Şimdi Ara

'Akaryakıtta verginin düşmesi doğru değil' (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
345
Cevap
1
Favori
7.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunları da mı CHP, MHP vb. partiler aldırıyor?
    Tarihe bakalım!!!
    05.04.2009
    http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=11366006

quote:

İşte Başbakanlığın yeni uçağı

Uğur CEBECİ 05.04.2009

Başbakanlık için iki yıl önce sipariş verilen Gulfstream G550 tipi uzun menzilli iş jeti, önümüzdeki hafta teslim ediliyor. Liste satış fiyatı 55 milyon dolar olan uçağın ABD’de Savannah Georgia’daki Gulfstream imalat hattında test uçuşları ve teslimat çalışmaları son aşamaya geldi. Tescili TC-DAP (Doğu Anadolu Projesi) olması düşünülen uçağın fiyatının ekstra sistemlerle 60 milyon doları aştığı sanılıyor.

Şimdi tarihe tekrar bakalım!!!
    Eylül 25, 2012

quote:

200 MİLYON DOLARA UÇAK
    Erdoğan’a 200 milyon dolara Airbus 330-200 alınıyor. Yeni uçak, lüks ve konfor için adeta baştan yaratıldı. Maliyet 400 milyon dolar oldu. Başbakan’ın uçağı 1 yıl sonra gelecek…

Hü­kü­met, büt­çe açı­ğı­nı ka­pat­mak için zam ya­pı­yor. Ye­ni ver­gi ka­lem­le­ri ge­ti­ri­yor. Va­tan­daş, ar­tan ver­gi­ler yü­zün­den ke­mer sı­kar­ken, dev­le­tin lüks har­ca­ma­la­rı tam gaz sü­rü­yor. Son ola­rak Baş­ba­kan­lık VIP uçak fi­lo­su­na ye­ni bir uçak da­ha ek­len­miş­ti. Şu­bat ayın­da ya­pı­mı ve test uçuş­la­rı ta­mam­la­nan uça­ğın VIP dö­nü­şü­mü­ne baş­lan­dı.

http://sozcu.com.tr/2012/gundem/vatandas-parasiyla-luks-hayat.html

Önce bunları bir okuyun... Sonra tepemizdeki dolaylı vergileri savunun.

Not: Bilmeyen arkadaşlar için yazayım; İyi yönetilemeyen ülke ekonomilerinde dolaylı vergi oranı yüksektir. Haberleşme, Enerji, Gıda vb. ürünlerden alınan vergiler dolaylı vergilerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Remlak -- 25 Temmuz 2013; 23:43:19 >

• beyler bizim millet kastırınca müthiş fikirler çıkıyor ortaya.
    Şekil A:
    quote:

Orijinalden alıntı: Hemican
    Bu arada muhalefetin makam araclari devletin mi yoksa partilerin mi ben bunu bilmiyorum. Eger partilerinse istedigi araci alirlar istedikleri kadar benzin yakarlar. Devletin ise ayni sekilde onlari elestiriyorum ama yine burada elestirilecek hukumettir cunku makam aracinin markasina modeline muhalefet karar vermiyor sonucta devlet karar veriyor.

muhalefet malı götürüyorsa devletin malını mı götürüyor beyler?
    Yoo..
    Muhalefete para uzaydan geliyor,partiler de uzay vergisini cukkalayıp mercedese biniyor.
    Hakkıdır kardeşim biner,iktidar hırsız muhalefet halkçı Atatürkçü milliyetçi üstüne aydın,iktidardaki din kardeşinden geri mi kalsın?karizması şatafatı eksik mi olsun?Fiyakası başbakandan geri mi kalsın?
    binecek tabi!
    Devam edelim diğer kardeşimizle:
    quote:

Orijinalden alıntı: kimence

Araştırısanız gensoruları da kabul edilmeyen soru önergelerini de görürsünüz.Tüm sahildeki kumlardan sadece bir tanesidir o makam arabaları veya emeklilk zammı.

