Akdeniz Tıp | Soru-Cevap
-
-
Okulun inanılmaz zor olduğuyla ilgili söylentiler var. Ama son 2 hafta calisilinca rahat geçildiğini de duymuştum. Asli nedir? Bu konudaki fikirlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.
-
hocam bölüm değil ama okul olarak memnun musunuz okul hakkında bilgi verebilir misiniz
-
Akdeniz Tıp diyince genelde hep çok zor diye anılır. Ben 3 yıl önce tercih edeceğim zaman da öyleydi.
Açıkçası tıp fakültesi zaten zor olan bir fakülte. Akdeniz diğer birçok fakülteye göre biraz daha zor doğru. Ama bazıları aşırı zor gibisinden anlatıyor. Bunun doğru olmadığını düşünüyorum. Özellikle pandemiyle beraber son 1,5 yıldır dersler kayıt altına alınıyor. Son sene isteyen amfide dinledi, isteyen amfide işlenen derslerin kaydını izledi. Bu kayıtlar Microsoft teamste depolandığı için defalarca izleme fırsatın oluyor. Üstelik her dönemin dersleri kayıt altına alındığı için geçen senenin kaydığını üst döneme geçen kişilerden alabiliyorsun. Full yatışa gelmediysen öyle 90+ notlar da hedeflemiyorsan düzenli sakin bir çalışmayla veya son 2 hafta kasarak+çıkmış bakarak gayet de 70-75+ notlar alarak geçiyorsun. Bizim fakültede şöyle bir durum var. Son 3 yıldır soru bankası dedikleri bir sisteme geçiş yaptılar. Şöyle ki hocalar sınavlar için sorular hazırlayıp bu soruları teslim ediyorlar. Bu sorular soru havuzu dedikleri bir sistemde toplanıyor. Sınavda da bu havuzdan seçilen sorular soruluyor. Yani sınavlarda çıkmış soru bol bol da gelebilir hiç de gelmeyebilir. Örneğin bizim 2 komitemizde(bu komiteler major komitelerdi) neredeyse sınavın %80i çıkmış sorulardı. Yani sadece full çıkmış bakan biri 80 alabilirdi. Ama final sınavımızda çıkmış yoktu ve sorular aşırı zordu. Dönemi geçmen için 60 üzeri ortalamanın olması gerekiyor.(Komite sınavlarının %60'ı + Final sınavının %40'ı.) Ayrıca finalden de 35 üzeri not almak zorundasın. Bizim dönemden yüksek bir kısım finalden 35 alsa geçecek kadar komitelerden ortalama yaptı. Ama final aşırı zor olduğu için o ortalamalar düştü. Ama gene de çoğunluk 35 üstü aldı dönemi geçti. Yani şunu demeye çalışıyorum. Kolaylıkları da zorlukları da olan bir fakülte. 1,5 yıldır da baraj sistemi uygulanmıyor bu bir avantaj. Finalsiz geçiş yok, bu bir dezavantaj mesela. Fakülteyi asıl zor yapan son 2 senedir kötü bir yönetim sergileyen dekanlık. Öğrencileri psikolojik olarak çok yıprattılar. Dolayısıyla akdeniz tıpta okuyanların çoğu zorluk olarak yönetimden bahseder. O da ayrı bir mevzu. Onun haricinde ben eğitim anlamında fakültemizin fazlasıyla yeterli olduğunu düşünüyorum. Özetle zor muhabbeti her yıl olan muhabbet. Tıp fakültesi ne kadar zorsa akdeniz onun biraz üstü zor.
-
Kampüs çok güzel. Çok büyük yemyeşil yıl boyunca. Olbia yakut ceypark olarak 3 tane çarşı var içinde cafeler marketler takıcılar bankalar simitçi kırtasiye vs her şey var. Bazı cafelerde akşam 23.00a kadar canlı müzik oluyor. Kampüs baya keyifli gerçekten. Ama çoğu bölüm çöp. Öğrenciler cidden sinir bozacak derecede çöp. Tıp fakültesi dışında arkadaşlarım olur diye düşünme çünkü büyük ihtimalle hoşlanmayacaksın diğerlerinden. Fakülte dışındakilerle de uğraşmana gerek yok zaten fakültede çok kişi var ve herkes çok sıcakkanlı iyi arkadaşlar oluyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kampüsümüzün kendi de konumu çok güzel. Ayrıca büyük de zaten. Haritalardan inceleyebilirsin. Ayrıca youtubeda birçok video çekilmiş kampüsü tanıtan. Kampüse giriş 2 3 yer dışında öğrenci kartıyla oluyor. Ücretsiz ringlerle ulaşım sağlayabiliyorsun. Fakat sefer sayısının az olması ve kalabalık oluşu dezavantaj. Kampüste şehirde olduğu gibi martılar var yine. Ünibike dediğimiz aplikasyonu yükleyerek kullanabileceğin bisikletler var. Sana ait mail ve şifrenle ücretsiz hız da iyi olan wifi ağı var. Kampüste 3 tane çarşımız var. Olbia, ceypark, yakut. Çarşılarda birçok mekan var yine haritalardan inceleyebilirsin. Tıp fakültesine yakın merkezi kütüphane var. Fakültelere ait birkaç tane kütüphane var. Hafta içi sabah-akşam 2 öğün yemek çıkan yemekhaneler var. Kyk'ya bağlı kız erkek yurtları var. Sosyalleşmek istiyorsan birçok öğrenci kulübü var. Bazı kulüpler gerçekten çok iyi. Tenis kortları, halısaha, plaj voleybol sahası, yüzme havuzu, spor salonu, stadyum vs birçok şey var. Eve çıkarım diyorsan öğrenciler genelde kültür'de kalıyor fakat kiralar falan ateş pahası inanılmaz arttı. Durumun yoksa kalman çok zor. Şehir zaten bence çok fazla imkana sahip. Kafa dağıtmak için yapabileceğin çok fazla aktivite var. Rektörlük yönetim anlamında pek sevilmiyor. Seneye stadyumda konser ayarlasalar belki biraz sevebiliriz :D. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
-
Up
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Akreditasyon ve burs hakkında dekanlığın paylaştığı video
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SavaşMeydanında1Tutsak -- 27 Temmuz 2022; 14:10:5 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X