Şimdi Ara

'Akaryakıtta verginin düşmesi doğru değil' (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
345
Cevap
1
Favori
7.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu kadar sayfa konu tartisilmis ama ne yazik ki akaryakit fiyatlarinin sadece araba sahiplaerini ilgilendiren birsey oldugu saniliyor. Yediginiz ictiginiz satin aldiginiz herseyde akaryakit da bir gider kalemidir ve bunun tum masrafini son kullanici yani son satin alan oder. Urun veya hizmet satin aldiginiz her firma bunu gider olarak gosterip vergiden dusup kurtarir ancak vatandas kuzu kuzu oder.

Akaryakit fiyatlarinin sadece arac sahiplerini ilgilendirdigi ne kadar sig ne kadar bagnaz bir dusuncedir anlatamam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında Uzan abimiz oy verseydınız bugun mazot 1tl idi.
  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    11 yıldır ülkenin ekonomik,siyasi,askeri ve toplumsal açıdan ne duruma düşürüldüğü ortada.Bunlara sebep hükmetme erkini elinde bulundurmayan mhp+chp+bdp.... ise gel beraber mücadele edelim.Ama asıl sorumlusu bunlar değilse #direndemagog !
  • quote:

Orijinalden alıntı: doenitz

Parası olan binsin arabaya , bence benzine vergi artırılsın 50 60 bin liralık araba alıyorlar sonra benzin pahalı diyorlar arabayı alırken bankaya ödediğin faizi düşünen yok. Bu ülkede vergi tahsilatı böyle yapılır başka çare yok kayıtdışı ekonomi olduğu sürece. Garibanlar hala benzinle biniyorsa LPG taktırsın ihtiyacı kadar kullansın bütçeyi zorlamasınlar zenginlerde kusura bakmasın ödeyecek.

Tabi tabi. Kayıt dışı ekonominin önüne geçilmesin, yandaş firmalara şirketlere sürekli vergi affı getirilsin, e cari açık konusunda da hükümetin hiçbir suçu yok onu da halk olarak biz yaptık. Ödeyelim kardeşim ödeyelim... Müstahak bize...
  • Devam edelim yeni model kardeşlerimiz gelmiş.Önce diğer kardeşimize göz atalım:
    quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Bakin ben bilmiyorum dedim sadece hemen carptiriyorsunuz anlamazdan geliyorsunuz yazilani ya da cidden anlamiyorsunuz. Ben bilmedigim konuda sizin gibi atip tutmayi sevmem bilmiyorsam bilmiyorum yazarim. Iki durum icinde yorumumu yaparim.
    Sen halktan toplanan vergi ile elindeki yetkiyi kullanarak savurganlik yapiyorsan bu bence yanlistri, tepki gosterilecek bir durumdur. Hele ki bunu halkina cari acik var tasarruf yap harcama etme derken yapiyorsan ayiptir, eziyettir. Hangi parti yaparsa yapsin fikrim aynidir ayni seyi soylerim.
    muhalefet partisi vergi toplayamaz, devletin toplandigi vergi ile ben makam araci alacagim diyemez. Eger devlet muhalefet partisine makam araci veriyorsa bunu veren de alan da elestirilmeyi hak eder.

Tercümesini yapalım hemen:
    Abi ben bilmeyom bu işi ama iktidara ağzıma geleni sayarım muhalefete gık çıkarmam.
    Niye?
    E şimdi muhalefet mersoya biniyor ya eee,e iktidar malı götürüyor ama!
    E muhalefet gelince de götürecek malı adam daha iktidara gelmeden 500 binlik mersoyla geziyor?
    Ona bişey diyemem abi,iktidara ağzıma geleni sayarım muhalefete gık demem,hatta şöyle shadow zorlayınca ufaktan yanlıştır beyler tarzı minik bir tepki veririm,maksat demokratlığım görünsün.
    Peki bu zihniyetin memlekete 1gram hayrı dokunur mu?Bu zihniyetin ürünü olan meclisteki tüm partilerden hangisi iktidara gelirse gelsin benzin mazot düşer mi?
    Bu kardeşimizden şimdi şöyle bir cevap bekliyorum ben.
    Yani düşmez ama denemek lazım,belki düştü?Totem yapsak loto oynasak yine de düşmez mi ki acaba?