500 bin liralık makam arabası,aylık 60 milyon lira maaş gideri,bir okadar da kıyak emeklilik,telefonu kirası elektriği şusu busu her türlü savurganlık seçim yardımları cart curt,ortalaması aylık 1milyar,yıllık 12 milyar lira.Bir yasama döneminde 60 milyar lira.Yani 60 trilyon!
    Ama bunlar kum tanesi beyler,kesinlikle muhalefete laf söylemeyin,bunlar iktidara bir gelsinler var ya,makam araçlarını kesicekler,maaşları indircekler,süper emeklilik falan biticek,benzini 2 liradan mazotu 1 liradan satıcaklar,gensoruyla halledicekler bütün işleri.Ama biz çok aydınız koyun değiliz ha unutmayın.
    akaryakıt soygunu hakkında başka sorusu olan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 25 Temmuz 2013; 23:39:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

beyler bizim millet kastırınca müthiş fikirler çıkıyor ortaya.
    Şekil A:
    quote:

Bu arada muhalefetin makam araclari devletin mi yoksa partilerin mi ben bunu bilmiyorum. Eger partilerinse istedigi araci alirlar istedikleri kadar benzin yakarlar. Devletin ise ayni sekilde onlari elestiriyorum ama yine burada elestirilecek hukumettir cunku makam aracinin markasina modeline muhalefet karar vermiyor sonucta devlet karar veriyor.

Yoo..
    Muhalefete para uzaydan geliyor,partiler de uzay vergisini cukkalayıp mercedese biniyor.
    Hakkıdır kardeşim biner,iktidar hırsız muhalefet halkçı Atatürkçü milliyetçi üstüne aydın,iktidardaki din kardeşinden geri mi kalsın?karizması şatafatı eksik mi olsun?Fiyakası başbakandan geri mi kalsın?
    binecek tabi!
    quote:

Araştırısanız gensoruları da kabul edilmeyen soru önergelerini de görürsünüz.Tüm sahildeki kumlardan sadece bir tanesidir o makam arabaları veya emeklilk zammı.

500 bin liralık makam arabası,aylık 60 milyon lira maaş gideri,bir okadar da kıyak emeklilik,telefonu kirası elektriği şusu busu her türlü savurganlık seçim yardımları cart curt,ortalaması aylık 1milyar,yıllık 12 milyar lira.Bir yasama döneminde 60 milyar lira.Yani 60 trilyon!
    Ama bunlar kum tanesi beyler,kesinlikle muhalefete laf söylemeyin,bunlar iktidara bir gelsinler var ya,makam araçlarını kesicekler,maaşları indircekler,süper emeklilik falan biticek,benzini 2 liradan mazotu 1 liradan satıcaklar,gensoruyla halledicekler bütün işleri.Ama biz çok aydınız koyun değiliz ha unutmayın.

Bakin ben bilmiyorum dedim sadece hemen carptiriyorsunuz anlamazdan geliyorsunuz yazilani ya da cidden anlamiyorsunuz. Ben bilmedigim konuda sizin gibi atip tutmayi sevmem bilmiyorsam bilmiyorum yazarim. Iki durum icinde yorumumu yaparim.

Sen halktan toplanan vergi ile elindeki yetkiyi kullanarak savurganlik yapiyorsan bu bence yanlistri, tepki gosterilecek bir durumdur. Hele ki bunu halkina cari acik var tasarruf yap harcama etme derken yapiyorsan ayiptir, eziyettir. Hangi parti yaparsa yapsin fikrim aynidir ayni seyi soylerim.

Sizin fikrinizin degismesine imkan yok ama yine de yazayim. Vergiyi ancak devlet toplar. Muhalefet partisi vergi toplayamaz, devletin toplandigi vergi ile ben makam araci alacagim diyemez. Eger devlet muhalefet partisine makam araci veriyorsa bunu veren de alan da elestirilmeyi hak eder. Komik oluyorsunuz gercekten. Neyse zaten herkes gordu alakasiz cevaplarinizi komik duruma dustunuz. Ama size gore burdaki herkes yanlis okudugunu anlamiyor ama siz anliyorsunuz cunku sizin IQ`nuz yuksek bizimki dusuk herhalde. Biz sizin cevaplarinizla cevap yazdiginiz mesajlar arasinda bir baglanti goremiyoruz ne yazikki. Varsa yoksa muhalefeti de elestirin demekten baska bir sey demiyorsunuz/

Benim mesajlarimi acin tek tek okuyun lutfen ben CHP veya MHP iyi bir sey yapti dedim mi demedim. Sanmiyorum ama belki anlarsiniz bir kac kere okuyunca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 26 Temmuz 2013; 1:15:33 >

