Şimdi Ara

Akü İnvertör Akü şarj ile ups yapımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şimdi şöyle elimde 2 kamera var ve 1 modem. Takriben 20-50 arası watt olur. Elimdeki invertör yeter.

Fikrim şöyle bu cihazları 7/24 invertöre bağlamak, invertör devamlı aküden enerji almak. Akü devamlı şarj olması. Elektrik gittiğinde sadece aküyü şart etme olayı olmayacak. Ama sistem elektrik olmadığı zamanlar aküden beslenecek.

Böyle bir sistem yapmak istiyorum akü şarj cihazım büyük kaliiteli birşey. Akü olarakta araba aküsü kullansam olur mu devamlı şarj olacağı için aküye bişey olur mu akü tam dolduğunda şarj kesme işlemi oluyor mu? Yada hangi tür akü kullanmalıyım?

Bunlarla ilgili siz değerli ustalarımdan bilgi almak istiyorum. Ona göre akü alacam fark var mı sıvı yada kuru olması filan yada farketmez mi diye?

Akü İnvertör Akü şarj ile ups yapımı

Not:Akü şarj cihazının modelini hatırlamıyoırum ama resimdeki gibi birşeydi.

• Doğrudan UPS alsanız daha iyi olur. Akünün sürekli devrede olması doğru bir kullanım tarzı değil.

İllaki ben bu sistemi yapacağım diyorsanız jel akü veya LiFePO4 akü tercih etmelisiniz. LiFePO4 pahalı fakat çevrim(Doldur/boşalt) ömürleri çok uzundur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stresstest -- 18 Mayıs 2024; 21:14:28 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.