Şimdi Ara

Akım gelmeyen elektrik kablosunu bulmak led montajı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evimin salonunda hazır led ve spot ışık için tesisatı çekilmiş tavanda kabloları duran bir sistem var. Tavandaki kablolar 3x2.5mm.

Ancak kablolar parça parça kesilmiş ve tavanı çevreleyecek şekilde bırakılmış.

Kabloların hiç birinde elektrik yok salonun buatına baktığımda orada da kesilmiş tek damarlı kablolar var ancak bunlarda da elektrik yok. Tahminimce tek damarlı kablolara tavana giden 3x2.5 kabloları montaj edilecek şekilde yapılmış ancak tek damarlı tesisat kablolarında da elektrik yok.

Buatın tek damarlı kesik kablolarının diğer ucuna spot ışıklarını harici olarak kontrol eden bir 3'lü buton takılmış burada da elektrik yok.

Daha geriye gittiğimde sigorta kutusunda boşta duran bir siyah kablo buldum ve bunu sigorta kutusunda faz kısmına bağladım ancak yine buraya elektrik gelmedi.

Butonlara gelen kablo nereden kesilebilir ? yada neden faz gelmeyecek şekilde kesilir ? Bu butona gelen kablonun ucunu nerede ve nasıl bulurum ve faz bağlayabilirim desteğinize ihtiyacım var.

Evin elektrik işlerini yapan kişiyi aradığımda ben gelir bulurum elektrik gelir ama servis ücreti alırım dedi bu da benim sinirimi bozdu açıkçası.

Ev işlerini yaparken ödeme almamış gibi kabloları puzzle gibi bırakıp beni tekrar arayacaklar ve para kazanacağım düşüncesiyle yapmış bu işi.

Servis ücreti önemli değil ama yaklaşım tarzı , kabloların nerede olduğunu söylememesi ve direk konuya para ile girmesi sebebiyle bu işi o arkadaşa yaptırmak istemiyorum

• yukarda elektrik yok, düğmede elektrik yok.

1) led için bırakılan 3 adet kablonun nereye gidip bittiğini öncelikle tespit edip not alınız.

2) tavandaki 3 kablonun birisi veya ikisi anahtara gitmeli.

3) anahtara gelen ana kablo buatta bulunmalı.

4) anahtardan buata gelen kablo faz olur.

5) öyle elektrikciye ... ... ... ... ... .

ben arabanın kayışını değiştim, adam birisini gevşek takmış, adama gittim, kardeş ben bakamam elektrikciye git dedi. elektrikciye gittim dinamodan gergiyi ayarladı tamam. yaparken tabi abi olur abi ... . sonradan gidip adama sorunu anlatınca sanki sövüyon, para alamayacak ya . ama ayıp .

6) buatta faz nötr olması gerekir, ordan düğmeye pirizlere gider, sizde buattaki faz nötrden düğmeye ve 3 lü kablonun ilgili uçlarına bağlantı yapınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt

Hocam teşekkürler yanıt için

tavanda kanalda bulunan 3lü kablolar tavan buatına gidiyor kesik bir şekilde orada duruyor.

Salon tavanında bulunan buattaki tek damarlı tesisat kabloları anahtara gittiğini düşünüyorum anahtarda kablolar takılı ama elektrik gelmiyor.

Kalanını bulamadım anahtarın altındaki girişte 1 adet kablo girişi var sanırım ordan faz gelmesi gerekiyor ama bu kablonun devamı nerededir nerden kesilmiştir bulamıyorum.

1 adet kablo giriyor faz olsa nötr kablosu yok tek faz girişi yeterli midir bilmiyorum.

Diğer elektrik olan butonun sıralaması da bu şekilde butonun üstünde 3 adet kablo var takılı alt kısımda 1 adet kablo var takılı orda elektrik var normal lambayı ve balkon lambasını kontrol ediyor.

Sigorta kutusunda boşta siyah 1 adet kablo vardı onu elektriğe bağladım ama salon buatındaki boştaki kablolara elektrik gelmedi. Salon buatında 2 adet kahverengi 1 adet siyah 1 adet yeşil-mavi kablo var hiçbirinde elektrik yok.

Elektrikçi tezgahını hazırlamış biz sadece şu an led takma hevesine girdiğimiz için bu tezgaha düşmüş olduk bakalım evin başka bir yerinde başka bişey yapmak istediğimizde elektrikçimiz bize ne gibi bir tezgah daha kurmuş göreceğiz  

• JEANT kullanıcısına yanıt

anahtarın ortak ucuna faz gelmesi gerekir, anahtara buattan veya piriz hattından faz verin.

tavandan gelen 1 kablo nötre bağlanacak. piriz nötrü olur. diger iki uç veya 1 uç anahtardan gelecek olan faza bağlı olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 1 Aralık 2023; 17:22:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt

Tekrar deneyeceğim hocam anahtara gelen faz' ucunu bulamıyorum bulursam sanırım puzzle çözülmüş olacak

Olmaz ise fotoğraflar ile tekrar yardım rica edeceğim çok teşekkürler

• JEANT kullanıcısına yanıt

Kontrol kalemi bozuksa da faz yok sanılabilir. Kontrol iyi yapılmalı.

AYrıca çizime dökmek gerek, konu haddinden fazla uzuyor. Elle de çizilip konuya eklenebilir.

• anahtara giden bir uç buattan geçer orası gevşemişdir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    led ışık ve akü
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.