• Boşuna kürek çekiyorsunuz, uzun zamandır iktidarın savunulucak tarafını bulamayan yandaşlar, tepkiyi hükümetin üzerinden almak için " muhalefeti neden eleştirmiyorsunuz" gibi saçma sapan bir dil geliştirdiler.
    Anlamlı bir çaba olsa eyvallah, yürütmenin başı belli, sorumluluğun kimde olduğu belli, asıl sorumluları bırakıp sürekli ikinci ya da üçüncü dereceden sorumluları mı eleştirmemiz isteniyor anlamadım.
    Ayrıca insanlar kendi partilerini veya siyasal görüşünün temsilcilerini eleştiriyor, benim çevremde gördüğüm bu, asıl sorun iktidar partisine oy verenlerin bunu yapmaması, yahu yanlışı eleştireceksin birader baban yapsa eleştireceksin, bu kadar ahlaksız oldu mu bu toplum?
    Suç işleyeni kınayacaksın var mı daha ötesi, ilerlemenin yolu bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabbarkemal -- 26 Temmuz 2013; 2:48:42 >
  • Parası olan binsin arabaya , bence benzine vergi artırılsın 50 60 bin liralık araba alıyorlar sonra benzin pahalı diyorlar arabayı alırken bankaya ödediğin faizi düşünen yok. Bu ülkede vergi tahsilatı böyle yapılır başka çare yok kayıtdışı ekonomi olduğu sürece. Garibanlar hala benzinle biniyorsa LPG taktırsın ihtiyacı kadar kullansın bütçeyi zorlamasınlar zenginlerde kusura bakmasın ödeyecek.

• Bunlarin bindigi araclardan bi ay kendi cebinden aldiracaksin benzini bak nasil iniyo vergiler

• 150 liraya 30 litre benzin aldim bugun icim sizladi ya

Araba resmen 5 tllik banknot yakiyor

• quote:

quote:

Şekil A:
    quote:

Yoo..
    binecek tabi!
    quote:

Bakin ben bilmiyorum dedim sadece hemen carptiriyorsunuz anlamazdan geliyorsunuz yazilani ya da cidden anlamiyorsunuz. Ben bilmedigim konuda sizin gibi atip tutmayi sevmem bilmiyorsam bilmiyorum yazarim. Iki durum icinde yorumumu yaparim.

Sen halktan toplanan vergi ile elindeki yetkiyi kullanarak savurganlik yapiyorsan bu bence yanlistri, tepki gosterilecek bir durumdur. Hele ki bunu halkina cari acik var tasarruf yap harcama etme derken yapiyorsan ayiptir, eziyettir. Hangi parti yaparsa yapsin fikrim aynidir ayni seyi soylerim.

Sizin fikrinizin degismesine imkan yok ama yine de yazayim. Vergiyi ancak devlet toplar. Muhalefet partisi vergi toplayamaz, devletin toplandigi vergi ile ben makam araci alacagim diyemez. Eger devlet muhalefet partisine makam araci veriyorsa bunu veren de alan da elestirilmeyi hak eder. Komik oluyorsunuz gercekten. Neyse zaten herkes gordu alakasiz cevaplarinizi komik duruma dustunuz. Ama size gore burdaki herkes yanlis okudugunu anlamiyor ama siz anliyorsunuz cunku sizin IQ`nuz yuksek bizimki dusuk herhalde. Biz sizin cevaplarinizla cevap yazdiginiz mesajlar arasinda bir baglanti goremiyoruz ne yazikki. Varsa yoksa muhalefeti de elestirin demekten baska bir sey demiyorsunuz/

Benim mesajlarimi acin tek tek okuyun lutfen ben CHP veya MHP iyi bir sey yapti dedim mi demedim. Sanmiyorum ama belki anlarsiniz bir kac kere okuyunca.

Partiler devletten aldıkları ödenekle o makam araçlarını sağlıyorlar, yani bizim vergilerimizle.

• Bu 3. havalimanına karşı olanlar hüloooooğculardan da beter, pilotum, ve rahatlıkla söyleyebilirim, Istanbul Atatürk Havalimanı şu an tam anlamıyla sınırları zorluyor, yetmiyor. Sabiha gökçen zaten leş bir havalimanı, uluslararası bir hub a yakışmayacak altyapısı var. 3. havalimanı en büyük ihtiyaçlardan biridir şu an, Almanların boşuna paçası tutuşmadı, şu an dünyanın en büyük hub'ı frankfurt yanılmıyorusam heathrow dan sonra, bu 3. havalimanıyla birlikte istanbul frankfurt'un yerini zorlayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carmella

Partiler devletten aldıkları ödenekle o makam araçlarını sağlıyorlar, yani bizim vergilerimizle.

