Şimdi Ara

AKK kalkıyor KOTA geri geliyor. Faturalarınızı kontrol edin. (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.439
Cevap
15
Favori
135.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
292 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hypercubematrix

dikkat edersen paketlerin erişim tarifelerinin hepsi süreli .

1 yıl veya 2 yıl .. nihayetinde yılbaşı öncesi avantajlı olarak görülen tarifelerede gecsen 1 yıl .
    kesinlikle öyle hocam. Haklısınız. İnsan hangi tarifeye geçeceğini şaşırıyor. Şansızlık 22 Aralık da tahütün bitmesi. gerçi fiyatlar yükselirse vereceğiniz yeni taahhüt iki yıl veya bir yıl sabit fiyattan kullanmak anlamına gelir. asıl merak konusu olan olay şu. Engelli tarifesinde taahhüt yok. Dolayısıyla böyle bir tarifeye geçersen, Ocak ayında gelecek zam beni etkiler mi acaba? Gerçi bayi etkilemez dedi. Sonuçta elimizde bir sözleşme var ve fiyatlar o sözleşmeye uymak zorunda dedi. Ama nedense hep 25mbiti öneriyorlar. 50 ve 100 rakamlarını kimse konuşmuyor bayide.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kablonet için bir değişiklik var mı, bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chn_yldz_

çeviremez öle bi hakları yok

Alıntıları Göster
    Taahhütten sonra da mı çeviremezler paket değiştirmediğim sürece?

• Arkadaşlar merhaba Bugün itibariyle Türk Telekom'da çok acayip şeyler oluyor anlattığım zaman daha iyi anlayacaksınız bakın Dün 85 TL olan 8 megabayt Adil kullanım kotası olmayan kotasız olan tarife Şu an itibarı ile aynı şekilde 227 Türk lirası Ayrıca dün 16 megabayt hızında Adil kullanım kotası olmayan kotasız 100 TL'ye satılan tarife Şu an itibarı ile 2 127 Türk Lirası arkadaşlar Ben hiçbir şey anlamadım bu işten Bunlar ne yapmaya çalışıyorlar
  • 2127 değil 227 turk lirası
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anisotropic

Kablonet için bir değişiklik var mı, bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim.
    kablo neti aradım tam bir bilgileri yok onlarında, ama büyük ihtimal hem kota hem akk kalkacak ama fiyatlarda ona göre yükselicek dedi yetkili olanlar, tahutlerde bir değişiklik olmayacak diyor
  • zaten valahi bu aldığımız hrşeyden vergi kesyorlar bide başımza tahattütlü tahttütsüz kota çıktı. iyi ki brda yazyrum okuyrum yksa yaman olmuş hlimiz
  • Bende aradım konuştum kotaliya döndü internet taahhüt bitince nasıl olacak dedim kota dolunca ücret mi alacaksınız dedim? Hayır eski sistemle aynı dedi kota bitince yine size ücretsiz paket tanimlanacak ama taahhutsüz ücreti neyse onu ödeyeceksiniz dedi. Yani değişen birşey yoktur yine kota yitelediler bize.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar sizlerden de özür diliyorum Türk Telekom'dan da özür diliyorum Ben şöyle bir yanlış yapmışım Arkadaşlar daha doğrusu siteyi tasarlayanlar nasıl tasarlamış da ben de anlamadım şöyle bir yanlış anlaşılma olmuş kampanya fiyatlarında fiyatlar 16 megabayt hız hiç kota yok Adil kullanım kotası yok 100 lira 8 megabayt hız Adil kullanım kotası ve normal kota da yok 85 lira Bunlar kampanyalı fiyatları mış Arkadaşlar bir de genel liste var genel listedeki fiyatlar Aynen yukarıda belirttiğim gibi öyle şeyler kafa karışıklığına sebep olabiliyor
  • Ben 35 mbit, akk dolunca 16 mbit'e düşen pakete 70 lira ödüyorum. Bu fiyata daha iyisini sunmaları lazım tahhüt uzatmam için. Yoksa internet kullanmam.
  • 2 hafta evvel 79 TL ye 50 mbps 50gb akn paketi satıyorlardı.. Kabul etmedim şimdi 100 lira diyorlar... Ocak ayı gelsin bi hemen taşıyacağım interneti..

