Şimdi Ara

Akilli olun arkadaslar..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
5.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 90larda da durum boyleydi ev ve araba aynı fiyata gidiyordu ortalama ,şimdi de durum ona benzedi hemen hemen aynı durumdayız araba fiyatına ev alınabiliyor...

90lı yıllarda tercihini arabadan yana kullananlar kafalarını çok duvarlara vurdu ama işten geçmişti onun için paranız varsa konuta yatirin o kadar parayı arabaya vermeyin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ev gayet de yatırımdır. 2012 yılında Antalya'da üniversitenin dibinden 2+1 ev aldım 97.500 TL'ye.

İçine üç beş eşya koydum, öğrencilere veya bekar çalışanlara 9 yıldır eşyalı olarak kiraya veriyorum, tıkır tıkır para kazanıyorum.

Evin değeri de 500.000TL'ye çıktı. 9 yıldır aldığım kiralar da cabası. Şu an kira piyasası ise 2800 - 2900 TL arası.

Benim gibi bu şekilde o bölgede yatırım için ev alan bir sürü insan var.

• Teşekkür ederim

• Arabayla ev ilişkisini anlayamadım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Evi olan naapsin 2. Evimi alsın sonra metrobüs devameke

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İhtiyaç durumundan Bağımsız olarak eğer amaç yatırım ise arkadaşa aşırı derece katılıyorum...

• Ev yatırım değildir. Arsa desen anlarım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000 yılında evi 22bine, sıfır km corollayı 20bine almıştık. Araba hala duruyor. O yılları çok iyi hatırlıyorum fakat şuan durum daha kötüye gidiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Onemli beyler gelin
    6 yıl önce açıldı
    Cok Zor Durumdayim akil verin bana
    14 yıl önce açıldı
    arkadaslar bi bakin
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fakiramaseksi kullanıcısına yanıt

Yanlış hatirliyorsun. Biz o dönemin en populer arabasi Opel Astra'yı 10.200 tl ye almıştık, 2020 temmuz. Yani corolla mümkün değil kedi gözü farlı corollayı 2 katına mı aldınız yani :))))

• fakiramaseksi kullanıcısına yanıt

2001 yılı ocak ayı sonunda 0 km focus sw ambiante otomatik aracı 11 milyara aldım. o zamanki dolar kuru ile 17000 dolar ödedim. 3 hafta sonra meşhur kriz oldu, mal düştü 10 bin dolara... hiç unutmadığım bir olaydır 20 senedir.

• Gayrimenkul ler yatırım aracıdır.

Üstüne üstlük ev / büro /iş yeri vs hem rant getirisi vardır hem de tabiri caiz ise aylık / yıllık Kira getirisi ile sıcak para getiriside sağlar.

Ayrıca özellikle kat mülkiyeti / irtifası alınmış konut vs lerin likitidesi (paraya cevrilme hızı) cok daha yüksektir.

• Yatırım için söylediğin çok doğru ama arabaya ihtiyacı olan için malesef biraz altı boş. Eve arsaya teker bağlayıp ulaşım aracı olarak kullanamıyoruz sonuçta.

• ev araba kadar hızlı nakite dönmez. bu yüzden bu kişiden kişiye değişir, o yüzden illa şunu yapın demek saçma.

• hasanmerto kullanıcısına yanıt

Hocam 19bin küsüre almıştık hatta japonya üretimi ile türkiye üretimi arasında 2 bin TL fiyat farkı vardı. Ama şuan 190binde orjinal aküsü 2017de değişti baskı balatayı da geçen yıl değiştirdik. Hala 1 gram trim sesi, çürüme vs hiçbir şey yok araçta.

• CapriceClassic kullanıcısına yanıt

Kurla gelen bir malın fiyatı dolarla beraber nasıl artmadı açıklayabilir misiniz ?

• 20lerde 5bine araba alanlar 1000 pişman aynı paraya olan daire yada arsa milyon oldu

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yahu adam buradaki doyum noktasından bahsetmiş. Araç fiyatları balon gibi bir yerden sonra patlayacak demek istemiş. Ben öyle anlıyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1 oy hakkım var. Daha fazla gücüm yok. Kaderde Anadolu'da doğmak varmış. Ne kadar içimizde fırtınalar kopsada birşey yapmaya gücümüz yok. Bu çıkmaz sokaktan nasıl çıkarız onları konuşmak daha mantıklı. Bir öğretmenin rahatça 2-3 maaşıyla 3008 alabilmesi için ne yapmalıyız.

• canlee89 kullanıcısına yanıt

Ev gayet de yatırımdır. 2012 yılında Antalya'da üniversitenin dibinden 2+1 ev aldım 97.500 TL'ye.

İçine üç beş eşya koydum, öğrencilere veya bekar çalışanlara 9 yıldır eşyalı olarak kiraya veriyorum, tıkır tıkır para kazanıyorum.

Evin değeri de 500.000TL'ye çıktı. 9 yıldır aldığım kiralar da cabası. Şu an kira piyasası ise 2800 - 2900 TL arası.

Benim gibi bu şekilde o bölgede yatırım için ev alan bir sürü insan var.

• Eve yatırım yapacaklar gitsin tatil beldelerinden bütçelerine uygun ne buluyorlarsa alsınlar. Tatil beldelerinde 3 sene önceye göre yazlık fiyatları net 4-5 kat arttı.

Doğrudan tanık olduğum bir kaç örnek vereyim. Bodrumda 3 sene önce 900 bine alınan yazlık bugün 4 milyon TL seviyelerinde. Keza Kuşadası’ndan aynı zamanda 500 bine alınan evler 2-2.5 milyon ediyor. Ayvalık’taki artışlar da benzer düzeyde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crssover -- 29 Kasım 2021; 3:33:49 >
  • canlee89 kullanıcısına yanıt

Aynen size katılıyorum

"Yatırım yapacaksan arsa al. Arsa altındır. Üstüne bina yaparsan gümüş olur. İçine de kiracı sokarsan teneke olur. / Vehbi Koç

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.