Şimdi Ara

akü şarj edici arıyorum (devre)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar aradığım odevin ismi akü şarj edici devreleri bir iki tane buldum ama cok karısık şöyle kolay bi aku sarj edici devresi bilen varsa mesaj atsın veya link gondersin saygılarımla

• selamün aleyküm arkadaşım aslında aynı onun gibi bişey
    bende arıyorum eğer çok karışık bişey istemiyorsan arabalarda
    kullanılan konjektörleri bi incele istersen bide zahmet olmazsa
    sendeki leri buraya koyabilirmisin yada bana yollayabilirmisin

•  akü şarj edici arıyorum (devre)

işinizi görür umarım
  • turgut arkadaşımıza il-gilendiği için teşekkür ediyorum
    ama bana çok daha güçlü bi devre lazım şarjı trafo ile değilde
    bir rüzgar jeneratörü ile yapacağız dolayısı ile daha yüksek akıma dayanabilecek bir
    devre arıyorum 45 amper gibi...........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delicoban08 -- 26 Mart 2007; 21:20:41 >
  • Buradaki devrelere bir bak işine yarayabilir.
    http://forum.donanimhaber.com/m_11250222/tm.htm
  • ilginize teşekkürler...
  • bndeki devrelerde bu şekilde ama bana 70 amperlik olanı lazım lutfen varsa ilnk atın bitirme odevi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 70 ampermi
    arkadaşım 70 amper için sen en az 1000wattlık bir trafo alman lazım 30kg olur heralde onun yanında 20 tane transistör lazım sana altından kalkabilirmisin aşırı masraflı olur.
  • bitirme odevi olarak tasarlıyorum normal bi aaraba akusunun sarj etmek için
    saygılarımla
  • Sanırım bir anlam karmaşası var.Önce onu bir çözelim.

@sakaryalinazif
    Dostum sen 70 Amper ile bir aküyü mü şarj etmek istiyorsun,yoksa 70 Ah bir aküyü mü şarj etmek istiyorsun ?
    İkisi farklı şeyler.Kurşun-Asit aküler özel bir yöntemle şarj edilir.Belli bir şarj grafiği vardır.O grafikte bir bölgede belli bir akımla,diğer bölge farklı bir akımla şarj edilir.Birde tampon şarj vardır.
    Bu linki incele.Herşey var orada.
    http://www.eproje.com/modules.php?name=News&file=print&sid=627

Basit olarak aküler kapasitesinin yani Ah(Amper-Saat veya Asa da denir)değerinin 1/10'u ile şarj edilir.Ama bu en basit şekli.Buna göre senin akü 70 Ah ise 7 Amper ile şarj etmek gerekir.Ama akü ömrü grafiğe uygun olarak biraz daha farklı bir tekniği var.Linkte öyle yapılmış.İncele.Sen onu yap.

Eğer 70 Ah bir aküyü 70 Amper ile şarj edersen akünün plakaları haşat olur.Sülfat çorbasına döner.

Halk arasında aüklerin kapasite değeri olan Ah'a kısaca amper deniyor.Bu yanlış.İkisi farklı.Oto elektrikçisinden tutun,araç sahipleri de böyle söylüyor.Böyle olunca bazı kişiler-diyelim ki akü 60 Ah olsun-
    bu akünün 60 Amperden fazla veremeyeceğini düşünüyor.Tamamen hikaye.Üzerinde max akım değeri yazar.480 A,640 A gibi.
    Zaten marşta 100 Amperi geçiyor bastığı akım.
    Bu kavramları karıştırmamak lazım.60 Ah olab ibir akü 1 saat süresince 60 ,60 saat süresince 1 A verebilir demektir.Tabi 0.5 A akımı da 120 saat verir.
    -----------------------------------------------
    Haaa.Senin elindeki akü grubu 700 Ah ise sana işte o zaman 70 Amper lazım şarj için.
    Eğer öyleyse gerçekten 70 A verebilen bir devre lazım.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 9 Nisan 2007; 1:59:59 >

• verdiğin bilgiler için ve yardımcı olan tum arkadaslara teşekurler en yakın zamanda bendeki devreyide paylacağım
    saygılarımla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.