migros'ta hizmet kalitesi mağazaya göre değişiyor. 5M de her çeşit ürünü bulabiliyorsun, yelpaze geniş 3M lerde ilçe ve semte göre değişiyor. Ben izmir'de yaşıyorum, Gaziemir'deki 3M de, Gaziemir kesimi B- Segment bölge olduğu için 2. kalite marka ürünlerin bol, 1. kalite marka ürünlerin stok olarak az olduğu bir mağazadır. Mavişehir 3M de bir ürünün 1. kalite markaların çok, 2. kalite markaların hiç olmadığı mağazalardır. Normalde Domuz ürünleri 5M'lerde ve bazı nezih bölgelerdeki 3M'lerde var Migros 2M Migros ve Migros Jetler, eski Tansaş ve Kipa express mağazaları zaten, Migros onları satın aldıktan sonra Migros olan mağazalar. 2M ve Jetlerde ürün standardizasyonu yok. Benim Evimin yanında (KSK) 700 mt mesafede bir 2M 1 Jet var. Migros Jet'te Foça yoğurdu satılıyor, 2M Migrosta Foça yoğurdu yok. Sordum. Jet eski Kipa ekpress, zamanında anlaşma yapmışlar o yüzden anlaşma devam ettiği için satılıyor diyor. Migors o firma ile genel anlaşması yok diyor. Migrosların hem hizmet hemde ürün yelpazesi olarak en elit mağazaları Macro Center'dır mesela benim yaklaşık 15 sene önce tanıştığım ve sonrasında TR'deki rakılara tövbe ettiğim, Midilli adasına özel olan ve en çok seyahat ettiğim Midilli adasının güzel uzosu Barbayanni, Bandrollü olarak mevcut Macro Center'da. |
akplilerin şok a101 ve bim boykotu çağrısı (5. sayfa)
-
-
Tam malum seçmene yakışacak hareketler.
-
"Tepki göstermiyorlar diye eleştirip, sonra tepki gösterince bu sefer tepki göstermelerini eleştiriyorsunuz." Yanlış yere tepki gösteriyorlar. Asıl duygusal bağ kuran ta kendileri, iktidarın hiçbir yanlışını görmüyorlar. Gerçekten vicdanlı, adil insanlar olsalardı, yanlışa yanlış diyebilselerdi şimdi saçma sapan boykot durumlarına gerek olmazdı. -
Ben satıldığını bilmiyordum belki de hiç dikkat etmedim.Ama migrosun ben çocukken ara sokaklarda kamyon ile satış yaptığını hatırlıyorum.
Hepimizin domuza karşı çocuklukta önyargısı vardı ta ki tadına bakana kadar. :)
-
-Bu insanlar bu hale nasıl geldi sizce?
-Toplum neden böyle oldu?
-"Eskiden yokluk vardı ama ağız tadı vardı evladım" sözü nerden çıktı mesela?
-X partisi ve diğerleri neden birbirinden bu kadar nefret eder hale geldi?
Geçenlerde bir gazetenin köşe yazısında şu yazıyordu; "Tanrı sana inanıyor mu?" Eski tarihlerde gösterime girmiş olan "Güneşli Pazartesiler" filminden alıntıymış bu söylem.
Tanrı bize inanıyor olsa, bu ülke yukarıda sorduğum sorunları yaşar mı, insanları birbirine bu denli nefret dolu olur mu sizce?
X partisinin dışı altın kaplama ama içi hep çürük olan icraat ve söylemlerini yakından bilen/gören/sürekli şahit olan birisi olarak şunu düşünüyorum;
"Niyet bozuksa, Tanrı başarı vermez." Bu sözün dini karşılığı "Ameller niyetlere göredir".
Hani bir kızılderili atasözü vardı ya; "Beyaz adam .... bir gün paranın yenilmeyecek birşey olduğunu anlayacak."
-
hani şu ekmeğe zam gelirse boykot yapıyoruz,
akaryakıt fiyatları düşmezse boykot yapıyoruz,
en son da vw fabrika açmazsa almanları boykot edip audi alacağız,
şeklinde bir boykottan mı bahsediyorlar acaba?
çünkü bunların beyni nasıl çalışıyor bazen çözemiyorum da...
-
Salakca bir cagridir.
Salakca olmasinin bas sebebi bu 3 firmanin ucuz urun satmasi ile buyumus olmasidir.
Halk zaten pahali diye mahalle bakkallarini diger zincir marketleri kullanmiyor.
İnsanlarin uc kurus ucuz oldugu icin market market gezdigi bir zamanda boykot yap pahalisini al demek bastan salakcadir.
Siz insanlari fakirlestirip ustune bu boykotu yaptiramazsiniz.Cunku tencere kaynayacak kaymasi icin halkin buyuk kisminin alisveris yaptigi sozde ucuz marketlerden alma derseniz kufur yersiniz.
Cunku ucuz urun aramanin bir alti mahalle bakkalina veresiye yazdirmak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baxa -- 4 Şubat 2021; 11:13:41 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
not'a sesli güldüm
-
cok ilkel ulkeyiz cok
-
yalnız sırf bunlarda değil bütün marketlerde fiyatlar acayip gazlanıyor ya.