Edit: turk telekom ile 50mbps 50gb akn paketine 77.90 TL ye anlaştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi habib_723 -- 27 Kasım 2018; 6:38:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu kota olayı bir silsiledir. Bu ülkede kimse "TTNET kota getiriyor, ben getirmeyeyim farkım olsun" demez. "TTNET kota getiriyor bende getireceğim" der. Taahüdü bitenler uzatma yoluna düşmesin. Aboneliğini iptal ettirip başka İSS'lere geçsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fractal design

Herkes sitemkâr, hırçın, atarlı giderli ama ben şubat ayında bitecek olan yalın fiber 35mbps 100GB AKN 76,25TL'lik tarifem için yenileme teklifi istedim. Ertesi gün 4440375'ten arandım ve yine 35mbps YALIN FİBER SINIRSIZ 100GB AKN için 24 ay taahhüt ile 78,90TL teklifi kabul ettim. Tarifenin adı "Dolu dolu GB katılım kamp." diye görünüyor. Paket özelliklerinde Yalın Fibernet Limitsiz 35mbps'ye kadar 100GB AKN yazıyor.

Yeni yıla girince bu AKN işinin mecburiyetten kalkacağını düşünüyorum. Şimd İSS'ler kendilerince at koşturuyorlar ama yeni yıla girince işler istedikleri gibi olmayacak. Benim tarifemde SINIRSIZ yazıyorsa o AKN hikaye olmak zorunda. Müşteri ve BTK baskısıyla bu zorunluluğu yerine getirdikleri zaman fiyatlara ekleme yapacaklar diye düşünüyorum.

Diğer İSS'lerde daha uygun fiyat varsa tabi ki onu almak daha mantıklı ama benim oturduğum yerde sadece TT Fiber altyapısı mevcut. Dsmart ve Super Online hizmet veremiyor. Millenicom TT altyapısını kullanıyormuş ama ben mevcut tarifeden gitmeyi tercih ettim.
    Aslında baktığınız zaman size zaten sınırsız internet veriyorlar. Ayrıca eğer yasal bir problem olmuş olsaydı 24 ay taahhüt de yapmaya çalışmazlardı diye düşünüyorum. Şimdi orada mantıkları şu örneğin size söylenecek şey; Merhabalar müşterimiz, AKK kaldırıldığı için otomatik olarak kotalı paketlere geçiş yapıldı. Bizler müşterilerimizi düşündüğümüz için kotanız bittikten sonra da size, ek internet paketini devreye sokarak sınırsız internet vermeye devam edeceğiz. Bu ek internet paketinde kullanabileceğiniz hızınız da 20 mbit olacaktır.

Bunun diğer bir açıklaması da şu şekilde; Siz 35mbit sınırsız 100GB AKN olan paketi zaten taahhütü onaylayarak kabul etmiştiniz. Yeni yılda AKN kaldırılacağı için de size kalan 35mbit 100GB olacak. Ancak siz AKN'li olarak taahhüt anlaşması yaptığınız için de sizin orada yaşayacağınız mağduriyeti gidermek adına (kendilerince) otomatik olarak sınırsız ek paketi devreye sokarak size sınırsız internet verecekler. Baktığınız zaman da sonuç olarak size sınırsız internet hizmetini öyle yada böyle sağlamış olacaklar ki zaten sizin normalde taahhüt verdiğiniz durum 100GB AKN yani 100GB'dan sonra hız düşümünü kabul etmek.

Aslında sizin diğer servis sağlayıcılarına da ihtiyacınız yokmuş. Millenicom ile fiber hizmeti alarak ödediğiniz ücretten 9TL daha az ödeyerek 35mbit'i sınırsız olarak alabilir ya da 6TL ek ücret ödeyerek 100mbit sınırsız olan paketi alabilirdiniz. Üstelik kota, AKN, hız düşümü, taahhüt gibi çağımız dışı kalmış sorunlarla uğraşmak yerine gerçekten sınırsız bir hizmeti taahhütsüz olarak alabilirdiniz.