Devam edelim,bu sefer yeni fikirleriyle önümüze çığır açan bir kardeşimiz gelmiş:
    quote:

Orijinalden alıntı: cabbarkemal

Boşuna kürek çekiyorsunuz, uzun zamandır iktidarın savunulucak tarafını bulamayan yandaşlar, tepkiyi hükümetin üzerinden almak için " muhalefeti neden eleştirmiyorsunuz" gibi saçma sapan bir dil geliştirdiler.

Şimdi bu kardeşimizin tercümesi de şöyle:
    E ben bu konunun başından beri,hatta şu foruma üye olduğumdan beri akaryakıt işine soygun diyorum,hangisi gelirse gelsin bu soygunu yapacak diyorum,sen bundan ne anlamışın:
    Kardiş sen yandaşsın çünküüü muhalefete dil uzatıyorsun iktidara da dil uzatıyorsun.
    Ama biz aydınlanmış Atatürkçü laik milliyetçi kişilikler olaraktan iktidara yürütmenin başı olduğundan ağzımıza geleni sayarız gitsin bu iktidar hatta pkk bile gelse bunlardan iyidir deriz.Hatta o kadar coşarız ki batık yunanistan bile bizden iyi diyebiliriz galiba yani acaba.
    Ama muhalefete gelince hoppalaa dur bakalım paşam malkara keşan.Muhalefete de laf söylenmeli ama biz tek laf edemeyiz,kızarlar bize.
    Bundan 1 gram hayır gelir mi memlekete?Gelmez.
    Devam edelim bir diğer kardeşimizle:
    Şimdi bu kardeşimiz güzel başlatmış,alman ve ingilizleri çok üstün,çok milliyetçi ve Atatürkçü görmüş olan ve bu yüzden 3. havalimanı ve kanal istanbul gibi projelere karşı olan kitleye temiz bir mesaj vermiş.
    Verelim:
    quote:

Orijinalden alıntı: Carmella
    parayı devletin ödeneğinden cukkalayıp mersoya biniyorlar
    Bu 3. havalimanına karşı olanlar hüloooooğculardan da beter, pilotum, ve rahatlıkla söyleyebilirim, Istanbul Atatürk Havalimanı şu an tam anlamıyla sınırları zorluyor, yetmiyor. Sabiha gökçen zaten leş bir havalimanı, uluslararası bir hub a yakışmayacak altyapısı var. 3. havalimanı en büyük ihtiyaçlardan biridir şu an, Almanların boşuna paçası tutuşmadı, şu an dünyanın en büyük hub'ı frankfurt yanılmıyorusam heathrow dan sonra, bu 3. havalimanıyla birlikte istanbul frankfurt'un yerini zorlayacak.

Peki sonrasında ne demiş kardeşimiz?
    quote:

Orijinalden alıntı: Carmella
    muhalefet lideri tabi mersoya binicek ağbisi!

İşte binmeyecek canımsın.Halkçılıktan milliyetçilikten bahsedip iktidarı 7 24 eleştiren adam veya avanesi 500 binlik mersoyla gezemez benim memleketimde.
    Neyle nasıl gezer soran olursa içtenlikle yanıtlarım.
    Ve gezi parkı için kanal için havalimanı için hes için ağzına geleni sayanlar çıkıp o Rtük ün bilmemnenin makam araçları için eylem yapsınlar göreyim dedim ben.(gezide demokrasi talebini insanca yerine getiren kardeşimi başımda taşıyorum ekleyeyim)
    Yapmazlar.
    Niye yapmazlar?
    Fanlığını yaptıkları partiler aynı makam araçlarına çifter çifter bindiği ve iktidara geldiklerinde binmeye devam edecekleri için.
    Bunların aydınlıkları da halkçılıkları da Atatürkçülükleri de milliyetçilikleri de 500 binlik mersonun fabrikadan çıkışına kadar.
    Ama eleştirilmiyorlar tabi,yukarda memlekete maliyetlerini yazdım,bentley alsalar bu gördüğün demokrat kardeşlerimiz mitinglerde ayakta alkışlarlar bunları.
    Senden memlekete hayır gelir yalnız bazı gerçekleri görmüşsün,teşekkür ettim.
    Devam edelim kimence kardeşimiz gelmiş,veee işte sonunda çıkarmış ağzından baklayı:
    quote:

Orijinalden alıntı: kimence

Benzine zammı möhelefet yapmadı iktidar yaptı möhelefet zamanında beleşti benzin!Muhalefet partileri ülke yönetiminde o kadar etkili ve yetkililer(!) ki alman basını şu kapağı kullanıyor:

Doğru,benzin kuyruğu vardı,beleşti ama alamıyorduk.Hatta bir gecede doları ikiye faizi bine katladılar,22 tane bankayı batırıp milliyetçiliklerini sergilediler,o zaman yukardan benzin yağdı evlerimize o kadar rahattık yani.
    Beyler orada bir şey gördünüz mü,ALMAN BASINI.
    Bu almanlar bizim havalimanı işine ne diyordu hatırlayan var mı?
    Peki bu almanlara bizi şikayet eden muhalefet lideri vardı,onu hatırlayan var mı?
    Peki bu muhalefet liderinin bindiği araba acaba hangi ülkenin malı?
    E iktidar da alman malına biniyor,demek ki almanlar bizim hakikaten çok sadık dostlarımız

Bunlar aydınlık,Atatürkçü,milliyetçi,ama iktidar partisine oy atanlar vatan haini,kömürcü,makarnacı,koyun.
    Benzin soygununa ortak olma diyen shadowgeist iktidar yandaşı,oradan çıkıp binerim ulen! diyenler #direnağaçocuğu
    Şimdi kilit soru geliyor:
    İktidarı indirsek,bunların zihniyeti iktidara gelse,benzin kaç tl olur,mazot kaç tl olur?
    Cevaplarınızı hasretle beklerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 26 Temmuz 2013; 11:29:45 >

• Türkiye üretmeden tüketen bir ülke oldukça sittin sene düzelmez.

diye yazmıştım önceki sayfada..çok bilenin biri şikayet etmiş sanırım.Admin de düzeysiz mesaj diyerek basmış cezayı.Hey Allahım ya

Sittin arapçada altmış demektir.
    Yazmadığım şeyleri yazmışım gibi ekleme düzeysizliğini göstermek sana çok yakışmış.

22 milyar dolarlık havalimanı yapıyoruz desin, asgari ücretli alkışlasın.Almanlar karşı çıkıyormuş....Peki sen Ab'ye alınmadan gümrük birliğine dahil edilen tek ülkesin, 11 yıldır bu çifte standardı neden iptal etmedin? Neden bile bile ülkeyi soyduruyorsun ? Türkiye 1 cep telefonuna karşılık 1 traktör dolusu domates satan çok üretken bir ülkedir ? Bunun için 11 yıldır ne yaptın ? 4 mevsimin aynı anda yaşandığı böyle bir coğrafyada geçtiğimiz kış çiftçi hayvanına makarna ıslatıp yedirdi haberin var mı ? Sebep samanı bile ithal eder duruma düşmemiz, ithal saman pahalı oldugundan makarna yedirdiler.internette ara bulursun.

Akp çoğunluğu ile Haziran 2013'te Yeni petrol yasasını gururla sundu, haberin var mı ? Hem de muhalefete rağmen.

Petrol kanunumuzdan 'milli menfaatler' ifadesi kaldırırldı, çıkan petrolden devletin aldığı %10'luk pay %1'e düşürüldü.TPOA devreden çıkarıldı.%55lik vergi %40a indirildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kemenncee -- 26 Temmuz 2013; 11:18:13 >

• quote:

22 milyar dolarlık havalimanı yapıyoruz desin, asgari ücretli alkışlasın.