Ama parti kurmak serbest ve herkez ayni odenegi aliyor. Kanunlar cercevesinde istedikleri yerlere harcayabilirler bence bunda bir sakinca yok. Eger yanlis yerlere harcayip gerekli kampanyalari yapmazlarsa zaten secilemezler. Direk vergiyi harcamak ile devletin yardimini harcamak farkli sey. Odenek verilirken harcayabilecekelri yerler bellidir zaten. Tabi mantikli olan az harcayip olabildigince oy almak icn parayi harcamaktir. Altina en luks makam aracini cekmek bence hatadir. Ama ona benim vergimle arabay biniyor gozuyle bakmam cunku artik o para odenek olarka o partiye verildiyse devletin degil partinin parasidir. Burada partiye cok odenek az odenek verildi bunlar elestirilebilir. Kisilerin ve kurumlarin parayi nereye harcayacagi kendi insiyatifindedir (hayir kurumlari haric.) ama devlet oyle degildir. Devletin gorevi bellidir, topladigi vergi ile yapmasi gereken bellidir.

Mesela burs alan insanlari dusunun bunlar gidip iphone aldiginda ayni tepkiyi veriyormusyuz yada suna bak bizim vergimizler iphone almis mi diyoruz. Ki burs almanin sartlari parti kurmaktan daha zordur buyuk ihtimalle:)

Daha once de dedigim gibi devletin parasini devlet harcar baskasi harcayamaz. Elestirilecek bir sey var ise o zaman partilere verilen odeneklerdir. partilerin nereye harcadigi degil. Partiler devlet kurumu degildir, yani devletin parasini harcayamazlar. Devlet onlara odenek verirse ancak onu harcarlar.

• quote:

quote:

Ama parti kurmak serbest ve herkez ayni odenegi aliyor. Kanunlar cercevesinde istedikleri yerlere harcayabilirler bence bunda bir sakinca yok. Eger yanlis yerlere harcayip gerekli kampanyalari yapmazlarsa zaten secilemezler. Direk vergiyi harcamak ile devletin yardimini harcamak farkli sey. Odenek verilirken harcayabilecekelri yerler bellidir zaten. Tabi mantikli olan az harcayip olabildigince oy almak icn parayi harcamaktir. Altina en luks makam aracini cekmek bence hatadir. Ama ona benim vergimle arabay biniyor gozuyle bakmam cunku artik o para odenek olarka o partiye verildiyse devletin degil partinin parasidir. Burada partiye cok odenek az odenek verildi bunlar elestirilebilir. Kisilerin ve kurumlarin parayi nereye harcayacagi kendi insiyatifindedir (hayir kurumlari haric.) ama devlet oyle degildir. Devletin gorevi bellidir, topladigi vergi ile yapmasi gereken bellidir.

Mesela burs alan insanlari dusunun bunlar gidip iphone aldiginda ayni tepkiyi veriyormusyuz yada suna bak bizim vergimizler iphone almis mi diyoruz. Ki burs almanin sartlari parti kurmaktan daha zordur buyuk ihtimalle:)

Daha once de dedigim gibi devletin parasini devlet harcar baskasi harcayamaz. Elestirilecek bir sey var ise o zaman partilere verilen odeneklerdir. partilerin nereye harcadigi degil. Partiler devlet kurumu degildir, yani devletin parasini harcayamazlar. Devlet onlara odenek verirse ancak onu harcarlar.

Şimdi ben bütün sayfaları okumadım, ama şimdi siz bakanlar passata filanmı binsin diyorsunuz? Devletin bakanlarının S KLASSE e binmesinden daha doğal bir şey yok zaten,
    Ayrıca bir ana muhalefet liderinin de S klasse tarzı makam aracına binmesi normal.
    Bunları israf görmemek lazım.

ASIL komik olan RTÜK denilen ne yaptığı belirsiz bir kurumun yöneticilerinin bindiği makam araçları, bütün üyelerin altında son model mercedes makam arabaları var, bunlar israfdır başka bir şey değil,.