-
Bu ülkede hükümeti en kısa sürede degistirebilecek üç şirket bunlar. Bunlar olmasa piyasa en az yüzde 10-20 daha pahalı olur ortalamada. Belli bir yaşın üstündeki forum üyeleri hatırlar eminim bu marketlerin olmadığı, internet satışının olmadığı iteleme dönemlerini. Şu an migrosun carrefourun indirim yapma sebebi bile bu üç market. Migrosun son 5-10 sene öncesinde adam gibi indirimini, ortalama altı fiyatlarını falan hiç hatırlamıyorum ben. 35 yaşındayım.
Talebin olduğu yerlerde satıyor. Ankara GOP'daki Migros'ta domuz ürünlerinin durduğu bir dolap mevcut. Buralarda çok fazla gayri-müslim var, çok fazla büyükelçilik olduğu için. Dolayısı ile de doğal. Ek olarak da dinden çıkmışlar var hali ile... Ben almıyorum mesela. Beğenmiyorum abi. Alışmadık dötte don durmuyor. Domuz beni bozuyor. Ek olarak Türkiye'de ithal olduğu için acayip pahalı. Bu kadar kalitesiz bir eti, kuzunun 2 katı para verip niye alayım yani? Mal mıyım arkadaş?
Bu hıyarların ise kendi gibi olmayan kimseye yaşam hakkı bırakmayacak yaklaşımları midemi bulandırıyor da, iki elleri ile bir direği dikemezler, sayıları da çok değil.
--------------
En basitinden, bu davarların örgütlediği tüm muhafazakarlar Migros'u bıraksa bile, gene Migros daha çok ciro ve daha çok kar eder. Kaldı ki, o örgütlenmeyi zaten beceremiyorlar. Her muhafazakar kardeşim bu davarları dinlese ohooooo, yaşanmaz bu ülkede. Ama muhafazakar kardeşlerimin de çoğunluğu bu davarlara gülüp geçiyor. Bence cevap da kendilerine otomatik olarak verilmiş oluyor.
---------------
İşin boykot kısmında, bu üçlü market zinciri örgütlü şekilde fiyat belirliyorsa (ki hiç sanmıyorum), sonuna kadar haklısınız. Boykotunuzu yapınız. Ama dediğim gibi, pek sanmıyorum. Ürünlerin üreticisi zam yapıyor olmasın? Faizlerin %18 olduğunu hatırlatırım. Doları düşürmek için faiz arttırıyorsun. Bu sefer üretici borçlu, ona giriyor. Gene zam. Doları salsan, faizi düşürsen, bu sefer dolar fırladığı için petrol üzerinden nakliyeden gene giriyor. Aynı şey yani. Öyle de zam, böyle de zam. Alışın derim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 4 Şubat 2021; 12:11:52 >
-
Bu arada domuz eti satıldığı doğru. Boykot edip etmemek kişinin kendi sorumluluğundadır. Daha önce İsrail ürünleri de boykot edildi. Ne kadar edilebildi? İsteyen kitle isteğini boykot etme özgürlüğüne sahiptir. Bir topluluk çıkıp Apple ı da boykot edebilir. Bunu yargılamak bize ne kadar düşer emin değilim açıkçası.
Edit: Tabanin ya da söz sahibi olmayan grubun aldığı aksiyonlar ile bağlantılı olduğu kurum ya da kuruluşun yargılanması hiç doğru değil. Türkiye yakın tarihine bakarsanız bu yargılama durumunun yaşanmasının, demokrasi dışı eylemlere neden olup hükümet devirdigini görebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Marxman. -- 4 Şubat 2021; 12:8:38 >
diger marketlerden daha pahaliya alabilcek durumlari mi var da boykot edebilecekler diye sorarlar adama
Hocam, cevap verdiğin adam bu söylediklerini anlayabilecek mi?
Tanrı inanmıyor VS dediğin kısımda o koptu zaten 😂
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Anor~ -- 4 Şubat 2021; 12:12:8 > -
Boykot olarak bu işlem uygulanmalı, gerilim müziği ile beraber XD
-
Ben de oraya takıldım. Alkol ve domuz eti sattıkları için 365 gün boykotmuş. Müslüman olmayan ya da domuz eti yemek isteyen insanlara neden ayrımcılık yapılsın? Milli piyango, iddia, loto vs türevleri yasal iken, domuz etinin satışı mı inanç açısından sorun?
a101
şok
bim
bunlar en ucuza satmak zorunda olduğuna dair kanun mu var
millet fakirlikten kafayı yedi salaklaştı -
fakirin boykotu mu olurmuş güldürmeyinquote:
Orijinalden alıntı: emreyil75boykot gibi toplumsal eylemleri beceremez o kitle , en fazla oradan aldıkları portakalı bıçaklar, poşetlerini falan yakarlar,biz kendimize yanalım ne güne düştük diye ..
-
a101 şok bim hakmar gibi discount marketler kapatılsın ve alternatifi açılmasın, normal Erdal bakkallar açılsın, en fazla 1 yıl içinde ya hükumet devrilir ya iç savaş çıkar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X