Benim sorularım daha farklı. Mesela bazı akıllı saatlerde donanım yer alsa da, aktif değil. Mesela apple watch seri 10'da kan oksijen sensörü olmasına karşın aktif değil (Kaynak pcmag) Durum böyle olunca kağıt üstündeki teknik verilere bakarak bir işe girişmek can sıkıcı olur. Var ama kullanamıyorum falan. Var diye alıyorum ama kullanamadıktan sonra ne önemi var ki? Mesela aktif edilene kadar kaç yıl geçer kim bilir. Bir de ona ödenen ücrete o zaman içim acır. Bu nedenle, özellikle kağıt üzerindeki veriler haricinde, daha somut bilgilerle önerilerde bulunulursa sevinirim. Mesela, Huawei Watch GT 5 Pro android cephesi için (Sim kart yok bunda) 15.000 TL civarı Samsung Watch 7 son çıkan serisi. (Sim kart var mı bilmiyorum) Apple için ise Watch Seri 10 düşünüyorum. (Cell+GPS) Titanyum düşündüğüm için 47000 TL ye geliyor ama kan oksijen sensörü henüz aktif değilmiş mesela. Benim önceliğim EKG sensörü olsun. GT 5 Pro da EKG var düz GT 5 modelinde ise yokmuş. Ama, çalışıyor mu, aktif mi mesela? Bir forumda Huawei kullanan bir arkadaş donanımın olduğunu ama çok çok sonradan aktif edildiğini, kendisinin de bunu aktif olunca öğrendiğini, şimdi o özelliğini de kullandığını söylemişti. Bu nedenle ben kağıt üstündeki veriye itibar etmek istemiyorum. Bir de E-Sim özelliği bazı modellerde kullanılamıyor gibi bir duyum aldım. Bu oldukça önemli bir olay. EKG-GPS-Sim kart olsun. Gerisi zaten kendiliğinden gelir sanırım. Tüm donanım özellikleri de şu an itibariyle kullanılabilir aktif olsun. Kesin bilgiye dayalı olacak şekilde önerilerde bulunursanız sevinirim. |
Bildirim