Yazmadığım şeyleri yazmışım gibi aktarma düzeysizliğini göstermek sana çok yakışmış.

hemen tercümesini verelim vatanperver kardeşimizin.
    Başbakan havalimanı yapıyoruz desin,asgari ücretli alkışlamasın.Hatta ağzına geleni saysın.
    Hökümet malı götürsün,akaryakıttan soygunun dibini yapsın,herkes yine alkışlasın biz de muhalefet olarak ağzımıza geleni sayalım.(tabi arabadan inmeyelim o ayrı ağa çocuğuyuz)
    EMME velakin;
    iktidar alternatifi olduğunu söyleyen muhalefet bentleye binince herkes ayakta alkışlasın bu konuda sıkıntı yok
    Bir de chp li sendikacı vekili vermiş,bu kardeşimiz sendikada aylık kaç para alıyordu acaba?
    Peki şimdi aldığı 20 bin lirayı işçilerle paylaşıyor mudur acaba?
    Süper emekliliği?
    Beyler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 26 Temmuz 2013; 11:17:58 >

türkiye ekonomisi = vekil arabaları+maaşları..aferin sana
  • quote:

türkiye ekonomisi = vekil arabaları+maaşları..aferin sana

Tercümesi:
    Yisinler kardeşim aksırana tıksırana kadar yisinler 500 binlik mersoya binsinler ama ekonomi makam aracı mı?İktidar biniyosa ağzımıza geleni sayalım,muhalefet biniyosa bahanemiz hazır:
    Ne yani ekonomi makam arabası mı yimesinler mi milletin parasını vekil maaşı mı binicek tabi bizim Atatürkçü Milliyetçi liderlerimiz canımız ciğerimiz sendikacılarimiz(ama iktidar binmesin
    )

Adamı böyle yaparlar işte,bir daha da oligarşik sisteme hangi parti gelirse gelsin yapılacak soyguna soygunun ortağı muhalefete gık çıkaracak cesareti olmayanlar gelip buraya kahraman tarafsız demokrat pozları vermesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 26 Temmuz 2013; 11:26:59 >

gel beraber mücadele edelim tarafsız vatandaş(!), halkı soyanlara karşı mücadele etmeyen haysiyetsizdir.Şu an benzin zammı var, petrol yasası vurgunu var.Asıl sorumlusu kimdir, hükmetme erki kimin elindedir ? Hangi parti ?

Partiler ve kişiler gidicidir, devlet kalıcıdır.Bu parti sonrasında aynı soygunlar yaşanırsa ve tepkisiz kalırsak o zaman yüklenmeye hakkın var bizlere.Ama önyargılı demagog yaklaşımına devam edeceksen senden ne köy olur ne kasaba !

Yoksa meclistekilerin hepsi soyuyor, diğeri gelse de değişmez demek evde oturup göbeğini kaşıyan adam pozudur.Şen şu an tepki veriyor gibi gözüküp göbeğini kaşıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kemenncee -- 26 Temmuz 2013; 11:36:40 >
  • vatanseverlik pozları bitti umut pozları başladı.
    Verelim;
    quote:

.Bu parti sonrasında aynı soygunlar yaşanırsa ve tepkisiz kalırsak o zaman yüklenmeye hakkın var bizlere

Tercümesi:
    Adam 500 binlik mersoyla aynı akaryakıtı çatır çatır yakıyor,kıyak maaşları çatır çatır cebine koyuyor,memlekete maliyetleri yıllık 12 milyar lira,bizim kardeşimiz diyor ki bunları gönderelim soygun olursa vallıyi billıyi eleştirirsiniz bizi.
    Gerçi bunlara şaşırmamak lazım,2002 öncesinde de bu vaatlerle gelip 22 tane bankasını batırdılar milletin

Yahu arkadaş,sana head shot cevap vermekten bıktım halen konuşuyorsun,açık oturumda falan olsak terkederdin herhalde youtube a falan çıkardı söylediklerin.

Resmen iktidar muhalefet oligarşisinin soygun düzeninde yaşıyoruz memleket olarak,
    bu işin çözümü adam gibi bir muhalefetin çıkması ortaya,
    yoksa zaten senin iktidara gelme şansın da yok,
    çünkü iktidar partisine oy atan,o ağzına geleni saydığın halk senin hammaddenin de iktidar partisinden farkının olmadığını kabak gibi görüyor,
    daha muhalefete gık çıkaracak cesaretin yok,adamın bindiği 500 bin liralık arabaya her ay cebine koyduğu kıyak maaşlara bile arka çıkıyorsun,
    gık çıkaracak cesaretin yok muhalefet partilerine,hala gelmişsin nutuk atıyorsun yahu.

