elimde çanta tipi 36v 14ah aküler var seri bağlı ve bu aküler elektrikli bir aracı çalıştırıyor dün bir gariplik yaşadım genelde dolunca yeşile dönerdi şarj cihazı yani 5 saatte dolardı fakat dün 7 saati geçince baktımki bir acayiplik var akülerde ısınma başlamış çektim hemen daha önceden adaptörde kısa devre olmuş ve adaptörün çıkış direnci hasar görmüşdü
0.01 bulamayıp bir kaç direnci pararlel edip 0.05 e kadar düşürebilmiştik
acaba dirençdemi yine bir sorun oluştu inverterle full aküleri deşarj edip yine deniycemde tahminen ne olmuş olabilir yalnız hava sıcaklıkları aşırı dengesiz bişr gün baya üşütüyor bir gün kavuruyor aküleriş blindiği gibi 20c de en randımanlı halleri jel akü bu
fikri olan ?
0,01 ohmluk direnç genellikle akım takip için kullanılır. siz 5 katı direnç bağladığınızda yüksek akım geçtiğini sanan şarj sistemi akımı kısarak 5 kat daha uzun sürede şarj etmenize sebebiyet verir.
Direncin tam görevini bilmediğimden ancak tahmin yürütüyorum. Kartın üzerindeki görevi nedir bu direncin aceba bilginiz var mı?
cengizhakansC
kullanıcısına yanıt
Aküler ayrı ayrımı ısınıyor, yoksa hepsi eşit şekildemi... Akünün birkaçı önceden şarj oluyorsa,, diğerleri şarjı tamamlaması için, dolu akülerin üzerinden hal^a akım geçmezmi ,, buda aküyü ısıtabilir
quote:
Orijinalden alıntı: goçhisar
0,01 ohmluk direnç genellikle akım takip için kullanılır. siz 5 katı direnç bağladığınızda yüksek akım geçtiğini sanan şarj sistemi akımı kısarak 5 kat daha uzun sürede şarj etmenize sebebiyet verir.
Direncin tam görevini bilmediğimden ancak tahmin yürütüyorum. Kartın üzerindeki görevi nedir bu direncin aceba bilginiz var mı?
evet akım takip içn olması lazım en son direnç bu çıkışdaki 0.01 bulamadık piyasada çok zor nadir miş bu tür dirençler paralel sara sara 0.05 e indiribildik
cengizhakansC
kullanıcısına yanıt
peki bu direncin iki ucu bir entegreye bağlanıyor mu?
Eğer bağlanıyorsa 0,1 ohm direnç haline getirmeniz şart. Bunun yerine kalın tel ile 0,1 ohm elde ederek denemenizi tavsiye ederim.
ayrıca internette arattığımda taş direnç satılıyor. 0,1R taş direnç olarak bakın. Aceba direnç kaç watt lık?