Şimdi Ara

Akşam Saatlerinde İnternetin Yavaşlaması !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
10.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İlginç bir sorunum var. İstanbul'da ikamet ediyorum. 16 mbps'ye kadar hızım var. Kotanın aşılmadığı zamanlarda bile şöyle bir sorun meydana gelmektedir.

1. Gündüzleri internet de en ufak sorun yok yağ gibi akıyor. Ping donma kasma vb hiçbir şey yok.
    2. Akşam saatlerinde İnternet donmaya başlıyor. Şöyle anlatırsam daha açıklayıcı olacak sanırım. Bir oyun oynadığınızı düşün akıcı bir şekilde hiç donmadan kasmadan oynuyorsunuz ama bir süre sonra oyun 10-12 saniye ekran donuyor ve tekrar akıcılığına kavuşuyor. İnternet hattımda aynen bu şekilde oluyor web sayfası açıyorum 10-12 saniye boyunca açılmıyor ve birden açılmya başlıyor bu sürekli bu şekilde böyle sabaha kadar tekrarlıyor.

Yapmış olduğum işlemler:

1- 3 Farklı modem denedim
    2- Bilgisayarımın yazılımını değiştirdim 2 kere
    3- TT net ile 2 kere irtibata geçtim.

Geçici çözümü ise şöyle buldum. Zenmate uygulamasını biliyorsunuzdur onu açıp herhangi bir ülkeden İP aldığım zaman bu söylediğim sorun olmuyor. Bu arada sosyal medyada ki ağırlıktan bahsetmiyorum Tüm web sitelerinde bu şekilde olmaktadır.

Daha önce başına bu tarz bir sorun gelen ve çözüm bulan arkadaşlarımız yardımcı olabilirlerse çok memnun olurum..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Akşamları İnternetin Yavaşlaması: Nedenleri ve Çözümleri

İnternetin akşam saatlerinde yavaşlaması yaygın bir sorundur. Bu sorun, çok sayıda kullanıcı aynı anda internete erişmeye çalıştığında ortaya çıkar.

Akşamları İnternetin Yavaşlamasının Nedenleri:

• Artmış Kullanım: Akşam saatleri, insanların evde olup internet kullandığı zamandır. Bu nedenle, internet bağlantısı üzerindeki talep artar.
    • Yetersiz Bant Genişliği: İnternet servis sağlayıcınız (ISS), yeterli bant genişliği sağlamıyorsa, akşamları internet hızınız düşebilir.
    • Ağ Tıkanıklığı: İnternet trafik hacmi çok yüksek olduğunda, ağa erişim yavaşlayabilir.
    • Kablosuz Bağlantı Sorunları: Kablosuz bağlantılarda, sinyal paraziti veya menzil sorunları internet hızını etkileyebilir.

İnternetin Yavaşlamasını Çözme:

• ISS'nize Başvurun: ISS'nize başvurarak bant genişliğinizin yeterli olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse, daha hızlı bir plana yükseltmeyi düşünün.
    • Kablolu Bağlantı Kullanın: Mümkünse, Wi-Fi yerine kablolu bağlantı kullanın. Bu, daha istikrarlı ve hızlı bir bağlantı sağlayabilir.
    • Ağ Tıkanıklığını Azaltın: Akşamları torrent veya video akışı gibi büyük dosya indirmelerini veya yüklemelerinden kaçının.
    • Router'ınızı Yeniden Başlatın: Router'ınızı periyodik olarak yeniden başlatmak, ağ sorunlarını çözebilir.
    • Cihazlarınızı Kontrol Edin: Virüs veya kötü amaçlı yazılım gibi cihaz sorunları da internet hızını etkileyebilir. Cihazlarınızı düzenli olarak tarayın.

Bu çözümleri uygulayarak, akşamları internetin yavaşlama sorununu azaltabilir ve daha hızlı bir internet bağlantısının keyfini çıkarabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Akşam saatlerinde gün içerisinde ki toplam internet trafiği %25 artıyor.
    Gün içinde değil akşam eve dönüşlerin ardından mobilden adsl internet kullanımına akıyor internet kullanıcıları, akşamlarıda gsm internetler daha rahat oluyor..
    Dolayısıyla ttnet kullanım oranı artınca artan trafikle birlikte aşırı yüklenmeler başlıyor, aslında çok büyük bir yük getirmiyor sonuçta sistemlerimiz tüm yükü kaldırabiliyor lakin ping sürelerinde çok ufak ms artışlar olabiliyor. Özellikle cuma akşamları trafik seviyeleri gerçekten çok yükseliyor haftasonu hazırlığının yoğunluğundan olsa gerek..
    Siz diyorsunuz ki vpn benzeri bişeyler kullandığımda daha hızlı hizmet alıyorum, evet alırsınız neden bizim dns i kullanmayınca içeride ki yoğunlukla fazla karşılaşmadan dns sunucularında sorgulamalardan filtrelerden geçmeden internete akıyorsun dolayısı ile interneti daha hızlı kullanmış oluyorsun, ancak vpn kullanmak ülkemizde yasal değil Lakin kullanmak caiz

• quote:

Orijinalden alıntı: TeNNiSeR

Akşam saatlerinde gün içerisinde ki toplam internet trafiği %25 artıyor.
    Gün içinde değil akşam eve dönüşlerin ardından mobilden adsl internet kullanımına akıyor internet kullanıcıları, akşamlarıda gsm internetler daha rahat oluyor..
    Dolayısıyla ttnet kullanım oranı artınca artan trafikle birlikte aşırı yüklenmeler başlıyor, aslında çok büyük bir yük getirmiyor sonuçta sistemlerimiz tüm yükü kaldırabiliyor lakin ping sürelerinde çok ufak ms artışlar olabiliyor. Özellikle cuma akşamları trafik seviyeleri gerçekten çok yükseliyor haftasonu hazırlığının yoğunluğundan olsa gerek..
    Siz diyorsunuz ki vpn benzeri bişeyler kullandığımda daha hızlı hizmet alıyorum, evet alırsınız neden bizim dns i kullanmayınca içeride ki yoğunlukla fazla karşılaşmadan dns sunucularında sorgulamalardan filtrelerden geçmeden internete akıyorsun dolayısı ile interneti daha hızlı kullanmış oluyorsun, ancak vpn kullanmak ülkemizde yasal değil Lakin kullanmak caiz

Hımm peki şöyle bir soru sorabilir miyim size ?

Ben 2 nedir TTNET abonesi ve internette saatlerimi harcayan biriyim. 2 senedir yoğunluk yoktu da acaba son 1 aydır mı bu yoğunluk var :)) Haklı olabilirsiniz ama garip geldi bana.

Hemen bir üst katımda oturan kuzenimin farklı bir aboneliği var az önce çıkıp denedim onun hattında bu bahsettiğim sorun meydana gelmiyor ama ?

Sorun bence çok farklı yerde bunu bulamıyorum..

• micozb kullanıcısına yanıt
    O zaman sizin hatları lokalize etmek gerekiyor.
    Muhtemelen farklı santrallerden çalışıyor komşuyla sizin internet.
    Demeyin ki aynı bina yahu üst kat komşum, maalesef repertitor tarafında ve saha dolabında farklı noktalarda sonlanıyordur.
    Çok ısrar ederseniz port değişikliği vs. isteyebilirsiniz hizmet aldığınız servis sağlayıcıdan ancak bu geliyor aklıma.
  • Port değişikliği isteyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeNNiSeR

O zaman sizin hatları lokalize etmek gerekiyor.
    Muhtemelen farklı santrallerden çalışıyor komşuyla sizin internet.
    Demeyin ki aynı bina yahu üst kat komşum, maalesef repertitor tarafında ve saha dolabında farklı noktalarda sonlanıyordur.
    Çok ısrar ederseniz port değişikliği vs. isteyebilirsiniz hizmet aldığınız servis sağlayıcıdan ancak bu geliyor aklıma.

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için.
  • Aynı sorun bendede var doping kullanıyorum öğle saatlerinde snr margin 12yken akşam saatlerinde 7ye kadar düşüyor dopinge defalarca ilettim port değişikliği santral değişikliği karşı binamda 14 mbps hız alan var ben 7 alıyorum onun santral yakın benimki uzak defalarca ilettim santral değişikliği yapmıyolar en son çare aynı binada nakil değişikliği yapıcam inşallah sorunum çözülür

• Bendede oyle oluyor hocam ama gece ilerleyen saatlerde baya hızı artıyor

• Şuan hat zayıflamam 36 snr margin 13.3 12 mbps hız ama gel görki akşam kullan bu interneti 8 mbps tarifesini kullanıyorum diğer ay 16 mbps ye geçiş yapcam sorun çıkmaz inşallah

• Beyler merhaba. Bu sorun bende de 1 hafta 10 gündür ortraya çıktı. 8-9 aydır kullanıyordum hiç böyle bir sıkıntı yoktu. 1 haftadır akşam 17-18..'den sonra internet hızım 2-3 megabitlere düşüyor. Paketim 16 magabite kdar. 1 haftaya kadar 13-14 megabit hızla bağlanıyordum. 4-5 kre müşteri hizmterlni aradım. TTNET online şilemlerden yazdım. GElen cevap herhangi bir sorun olmadığı. Başka bir cevap vermiyorlar. Kontrol etmişler heer şey normal gözüküyormuş. 8 aydır kullandığım interenet son 1haftadır nolduda böyle hız düştü anlaymadım. Film izlenmiyor bir şey yapılmıyor.
  • Arkadaşlar Port değişikliği ve Profil güncellemesi yaptım sorun aynı şekilde devam ediyor. Sadece akşamları böyle oluyor. Zenmate kullanınca normal akışkanlığına kavuşuyordu bağlantı. Bende Zenmate yi kapatıp. Google DNS kullandım yine eksi akıcılığına şimdilik kavuştu sorun olmuyor. Ne kadar ilginç 1 aydır en ufak sorun yoktu DNS siz kullanıyordum. Şimdi dns kullanınca çözüldü.
  • Cgnat belası geldiğinden beri akşamları Facebook ve İnstagram deli gibi yavaşlıyor. Şöyle 0.3-0.5 mbps'ye kadar iniyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.