve euro kurumuzu deutsche bank belirlesin oda iş değil

• Şimdiye kadar ben de hep kızıyordum akaryakıttaki bu vergi yüküne. Bu kadar yüksek vergi mi olur el insaf diyordum.
    Ama az önce "CLA Turkiyede yok sattı." konusunu okuyunca ve Temmuz 2013 itibariyle en yakın CLA teslim tarihinin Mart 2014 olduğunu öğrenince bize bu vergiler müstehak diye düşündüm.
    İnsanlarımız olmuş tamamen gösteriş meraklısı. Kredi çeken araba alıyor.
    Bu mantığa bu akaryakıt fiyatları az bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedi_master -- 25 Temmuz 2013; 9:03:04 >
  • vergiyi düşürmek doğru değilde, benzini dışarıya 1,5tl den satmak mı doğruymuş acaba tabii karşılarında adam gibi soru soracak gazeteci olmayınca böyle meydanı boş bulmuşcasına atıyorlar. köşe yazarlarından biri yazmıştı geçenlerde, bu akıllı bakan "petrol kuyularımız mı var da biz vergiyi kaldırmıyoruz" demiş. adama sorarlar "pırlanta madenimiz mi var ki pırlantaya vergi koymadınız" diye. bunların alayı boş konuşan takımından
  • Ben benzine para veriyorsam bakan da vermeli diye düşünüyorum.Neticede ben işe gelip giderken kullanıyorum aracımı.O da işe gidip gelirken 100 tane koruma aracıyla bilmem kaç ltre motorlu makam aracıyla gelip gidiyor.O da benim verdiğim parayı benim gibi kendi maaşından versin yada bununla ilgili ciddi ve iddia ettiği gibi adaletliyse kanun yapsın.Madem adalet al sana adalet...Neden sadece ben veriyorum?
  • Yahu boş boş konuşmayın.

Devlet vatandaşa hizmet için vardır, vatandaşın sırtından geçinmek, vatandaşı sömürmek için değil.

Benim iş yerime toplu taşıma ile gitme imkanım yok.

Her gün git-gel toplam 130 km mesafe var, ben dizel kazığı (!) yemek zorundayım.

Birileri bu sistemin sefasını sürerken ben cefasını çekmek zorunda da değilim!

Ölümü göster, sıtmaya razı et. Güzel kafaymış.
  • Adamlar alışmamış hak aramaya, protesto etmeye. Şimdi siz ne deseniz garip geliyor onlara. Bu yüzden kasmayın.
    Hayatlarında hep kendilerine verilenle yetinmiş, gasp edilen haklarını arama gibi bir durumu bırakın gerçekleştirmeyi akıllarına dahi getirememiş bir güruh var bu ülkede. Hemde çok büyük oranla.

Alın size en yakın örnek Gezi Parkı eylemleri.
    O kadar insan, herkes kendisine göre yanlış olanı eleştirdi, demokratik hakkını kullanmak istedi protesto etmeye çalıştı. Ama ne oldu, kolluk güçleri Yunan'a girer gibi girişti bu insanlara. Hayatında hak arama, sorgulama gibi eylemleri düşünememiş güruhda, "Hüloooooğ" niraları ile bu insanları terörist ilan etti. Vatanı yıkacak kimseler olarak gördü. Ama emin olun bu devran dönerse şayet, kendilerinin canı yandığında bu Gezi protestolarını örnek gösterip, haklarını aramaya çalışacaklar gelecekte.

Bu ülkenin gelişmesi mümkün değil ben artık pes ediyorum. Doğmamış çocuklarının bile rızkını gasp edenlere biat etmeyi ibadet saymış bir güruhla uğraşamayacağım.

• Elde kalan benzinin mazotun coni'ye komik fayatlara satarsanız tabi kapanmaz açık falan. He bir de kendi ceplerine değil de devletin kasasına koysalar açık kapanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Twixmars -- 25 Temmuz 2013; 12:39:26 >
  • mısır a, lübnan a milyon dolarlık hibeler yapıyor bu hükümet düşünün o paranın kaynağı nereden geliyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Robin hood partisi gelmeden ben hemen gerekli cümleyi alıntılayayım:
    quote:

Orijinalden alıntı: Performance.

"Bu yüksek vergiye rağmen 60 milyar dolarlık ithalat var. Bu da cari açık üzerinde etkili oluyor. Türkiye geçtiğimiz yıl petrol ve doğal gaza para vermeseydi 13 milyar dolar cari fazla verecekti, ama 48 milyar dolar açık verdi."

Adam noktayı koymuş aslında,gerçi maliye bakanı kadar tahsilli olmasak da biz yıllardır bu noktayı koyuyoruz.
    Ne demek istemiş?
    Millet bunca akaryakıt kazığına rağmen 60 milyar dolar ithalat yaptırdı memlekete,halen arabaya binip tuvalete bile onunla gitmeyi bir statü sembolü falan zannediyor.
    Hatta az yakıyo muhabbetine dizel arabaya fazladan minimum 10 bin lira bağlıyorE bir de kredi çekiyor bu dizel için,etti mi sana 20 bin.Bankalarımızı da zengin ediyosunuz canlarım benim.
    Biz de ne yapalım cari açık verdiğimiz için kazığı size ödetiyoruz.Gerçi binmeniz işimize geliyo,ne kadar binerseniz o kadar güzel vergi ödüyorsunuz amma velakin,halkçı da olmak lazım o açıdan Tavsiyemiz de hazır:
    Az binin,kazıklanmayın.Zira kazıktan şikayet edip toplu taşımaya binemem şekerim kokuyo tıkış tıkış ayyy diyen kardeşlerimiz çoğunlukta.
    E bunlar çoğunlukta olduğu için de biz kazığa,siz depoyu doldurmaya devam ediceksiniz.Tamam mı canımsınız?
    Demek istemiş.
    Başka yoruma gerek var mı?Bence yok.

İstanbul'da yoplu taşıma kullandiniz mi hic?

• Hala bize partili demeye calisiyorsun, cok buyuk hata... Biatci kulturunden gelmedim diye diye dilimde tuy bitti be adam

neymis, iktidari elestiriyormusuz, muhalefete toz konmuyormus... Sen parlamenter rejimi bilmiyon galiba, adamlarin hicbir onergesi kabul edilmiyor, istanbul ve ankarayi 20 yildir yonetiyorlar, hicbir bakanlik yok ellerinde. Dikkat edersen is alanlarin hepsi de yandas firmalar (rixos-dogus-ciner gibi)

Bu durumda muhalefetin yaptirim gucunu elestirmek sacmaliktan ote degildir, cunku yaptirim gucleri yoktur.

En fazla, halka fazla inmemis olmalari elestirilebilir, bunu da dile getirdim zaten birkac kere.

Su agzinin ayarina da biraz dikkat et, binlerce kisinin katiliyle gorusen ben degilim, gozun yiyorsa git padisanina soyle ayni elestiriyi, ama yemez!

• Kelime oyunları

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.