• shunter kullanıcısına yanıt
    Tarifenizi siz istemedikçe AKK'den başka bir kısıtlama uygulamasıyla değiştiremezler, bu değişim haksızdır. Sebeplerini sürekli açıkladık. Konunun ilk mesajına ve en beğenilen yorumuna bakınız.
  • kontratak kullanıcısına yanıt
    Bu tarz kampanyalar ile kolay kolay çözüm alınmaz. En azından bizim ülkemizde bir hayli vakit alan ve sonuç olarak istenen elde edilmiş olsa da geçmişe dönük yaşanan haksızlıklar ve mağduriyetler giderilmiyor. Keza AKN konusunda da yıllarca bu ve benzeri kampanyalar yapılmış, imzalar toplanmış, hatta konu meclis gündemine kadar taşınmıştır. Sonuçta istenen elde edildi derken, sadece gece kullanımı için AKN kalkmıştır.

Şimdi ise 1 Ocak 2019 itibariyle AKN, AKK ve benzeri kısıtlayıcı uygulamalar sona erdi derken Türk Telekom'dan benzer bir uygulama geliyor. Bu sefer yapılan yine bire bir AKN uygulamasıdır. Tek farkı 35Mbps'den 16ya değil 20ye hızın düşmesi. Ayrıca bir de yasa dışı olarak sözleşmelerimiz onayımız alınmadan alehimize değiştirilip, kotalı pakete geçiriliyoruz.

Haydaa..

Bir daha kampanya yapalım, bir kaç yıl içinde yine sonuç alırız. Eee... Geçmişe dönük mağduriyetler ne olacak?

Söyleyeyim ne olacağını; kullanıcılar yıllarca böyle kullanıp sonunda işler değişince yaşadıkları haksızlığı sineye çekmek zorunda kalacaklar.

Sonra da alkış bize istediğimizi elde ettik!

Etmedik kardeşim; sadece sus payı verdiler!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

Taahhütten sonra da mı çeviremezler paket değiştirmediğim sürece?

Alıntıları Göster
    taahhüt bitmeden sözleşmeye ayrıkı kota vb koyamazlar ama sözleşme süresi bitince istediğini koyar kaldırır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrederikChopin

Hocam ne yapmayi dusunuyorsunuz ? Benide aradilar 17 0cakta bitiyor.

Alıntıları Göster
    bilmiyorum hocam musteri hizmetlerindeki adam diyorki bekleyin 23 araliga zaten kesin hersey netlesir

son 1 hafta kala bende netlescegini dusunuyorum ona gore bi yol izlcez ama cikmak istemyorum memnunum turkcellde devam ederiz
  • Arkadaşlar iyi akşamlar herkes faturasının arkasındaki size özel kısmında yazan nottan bahsediyor Bana da gelen not var Ben dün oturdum bu notu cümle cümle okudum ve doğru bir sonuç elde ettiğimi düşünüyorum elde ettiğim sonuçta Şu Ben 16 megabayt hız 100 GB Adil kullanım kotası olan Türk Telekom müşterisi aylık 61 lira veren bir müşteriyim Şimdi arkadaşlar aslında sözleşmesi olanlar için neredeyse hiçbir değişiklik yok Bendeki değişiklik şu sözleşme bitene kadar hız aynı Adil kullanım kotası aynı fiyat aynı fakat değişen tek bir şey var Adil kullanım kotası bittikten sonra 5 megabayt a düşen kız sözleşme bitene kadar 8 megabayt olarak Güncellenmiş asıl mesele sözleşme bittikten sonra ne olacak durum bu kadar basit ha Tabii bir de şirket değiştiren arkadaşlar var onlar için de durum bayağı masraflı şimdiden masraflı benim daha 1 senem var En az benim için bir sene sonra aksiyon başlayacak onlar için şimdi olay budur arkadaşlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Ambarad

Bu kota olayı bir silsiledir. Bu ülkede kimse "TTNET kota getiriyor, ben getirmeyeyim farkım olsun" demez. "TTNET kota getiriyor bende getireceğim" der. Taahüdü bitenler uzatma yoluna düşmesin. Aboneliğini iptal ettirip başka İSS'lere geçsin.
    Zaten ülkedeki yaygın sahtekarlık kültürü domino etkisi ile sektörün geneline sırayet ediyor. Ama rekabetçi olan diğer firmaların (örnek Türknet) bu hataya düşmelerini düşük ihtimal görüyorum. Taahüt hayatta verilmez bunlara. Ya iptal ya da kazık taahütsüz ile devam.

• 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.