Şu alman dergisine alım varmış muhalefet kontenjanından bir başvur orada heslere havalimanına kanalistanbula karşı çıkar bol bol tabela muhalefeti yaparsın maksat halkçılığını milliyetçiliğini Atatürkçülüğünü görsün millet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 26 Temmuz 2013; 11:42:52 >

Kendin çal kendin oyna, tam piyasa adamısın iktidar sana head shot yapmış yapacağı kadar.
    Yazilanlari nasil okuyorsunuz ve o sekilde nasil tercume ediyorsunuz anlamak mumkun degil. Nese okuyanlar anlar kararlarini verirler.

Bu mesajima cevap yazmana gerek yok ben senin yerien senin cevabini yazayim

quote:

Muhalefeti de elestirin, hep iktidara yukleniyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

tek kelime ile saçmalamış.

Çok güzel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Yazilanlari nasil okuyorsunuz ve o sekilde nasil tercume ediyorsunuz anlamak mumkun degil. Nese okuyanlar anlar kararlarini verirler.

Bu mesajima cevap yazmana gerek yok ben senin yerien senin cevabini yazayim

quote:

Muhalefeti de elestirin, hep iktidara yukleniyorsunuz

Arkadaş tercüme yapmayı yazılanı olduğu gibi çevirmek değil de kendi ideolojik kafasıyla yorumlama sanıyor herhalde

• Türkiye'de bulunan en büyük 500 sanayi kuruluşunun karı, Apple'ın yarısı kadar bile etmiyormuş, bu da demek oluyor ki vergiye gelince patronların cepinde akrep var. Benim maaşımdan aylık 700 TL yani ortalama bir asgari ücret kadar kesinti oluyor. hakkımı helal etmiyorum
  • Verir zavallı memleket, verir ne varsa, malını
    Vücudunu, hayatını, ümidini, hayalini
    Bütün ferağ-ı halini, olanca şevk-i balini.
    Hemen yutun düşünmeyin haramını, helalini...
    Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,
    Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!
    Bu harmanın gelir sonu, kapıştırın giderayak!
    Yarın bakarsınız söner bugün çıtırdayan ocak!
    Bugünkü mideler kavi, bugünkü çorbalar sıcak,
    Atıştırın, tıkıştırın, kapış kapış, çanak çanak...
    Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,
    Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!
  • Geçin bu işleri boş boş konuşmayın.
    Muhalefeti eleştirecek gram cesareti olmadan iktidara ağzına geleni sayan adamın bu ülkeye verebileceği hiç bir şey yok.
    Yukarda söylediklerime yalandır değildir binmiyorlar yemiyorlar diyecek bir vatan evladı çıksın karşıma hodri meydan,yok efendim iktidar değişsin bakarızmışta bilmemneymişte çocukları kandırırsınız bunlarla Türk milleti yemez bu zırvaları.
    İktidarın nasıl makam aracı saltanatı varsa muhalefetin de var,oda lüks arabalarla geziyor muhalefette geziyor,ve bunlar iktidara geldiğinde aynı akaryakıt fiyatını çatır çatır alacak bizden,buna itirazı olan vatandaş varsa ona da hodri meydan buyursun almayacaklar yalandır desin.
    Yalan dolan palavra yutmuyor diye de milletinize hakaret etmekten vazgeçin.
    Milletin algısı belli.Oligarşi tepede zaten,başka bir oligarşiye gerek yok diyor.
    Muhalefet partilerinin hepsi oligarşinin ortağıdır Türkiye'de,bunu açık net ifade edemeyen,cesareti vatanperverliği milliyetçiliği Atatürkçülüğü iktidara gelince şahlanıp,muhalefete gelince sıfıra inen insanların siyaset konuşması komedidir başka bir şey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 26 Temmuz 2013; 19:35:29 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.