• quote:

quote:

quote:

Şimdi ben bütün sayfaları okumadım, ama şimdi siz bakanlar passata filanmı binsin diyorsunuz? Devletin bakanlarının S KLASSE e binmesinden daha doğal bir şey yok zaten,
    Ayrıca bir ana muhalefet liderinin de S klasse tarzı makam aracına binmesi normal.
    Bunları israf görmemek lazım.

ASIL komik olan RTÜK denilen ne yaptığı belirsiz bir kurumun yöneticilerinin bindiği makam araçları, bütün üyelerin altında son model mercedes makam arabaları var, bunlar israfdır başka bir şey değil,.

Konunun ilk mesajini okudaysaniz Bakan demiski benzindeki vergiyi inderemeyiz cunku cari acik var. Benim dedigim su eger sen halkina cikip cari acik ver vergiyi indirirsem cok tuketirsin cari artar diyebiliyorsan, kendin de tasin altina elini koyacaksin. Bunu soyleyen birinin S klasse binmesi bence normal degil. Halkin arabasi cari acigi 1 artiriyorsa senin bindigin 100 artiyor demek istedim. Eger halkina benzin kullanma diyorsan sen de az kullanmanin yolunu ara. Bana garip gelen halk az benzin kullansin diye yuksek vergi koyup sonra o vergi ile gidip benzin almak. Bunu aklim almiyor.

Buna cevap olarak da shadowgeist arkadas muhalefeti elestirmiyorsunuz diye garip bir yaklasim sergiledi sonra konu buralara geldi.

Bence zaten butun makam araclarinda bir savurganlik var. Dediginiz gibi sacma sapan ne yaptigi belli olmayan bir suru devlet kurumu var ve hepsinin makam araclari savurganlik. Bizden daha zengin olup da bakani S class`a binmeyen ulkeler var. Ara ara gazetelere haber olarak cikiyor en cok makam araci olan ulkelerden biriymis ulkemiz. Uzucu gercekten.

• Hedef 2023 benzin litre fiyatı 105 tl

• konunun genel özeti:

kimse birbirini anlamak istemiyor, hakaretlerin ardı arkası kesilmiyor... her vergi - akaryakıt konusunda olduğu gibi. son zamanlardaki ciddi ayrım ise şu: bir insan ya akp li ya chp li hükümetin yaptığı işe ( ne olursa olsun) iyi derse akp li, yandaş, şakirt vs oluyor. özetle bu yakıştırmaları yapan da chp'li oluyor tabi

sürekli birilerini etiketleme derdinde olma gafletinden ( "Fikir" tartışmasını öğrenmeden ) kurtulamayacağız.

saygılar.
  • her millet hak ettiği şekilde yönetilir.
  • Düşündüm de Valla müstehak lan. Benzin bana mı giriyor? Size giriyor. Siz birbirinizi yemekten ortak görüşünüz olan "benzin çok pahalı!"yı ortaya koyamıyor, hepinizin hemfikir olduğu bir konuda birlikte hareket edemiyorsunuz. Siz birbirinizi yiyedurun, kodamanlar memleketi yiyedursun, yönetenler kodamanlara ses çıkarmayıp sizi birbirine kırdırarak gemiyi yüzdürsün... İktidarda kimin olduğu da önemli değil. Resmi devlet yönetim şeklimiz bu. Haşere gibi milletiz yemin ederim. Başımızda bizi birbirimize kırdırarak zayıflatan, göreceli olarak güçlenen çobanlar...

Bunu göremeyen, siyasi fikirleri bir kenara bırakıp akaryakıt fiyatlarını organize bir şekilde boykot etmeyen bıdırdamasın. Başına geleni ve gelecekleri hakediyor. Akaryakıt kaç lira olursa olsun müstehak ona. 10 lira olsa organize olabilir miyiz acaba? Ben zamma kesinlikle karşı değilim. Her zam insanları bu konuda daha çok geriyor. Hem fikir olduğunuz bir konuda birlik olabilmeniz için benzinin 10 lira olması gerekiyorsa, varsın 10 lira olsun.

• Yani araba , sigara ve alkol. Bu üçünü kullanan kişi devletine zorla yardım edecek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Şekil A:
    quote:

Yoo..
    binecek tabi!
    quote:

Tarzınıza hayranım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.