Şimdi Ara

Akıllı Telefon şarj aleti amper hakkında yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
6.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar değerli üyeler. Kullandığım zenfone 5 telefon un orjinal şarj aleti 5.2v 1.35A değerinde. Daha hızlı şarj etmek için aşağıdaki linkteki 5.0v a 2.1A güç veren sony adaptörü alıp kullansam telefonumun bataryası zarar görür mü?
    http://www.gold.com.tr/sony-cp-ad2-usb-ac-adaptoru_u

Bu konuyo araştırmaya çalıştım ama bir bulguya rastlamadım. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

• Ben 7/8 aydır kullanıyorum sıkıntı yok al derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeeD

Ben 7/8 aydır kullanıyorum sıkıntı yok al derim

zenfone da mı kullanıyorsunuz acaba ?
  • Xperia z1 de hocam

• Hocam amperin fazla olması hiç bir şey değiştirmez.Herkes böyle duşunur ama aslında işin aslı telefonun çektiği akım.Telefonun çektiği akımdan fazlası zaten orada kalıyor siz isteseniz de hızlı şarj edemezsiniz :) İsterse 5V 10A olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: brkymtl11

Hocam amperin fazla olması hiç bir şey değiştirmez.Herkes böyle duşunur ama aslında işin aslı telefonun çektiği akım.Telefonun çektiği akımdan fazlası zaten orada kalıyor siz isteseniz de hızlı şarj edemezsiniz :) İsterse 5V 10A olsun.

Bence o konuda yanılıyorsunuz. arkadaşımın lg g2 sinin şarj aletiyle 1.8A neredeyse yarım saat fark ediyor şarj sürem.
  • Teorik olarak mumkun değil.Siz 1A da verseniz 5A da verseniz telefon ihtiyacı kadarını çeker gerisini bırakır.Hızlı şarjın bununla alakası yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkymtl11

Teorik olarak mumkun değil.Siz 1A da verseniz 5A da verseniz telefon ihtiyacı kadarını çeker gerisini bırakır.Hızlı şarjın bununla alakası yok.

Ben teorikten bahsetmiyorum pratikten bahsediyorum. Deneyip görmesem dediklerinizin inandırıcılık payı yüksek ancak kendi testim sonucunda bu kanıya vardım. Benim sormak istediğim sürekli kullanmam bataryaya zarar verir mi?

• Roledayz kullanıcısına yanıt
    Bir yere kadar bu doğru. Amper yukseldikçe daha çabuk şarj olur. Fakat belli bir yere kadar. Şayet öyle olsaydı psunun 5 volt çıkışlarına bi tane erkek micro usb takar öyle şarj ederdik. Bu mantıkla gidersek telefon 30 kusur amperde takar takmaz şarj olurdu.

Şunu da ekleyeyim salt şarj akımının yüksek olması telefonun piline zarar vermez. Pile zarar veren oluşan ısıdır. Telefon şarj olurken pil iç direnci nedeniyle azıcık ısınır bu kadar normaldir. Fakat pil fazla ısınıyorsa akım fazla geliyor diyebiliriz. Not telefon kapalı, pilden akım çekilmiyor sadece şarj ediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 21 Kasım 2014; 9:20:10 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Sorumun yanıtını büyük ölçüde almış oldum. orjinal şarj aletim 5.2v geriliminde alacağım ise 5v bir sorun yaratmaz diye düşünüyorum. size de bir kere daha sorayım.
  • Bir usb kablosunda Vcc(+5v) Data+ Data- ve Ground(0v) olmak uzere 4 kablo vardir. Biz telefonu şarja takdıgımız zaman telefon Data hatlari vasitasiyla nereye takildigini anlar.(bilgisayara veya şarj aletine(ve nasıl bir sarj aletine))
    Nasıl yani derseniz telefona usb kablo takildiginda telefon önce data hatlarının gerilimine bakar çünki şarj aletleri data hatlarına az miktarda gerilim uygular ve bu sayede telefon sarj aletinin kapasitesini anlar. Alete gore bu kapasiteler 0.5A,1A ve 2.1Amperdir.
    Sorunuza gelirsek evet alıp kullanabilirsiniz.ancak batarya ömrünüz uzun vadede 1 ay kadar kısalabilir ama sorun olmaz.
    Bu arada G2 ninde sarj aleti 2.1amper.

@Brkymtl11, evet elektrikli cihazlarda dedigin dogru ancak cep telefonlarindaki sarj kontrol entegresi yukarda açıkladıgım uzere sarj akımını kendi seçiyor. 1 amperlik sarj aletiyle 3 amperlik sarj aleti çok fark ediyor.

O kadar voltaj farkı bir sorun yaratmaz, kaldı ki o 5 volt doğrudan bataryaya giitmez önce şar entegresi tarafından 4.1 volt seviyelerine çekilir, bataryaya max 4.1 volt civarı bir gerilim gider.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TuRkiShCowboy kullanıcısına yanıt
    aydınlatıcı bilgileriniz için teşekkür ederim. G2 den g2 ye değişiyor mu bilmem ama arkadaşımın şarj aletinin üzerinde 5.0v 1.8A yazıyor.
  • Hiç bir problem olmaz hocam. Gerilimi arttırma bişiey olmaz akımla oynayabilirsin.
    Farklı partilerde farklı aksesuar verilebilir, ki bu yapılıyor. Misal S3lerde bazı partilerde kablosu ayrılabilir şarj aleti var, bazı partilerde kablosu fix olan şarj aletleri var. Firmalar sonraki partilerde bazı değişiklikler yapabiliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 22 Kasım 2014; 15:30:37 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.